הבדלים בתחושות בזוגיות
יפית
בעל מופנם
⌄
ד"ר אורן חסון שלום!זקוקה לעזרתך אני מיואשת.אני בחורה בת 27 נשואה מעל שנה בעלי בחור טוב וחיובי הבעיה שהוא מופנם,קשה לו לדבר על רגשות אני זאת שמעלה בעיות שצצות בנינו הוא אף פעם לא יוזם מאמין בדרך של " לתת לזמן לעשות את שלו" , גם כשאני מדברת הוא לא משתף ככ פעולה אני מרגישה שכשאני נוגעת בבעיות באופן ישיר הוא בורח מזה ומסתגר ומעדיף להפסיק את השיחה.בנוסף הוא לא משתף אותי יותר מדי בחיי היום יום הוא פחות אוהב לפרט ולדבר כמוני....דבר זה מתבטא גם במגע אין לו את הספונטניות של נשיקה לפעמים חיבוק וזה מאוד חסר לי החום הזה אני משתגעת , קלטתי שגם אחרים שמחבקים אותו בכל מיני סטואציות הוא נבוך מזה,קשה לו להפגין רגשות .חוץ מזה הוא בחור טוב וחם אבל מקרין זאת בדרכים אחרות.מה לדעתך עליי לעשות??וממה זה נובע, האם משהו מהילדות ??אודה לתשובתך ועזרתך!
ד"ר אורן חסון
פארנהייט לעומת צלסיוס
⌄
יפית יקרה,
אתם שונים באופי. כפי שאמרת – זה לא שהוא לא מרגיש, אלא שהוא מרגיש בעוצמות אחרות, ובודאי שמבטא זאת בעוצמות אחרות. סקאלת החום שלכם שונה, ולכן המספרים שאת רואה שונים. זה לא שאי אפשר לבטוח בו, אלא שאת לא מקבלת סימנים ברורים שנותנים לך ביטחון. והאמת היא שזה בכלל לא משנה ממה זה נובע. פעמים רבות מאד זה נובע ממנהגים של המשפחה שבה הוא גדל, אבל לא תמיד. מה שחשוב לך הוא שזה המצב, ומה שאולי משנה לך זו השאלה אם אפשר לשנות זאת.התשובה היא שלשנות את זה קשה כמעט כמו להביא אותך ללמוד להרגיש עם זה בנוח. כלומר, קודם כל שזה לוקח זמן. שנית, במקרה שלו זה ללמוד פתיחות – אבל הוא צריך להרגיש שזה חשוב מספיק כדי לעשות את זה, ואת זה במרבית המקרים בת הזוג לבדה מתקשה להרים כפרוייקט מבלי לגרום לכעס ("את רוצה להפוך אותי למה שאני לא יכול להיות!"), ולניכור. הדרך לעשות זאת היא אם כך שילוב שני הדברים ביחד. כלומר, להרגיע את עצמך ולהבין שהוא מגיב אחרת ומתנהג אחרת ממך, גם כאשר הוא אוהב אותך. והשני, לבקש ממנו, מדי פעם, ללא כעס, וללא התמרמרות, וגם ללא הרבה ציפיות (בגלל הקצב האיטי של ההתקדמות) – לחבק אותך, כשאת רוצה. אז נכון שתצטרכי לבקש יותר, אבל תני לו להתרגל לזה לאט. הוא יתקדם אם לא תלחצי.