בגידה וזוגיות צעירה: מה לעשות?
דורין
קשה לי לסמוך עליו
⌄
אני בת 19 ובן זוגי בן 22.הוא השתחרר מהצבא לא מזמן ומתכנן עם חבר טיול לאחרי צבא לתאילנד לחודשאני כעת משרתת בצבא יומיות.מסיפורים ששמעתי על המקום אליו חברי רוצה לנסוע לא התרשמתי לטובה מבחינת הפתיחות שבמקום-מועדון חשפנות בכל מקום, תיירות שמחפשות ריגושים, והרבה מין!!!!!שיתפתי בכך את בן זוגי, בתחילה הוא היה בהלם מעצם הצגת הבעיה וטען שהוא נוסע לטיול כדי לראות נופים ולא מעניין אותו שאר הדברים למרות שכמובן שיבקר במועדונים וישתה כאוות נפשו.(חבר שלו פנוי)אני מאוד רוצה שהוא יסע עם חבר ויהנה אבל קיימים בי פחדים שיבגוד בי.אנחנו שנה ביחד וכל התקופה הוא נאמן אלי בצורה מוחלטת ואני מרגישה שאני חשובה לו מאוד אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד ומכבדים.למרות זאת שאני חושבת על טיול לחודש שהוא לא יהיה בקרבתי (הוא מיני מאוד)אני מפחדת שהוא לא יעמוד בפיתויים שיהיו שם הוא מאוד מושך ונראה טוב בעייני.לפעמים אני חושבת על להיפרד ממנו בגלל הפחדים שלי שיקרה משהו בשהייה שלו בחו"ל, הרבה אמרו לי שזה מאוד טבעי שבטיול תהיה בגידה מסוג מסויים אבל לא לקחת את זה קשה כי אנחנו לא נשואים ושניינו צעירים וזה טיול ומותר לו כי הוא צעיר ובלה בלה בלהשיתפתי אותו בכל הפחדים שלי אנחנו מאוד פתוחים אחד עם השני והוא מנסה להרגיע אותי פעם אחר פעם!!!! מסתבר שאני מאוד קנאית וסיפרתי לבן זוגי שהחבר הקודם בגד בי וזו גם אחת הסיבות שאני מפחדת כי נפגעתי בעבר וקיבלתי את זה מאוד קשה!מה אפשר לעשות?אני יודעת שהפתרון היחידי הוא לתת לו לנסוע בכיף ולקוות שלא יקרה שם כלום אבל קשה לי מאוד. מצד שני אני אוהבת אותו ואני לא רוצה להפרד ממנו בגלל הטיול הזה.(זה לא הטיול היחידי שהוא מתכנן...הוא גם רוצה טיול ל-3 חו' בעוד כשנה עם חבר אחר ובגלל זה אני מרגישה שזה דבר שיחזור על עצמו כל שנה!)
ד"ר אורן חסון
להטיל עליו את הקשיים שלך
⌄
דורין יקרה,
אתם צעירים, והנאמנות היא חרב פיפיות. כי בגידה יכולה להרוס את הזוגיות, ובעצם, כך גם הקינאה, בין אם היא מוצדקת ובין אם לאו. ואם אתם מתכננים את חייכם לעתיד משותף, אז אולי דווקא החסר הזה, שהוא לא עשה את זה עם מישהי אחרת, או שעוד לא מיצה סף מסויים של חוויות מיניות, יכול להיות תלוי ועומד, וממתין לגרוי הקטן שיוציא אותו משיווי משקל לאחר נישואים ושניים וחצי ילדים, והוא יבגוד בך דווקא אז. ואני לא אומר את זה עליו ועלייך בהכרח, אלא על תחושות של גברים, וגם של נשים, שהתנסו מעט לפני הנישואים. וכמובן שלא כולם, אבל זה קורה.מכאן, דורין, שמקדם חוסר הודאות הוא כל כך גדול, כך שאת לא יכולה לדעת מה נכון ומה לא נכון יותר. מה עוד שהעובדה שהוא יוצא לתאילנד לחודש לא מובילה בהכרח לבגידה, והוא מנסה לומר לך את זה. וכדאי לזכור גם שאם לא תאפשרי לו את זה, הוא ילמד מכך שהחרדות שלך הן אלו ששולטות בו, במאוויו ובחופש האישי שלו. הוא לא יזכור זאת לטובה, ועם הזמן סביר שירצה למרוד בהן.הוא גבר צעיר, דורין, הוא אחרי שרות צבאי (אני מניח) שבו היה נתון למרוּת, שבה היה לו מעט מאד חופש אישי. טבעי שהוא ורוצה לחוות את העולם ולהתנסות לפני שייכנס למשטר של לימודים/עבודה/חתונה/ילדים. הוא רוצה להיות איתך, והוא רוצה לגם לחוות את העולם. ואת רוצה שהוא יבחר. את במלכוד, וזה קשה, וזו עבודה קשה שלך בעיקר, להתמודד עם עצמך. ונדמה לי שקל לך יותר להטיל זאת עליו מאשר להשאיר אותה אצלך.