הבדלים בצרכים מיניים: מה עושים?

תאריך פנייה: 19.07.2016 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
מיואשת
מיואשת
19.07.2016 • 10:25

דר' אורן שלום ,ראשית חייבת לציין שאני ממש אוהבת את הפורום שלך ומבקרת בו מידיי יום באמת כל הכבוד!!!אני נשואה 7 שנים למרעית עין הכול בסדר זאת אומרת אני עובדת , בעלי עובד , יש לנו שלושה ילדים מדהימים שהם כל עולמנו ,ההתנהלות הכללית היא תקינה .אבל בתוך תוכי אני מאוד סוערת מכך שאני לא מרגישה זוגיות עם בן זוגיזאת אומרת אין מילות אהבה , אין נגיעות ( אם אני יגיד לו שאני אוהבת אותו אז הוא גם יגיד, אם אניי ייגע בו אז גם הוא ייגע ,הוא יכול חודשים שלא נשכב וזה לא מפריע לו ושוב פעם אם אני ייזום אז הוא יזרום עם זה .לא ציינתי אני ת 34 והוא בן 42אני גם עברתי אירוע לא פשוט בו אמא שלי נפטרה לפני חמישה חודשים ואפילו בלוויה הוא בקושי חיבק אותי , חודש לאחר הלוויה רבנו ואמרתי לו את זה והוא התנצל כששאלתי אותו על מה הוא מתנצל הוא לא ידע לענות לי .בקיצור אני החלטתי לפני 4 חודשים שאני לא יוזמת כלום ובאמת 4 חודשים הוא פשוט לא יזם - בקיצור סיוט זה באמת קשה לחיות ללא אהבה ,באמת שנמאס לי לא בא לי לתחזק את הקשראתה חושב שיש סיכוי כלשהוא לשנות אותו כי לי ממש קשה לחיות ללא בן זוג אוהב ,מרגיש לי כי הוא לא מבין איך להיות זוגי זאת אומרת שאם ניסע לבד לבית מלון אז הוא יזום והכול כביכול סבבה וממש כיף לנו ביחד , כאילו הוא זקוק לסיטואציה כדי להיות זוגי

מיואשת
מיואשת
19.07.2016 • 12:25

משהו נוסף אני יודעת שהוא נכנס לפורנוגרפיה בטלפון והוא גם יודע שאני יודעת זאת אך לרוב מכחיש שנכנס.בעיקרון אין לי בעיה עם זה הבעיה שזה בא במקום .בתחושה שלי העבודה שלו כאילו ממלאה את כל עולמו עד שלא נותר מקום בשבילי ,ופרט לעבודה הוא מקדיש זמן לכדורגל ,זמן לטלויזיה ,זמן למשחק בטלפוןחשוב לציין כי הגעתי למצב שאני מסתדרת הרבה יותר טוב בלעדיו זאת אומרת ביום שהוא לא נמצא אני מוצאת את עצמי שהילדים מקולחים בזמן,אוכלים בזמן, אפילו יותר מקשיבים לי ואף עוזרים לי לארגן את הביתכשהוא מגיע אחרי יום שלם שלא היה הכניסה שלו לבית עם הטלפןן באוזן בלי מה נשמע ,מה שלומך איך עבר היום . אני גם עובדת וגם מתנהלת עם הילדים חוגים קיטנות וכדומה יוצאת באמצע יום עבודה לקחת אותם לסבתא והוא בעבודה בקיצור מרגישה שהכול נופל עליי ואין מצב בעולם שאני גם יצליח לתחזק גם את הזוגיות ,מה גם שרגשית אני לא שם

