הבדלי מוסר בזוגיות - מה עושים?
זקוקה לעצה
בן הזוג טעה, איך להתמודד??
⌄
אני ובן זוגי ביחד כ7 חודשים ומאוהבים בטירוף, החלטנו להתחתן כי הרגשנו שמצאנו את האחד/ת.הייתי טיפוס די מקובע על הגבולות של עד שהוא הגיע, והצלחתי לקבל את העישון שלו למרות שזה היה טאבו בשבילי מלפני כן, הוא ניסה להפסיק אך לא הצליח, ובגלל שלא רציתי שהוא יסתיר את זה ממני (כי זה קרה) החלטתי לקבל את זה, אחרי שהתארסנו גיליתי שהוא מעשן לעיתים עם חברים לא רק סיגריות שמבחינתי זה גזר דין אך בגלל שאני אוהבת אותו ואני רוצה שהכל יהיה פתוח ושהוא לא יסתיר החלטתי לקבל את זה, לטענתו זה הדבר היחיד שעוזר לו להרגע מכל המסביב.לפני זמן מה ראיתי אותו שם בשקית חבילת סוללות ללא תשלום והתעמתתי עמו לגבי זה והסברתי לו היכן אני עומדת לגבי זה, מבחינתו זה לא היה ביג דיל והוא חסך לי כמה שקלים, הבנתי שהוא לא הבין את החומרה (וזה קרה שוב בקטנה)ולפני כמה ימים נכנסנו לחנות של רשת ביחד ובזמן שאני מחפשת דברים על המדף הוא לא היה כל הזמן עימי, כשיצאנו משם ביקשו מאיתנו לחזור, מסתבר שהוא הכניס לכיסיו מספר דברים, במזל הוא יצא ללא פגע מהמשטרהאבל אחרי זה אמרתי לו אני שמה אותך בתחנה המרכזית ותיסע להורים שלך.הוא לא הבין שהוא פגע בי בכך שהוא עשה את זה כשהיינו ביחד וסיכן גם אותי ואת העתיד שלי והוא לא הבין את החומרה, הוא הבין שהוא טעה אך אני לא יודעת אם לעומקהוא טוען שאני צריכה להיות איתו באש ובמים ולא לנטוש כשהעניינים נהיים גרועים, אני מצד שני בראש שלי יודעת שדברים כאלה רק מחמירים והוא צריך טיפול, אם זה היה מישהו אחר הייתי מזמן זורקת קיבינימט אבל אני לא יכולה לכבות את הרגשות שלי, סיפרתי את זה להורים שלי כי הם הכתף שלי והם רגילים שאני אדם שחושב והם מניחים שאעזוב אותו, אך אני לא בטוחה שאני יכולה או רוצה, יכול להיות שטעיתי כשסיפרתי להם כי עכשיו הם לא יוכלו להסתכל עליו אותו הדבר ולפני כן הם ממש אהבו אותו..הוא טוען שהוא הבין שהוא טעה, והוא מוכן לעשות הכל בשבילי, אם צריך אז גם נגד רצונו להפסיק את העישון ואת ה"שטויות" האחרות וגם ללכת לטיפול לבקשתי, השאלה היא אם האהבה תרד בשלב מסויים יש סיכוי שהוא יחזור לזה? האם אני לא חושבת על העתיד שלי ומכניסה ראש בריא למיטה חולה?אמרתי לו שחתונה כבר לא על הפרק ואנחנו מדברים על להישאר בזוגיות או לאמבחינתו אם אנחנו לא נישאר יחד אין לו טעם להשתנות ואין לו טעם להישאר בסביבה או בארץ אפילו.האם אני טועה בכך שאני רוצה להישאר איתו והולכת עם הלב ולא עם הראש?
זקוקה לעצה
בן הזוג טעה, איך להתמודד??
⌄
שכחתי להוסיף שאני בת 25 והוא 26 וכל אחד סטודנט בעיר אחרת,ומול כל הדברים הקשים שאני אומרת הוא עדיין אדם שאני אבטח בו לא לבגוד או לדאוג לי אישית כל חייו והוא שם אותי בעדיפות בהמון דברים, הוא אינטיליגנט ואני חושבת שהעבר שלו בצבא שרט אותו עד כדי הדברים שהוא עושה והצורך בלהירגע כי הוא עדיין חושב על דברים והצורך באדרנלין לפעמים...אני מקווה שהתשובה או העצה תגיע מהר כי זה מרגיש כאילו כל העולם מתמוטט...
ד"ר אורן חסון
עולמות מוסריים שונים
⌄
זקוקה יקרה,
גילית עם הזמן שהעולם המוסרי שלו ושלך אינם בהכרח תואמים, וזה מפחיד אותך. בצדק. האם, כשהוא אומר לך שהוא מבין שלא היה בסדר, הוא רק מורח אותך? - קצת קשה לדעת כאשר אתם לא גרים ביחד. קצת קשה להכיר אותו לעומק כאשר אתם לא גרים ביחד ואת לא חווה אותו ביומיום. ולכן זה באמת מפחיד עוד יותר, כי את עדיין לא מכירה אותו מספיק. הספקת לראות כמה דברים שמאיימים עליך, ואת חוששת, ובצדק.אני חושב שרצוי מאד, במצבכם, כשאת מאד אוהבת אותו, וגם חוששת, ללכת ליעוץ זוגי. כדי לבדוק ולחדש את עניין האמון שביניכם, וכדי להגיע ביחד, ועם גורם נוסף שיוכל לסייע לכם בכך באופן מעשי, למכנים משותפים בתחום המוסרי וההתנהגותי. גם אם אתם זוג צעיר, הדבר הזה חשוב, ומקובל מספיק כדי שלא להרגיש רע עם זה. ראי את המאמר שלי על ייעוץ זוגי לזוגות צעירים, בראשדף המאמרים שלי.