הבדל בין מסכים לרוצה - פורום זוגיות

תאריך פנייה: 19.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שושי
חתונה...
19.05.2006 • 01:03

היי דר'. יש לי חבר מקסים, אנחנו יוצאים כבר שנתיים וגרים יחד מזה מס' חודשים. כבר בהתחלה ידענו ש"זה זה" והיו דיבורים אבל לא על הזמן שבו זה יקרה. בחודשים האחרונים אנחנו נמצאים במתח וויכוחים רבים סביב הנושא כי חברי רוצה לסיים ללמוד ורק אח"כ להנשא, שזה אומר עוד 2-3 שנים בערך. יש לציין ששנינו בני 27-28 ומדובר ב-4 שנות חברות ולהתחתן בגיל כמעט 30. אני מרגישה פגועה מכך ושחברי אינו מתחשב בי... הוא טוען שכל אולטימטום רק מרתיע אותו כי הוא לא רוצה להרגיש שעשה משהו מתוך כפייה אהל מצד שני אני לא יכולה לחכות כ"כ הרבה זמן -מה דעתך? וכיצד ניתן לפתור את המצב?

ד"ר אורן חסון
ההבדל הקריטי שבין "מסכים" ל"רוצה"..
22.05.2006 • 01:31

שושי יקרה,
ברור לך שאני לא יכול לומר לך שאתם צריכים להתחתן עכשיו, ושמוטב שתגידי לו את זה, גם לו הייתי חושב כך. כי הרי זה מה שאמרת לו, והעובדה היא שזה לא עבד. ולכן, מה שנותר לך הוא להחליט אם מתאים לך לחכות, או אולי להחליט שאת לא מוכנה בשום פנים ואופן לחכות, כי את רוצה לוודא שבכל מקרה את בעוד שנתיים-שלוש כבר נשואה, ולכן מוטב לך לעזוב כבר עכשיו ולחפש מישהו שהקצב שלו יתאים לשלך, ושתרצי אותו אולי לא פחות מאשר את החבר הנוכחי שלך. ואולי, אם כבר את מוכנה לעזוב, אז את יכולה קודם להשתמש בנשק יום הדין, ולהציב אולטימטום שאם לא תתחתנו בתוך זמן קצר לפי הצרכים שלך, את עוזבת אותו (ואז, כמובן, לעמוד באולטימטום אם הוא לא הולך לקראתך), או לחילופין, לחפש איזו שהיא פשרה שתתן לך ודאות גבוהה יותר, למשל ארושין כבר עכשיו עם איזה שהוא מועד.ואלו אינן הדרכים היחידות. את יכולה גם פשוט להפסיק להתווכח על הנושא, ולהוריד אותו לחלוטין מסדר היום. כי הרי ממילא עדיף שזה יבוא מיוזמתו, כי אחרת הוא יחשוב שאת החוליה החלשה בנישואים שלכם (כלומר, שאת רוצה יותר ממנו; והרי עדיף שהוא יחשוב שהוא רוצה יותר מאשר להפך). במקום זה, ולאחר שתורידי את זה מסדר היום, תתחילי להיות עצמאית יותר. לקחת לך זמן פנוי לבילוי עם חברות (ובלעדיו), או זמן איכות לעצמך (גם כן בלעדיו), ואולי פה ושם ללכת לריקודים (גם כן בלעדיו). עד שהוא יבין שמשהו ביחסי הכוחות ביניכם השתנה, לך יש חיים משלך, והוא, בשל אבדן בטחון בך, במקום לחשוב שאת בשבילו דבר מובן מאליו, הופכת להיות משהו שצריך להתאמץ כדי לשמור. בסופו של דבר, אם תשמרי שלא להוביל זאת למריבות מיותרות בעניין הזמן החופשי שלך, יכול להיות שהוא ירגיש שמוטב לו לחייב אותך כמה שיותר מוקדם, לפני שהוא מאבד אותך.ואת יכולה גם פשוט להסכים איתו, ולחיות חיים רגועים עד שהוא "יסכים" לחתונה. ואיכשהו, נדמה לי שבכל הדרכים שכתבתי, רק באחת הוא לא מרגיש כפוי להתחתן.ובסך הכל, סביר שהוא רוצה להתחתן איתך, או אולי יותר נכון "כנראה" רוצה להתחתן איתך, אבל כנראה שגם עוד לא הגיע להחלטה סופית. ואז, כל עוד הוא לא רוצהמאד, וכל עוד הוא אינו בטוח במה שהוא רוצה, הרי שכנראה כל תרוץ יכול להתאים לו, בין אם התרוץ נכון אובייקטיבית ובין אם לאו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083