מיואשת
מיואשת
21.07.2016 • 10:44

דוגמא להתנהלות שהיתה אתמול אני עבדתי מ8 עד חמש וחצי והוא הגיע בשעהעשר בלילה מהעבודה . הוא מבחינתו סיים את היום מגיע הביתה ויכול לראות טלויזיה בכיף שלו ,אני מבחינתי עדיין בסידור הבית הילדים במיטה עדיין לא ישנים אבל במיטה והוא מתעצבן מזה . אני מעירה לו כי אשמח אם הוא חא ידליק את הטלויזיה ב10 דקות הקרובות מאחר ואני זקוקה לקצת שקט והוא מרגיש לא שייך לבית ואף אונר לי שאני מעדיפה שיהיה מחוץ לבית .
במהלך הלילה התינוקת בוכה ,אני כמובן קמה בלילה ,בבוקר מארגנת את התינוקת ואת הילדה לגן .חוזרת מארגנת את הילד לקלינאית תקשורת לוקחת אותו והוא בסבבה שלו קם,מתקלח ,מתארגן מדליק טלויזיה ויוצא ב8:30 מהבית

והוא עוד חושב שאני עושה חו בכוונה בבוקר ומקשה עליו

ד"ר אורן חסון
קני מידה שונים?
22.07.2016 • 10:44

מיואשת יקרה,
תודה.בדרך כלל הצורך המיני של גברים חזק מזה של נשים. הסיבה היא ביולוגית (צריך לחדש תאי זרע מתים בכל כמה ימים). מעשית, זה אומר שיש פחות דברים שמפריעים לי להכנס לאינטימיות מינית, ויותר קל לעשות זאת גם כאשר קצת יותר עייפים, במצב רוח, מוטרדים או כועסים. הצורך המיני הן של גברים והן של נשים מושפע מעניינים גנטיים, הורמונליים והשפעות סביבתיות כמו חינוך, מוסכמות ותדמית (כמו תדמית גוף, או תדמית כאדם מיני). המצב שבו הגבר מיני פחות מהאשה הוא מצב נפוץ פחות מאשר להפך, אבל זה קורה. כנראה שזה מה שקורה לבעלך, ולכן אגו פגיע, כעסים, טרדות ועייפות, משפיעים עליו בקלות. יתכן מאד שבנוסף לזה, הוא גם זקוק פחות למגע של חיבה, ויודע להעניק זאת פחות. האם כי הוא באמת לא צריך? האם כי הוא חושש שמא תפרשי זאת לא נכון, כנכונות מינית כאשר זו איננה? - אני לא יודע.יתכן שהוא צודק, והוא זקוק באמת לאוירה 'נקייה' יותר, ללא טרדות והפרעות אחרות, כדי להיות מיני. אבל כדי שזה יקרה בבית מלון, גם האוירה ביניכם צריכה להיות טובה. אני מבין שזה לא פשוט לך, כי לפעמים את רוצה לבדוק עד כמה הוא באמת רוצה אותך, ולפעמים את רוצה לדבר איתו על היחסים, כדי שאתתרצי אותו, כי יותר קל לך לרצות אותו כשאת רואה שהוא רוצה אותך. והנה, את יכולה לראות את המורכבות הזו, כי אם תכניסי אלמנט של ביקורת ובדיקה, הוא עלול לסגת.העובדה שהוא כן נעזר בפורנו, אומרת שיש לו צורך מיני. אבל הפורנו לא יוצר לחצים, והוא לא צריך להתמודד עם שום דבר כדי להגיע לפורקן. איתך זה אחרת, כי הוא צריך שיתוף פעולה, ואולי הוא לא בטוח שיקבל אותו בשלמות ובשלווה. זה לא רק את, זה גם חוסר הביטחון שלו שסביר שמשפיע.אני יודע שזה מבלבל, כי זה לא מה שאת רגילה מגברים, ומרגיש לך כאילו הוא לא נמשך אליך ולא רוצה בך, ושאין בו אהבה. זה לא בהכרח נכון על פי קנה המידה שלו, אבל זה באמת מרגיש כך, לפי קנה המידה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ד"ר אורן חסון
חומר קריאה
22.07.2016 • 10:45

קראי בבקשה את השיחות שלי תחת הכותרת'חיזוקים חיוביים' שבצד ימין (שיחה ראשונה ושניה) - שיחות שניהלתי כאן בעבר במסגרת הפורום. אנא קראי הכל, וראי אם זה יכול להיות ישים גם עבורך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083