הבטחון בנשיות: טיפים ליחסים

תאריך פנייה: 28.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ורד
בן זוגי לא שוכב איתי
28.08.2005 • 13:47

היי!אני בת 26 ונמצאת בקשר רציני קרוב לשנה. בן זוגי מקסים, רגיש וקשוב, אבל... אף פעם לא שכבנו, כי הוא טוען שיש לו חסימה והוא לא מסוגל. בהתחלה התמזמזנו וזה לפחות גרם לי להרגיש קצת נחשקת, אבל עכשיו אני מתחילה לחשוב שהוא פשוט לא נמשך אלי, למרות שהוא טוען שזה לא נכון, או שהוא למעשה הומו ומתכחש לכך (לא תאמין לכמות התיאוריות שפיתחתי בנושא...). דיברנו על זה מספר פעמים, והוא התחיל ללכת לסקס-תרפיסט, אבל הוא לא משתף אותי בכך, וגם את העובדה שהוא התחיל ללכת לטיפול גיליתי כי שאלתי ולא כי הוא אמר. אני מרגישה לא נחשקת, והוא בכלל לא מבין לאיזה ירידה בבטחון העצמי שלי זה גרם. אני מרגישה שאני כל הזמן צריכה חיזוקים לאהבתו אלי, שיגיד לי שהוא אוהב אותי.הוא מדבר על עתיד משותף ביחד, אבל אין סיכוי שנתחתן לפני שעניין הסקס יסתדר, ואני תוהה אם יש לזה בכלל סיכוי להסתדר? מה עושה סקס-תרפיסט? האם זה עובד?בגלל שהנושא כה רגיש לא דברתי עליו עם אף אחד ואני מרגישה כל כך לבד...

ד"ר אורן חסון
לפתוח את זה. אין ברירה.
31.08.2005 • 14:35

ורד יקרה,
בן זוגך כנראה נבוך מאד באשר להליך שהוא עובר, ואולי עוד יותר באשר לקשיים שלו. כנראה שזה כלל לא קשור למשיכה שלו אליך, והירידה בבטחון בנשיות שלך נובעת בעיקר מחוסר בטחון ראשוני שלך, וכנראה מכך שהבטחון הנשי שלך ניזון, באופן טבעי, בעיקר בעזרת החיזורים אחרייך. אלא שהפעם המשחק החיזוקי שונה, ואת צריכה להכיר בכך כדי שלא לאבד את הבטחון הזה ללא כל סיבה.אלא שאת חייבת להשיג את הפתיחות שלו. את צריכה לדעת ולהבין שיש עתיד ליחסים שביניכם, ובודאי שאת צריכה לדעת אם יהיה ביניכם סקס טוב. תביני שלא מדובר בטיפול פסיכולוגי, שאת לא חייבת להיות מעורבת בו, ושהוא אישי. כאן מדובר במשהו שאמור לפעול ישירות בינך לבינו, ושאת צריכה את קיומו לצורך של חיים משותפים. את צריכה לכן לדעת אם יש לזה סיכוי. את חייבת לכן לתבוע ממנו את הפתיחות, וגם להציע שתגיעי איתו לטיפולים עם המטפל שלו, כדי שתוכלי לעזור לו אם צריך. המטפל אמור לקבל זאת בברכה, לפעמים אפילו אם יש לבן זוגך בעיה אישית כתוצאה של איזו טראומה. ואת כמובן חייבת לדעת אם בן זוגך נמשך בכלל לנשים. תהליך הטיפול המיני עובד לפעמים מצויין, ולפעמים פחות טוב, תלוי כמובן גם בבעיה.את צריכה לקבל ממנו איזה שהוא לוח זמנים לגבי התהליך. זה לא חייב להיות תשובה מיידית. את יכולה, ואולי רצוי אפילו, להציע לו מרווח זמן שבסופו הוא יצטרך לפתוח את הכל בפנייך, כדי לתת לך פרוגנוזה. אבל יכול להיות שתיאלצי לתת לו אולטימטום, אם תרגישי שזה מתחיל להתמסמס ללא סוף.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083