הבגידה השקט: איך לצאת מלופ רגשי
ארז
משבר קשה
⌄
רקע: נשוי כ20שנה, 4 ילדים 13-23, זוג רגיל משכיל ומצב כלכלי ממוצע.לפני כ5 שנים עשיתי קורס והיכרתי בחורה נשואה, שדי התלבשה עלי בהתחלה אבל גילינו שיש לנו דברים משותפים, והקשר הפך לקשר רומנטי של יציאות משותפות וחיבוקים ונשיקות בלא יחסים אינטימיים. לאמיתו של דבר אני רוצה לשכוח את אותם הימים והמעשים אבל אני ממש לא מצליח, עד כדי כך שמשך היום כשאני מסתובב אני מקווה לפגוש אותה, בלילה אני חושב על הרגעים היפים שלנו ביחד, ובשנים האחרונות כשנתיים אני מרגיש בעיות בקצב הלב הייתי אצל רופא ואחרי בדיקות מעמיקות עם הולטר הוא אמר שהלב בריא רק שזה קשור לראש, אני כמובן לא גיליתי לו שיש לי מן אהבה ניכזבת.כיום אני לא בקשר איתה בכלל התראנו רק לכוס קפה לפני שנה, איך שוכחים מפרמטים את הראש, למנוע את הרגשות העזים לאהבה לבחורה הזאת, כיצד מרפאים את הראש וקצב הלב?תודה ארז
ד"ר אורן חסון
זוגיות אבודה? אולי לא.
⌄
ארז יקר,
הכנסת את עצמך ללופּ רגשי שלא מאפשר לך לראות את אשתך היום. אנא ראה את מאמרי עלהבגידות שאינן מתגלות, כרוצח השקט של הנישואים. מכיוון שהיא לא מעוניינת, היא לא מעניינת אותי, ובעצם, היא כבר לא מעניינת אותך. אתה כן מעניין אותי, ואתה גם מעניין אותך, או לפחות הכאב שלך מעניין אותך. אתה צריך להחליט מה טוב ומה נכון לך. אתה עסוק במה שהפסדת דרכה, ושוכח את מה שהפסדת בחיי המשפחה והזוגיות שלך. גם שם הפסדת, אבל אתה מרגיש זאת פחות כי זה עדיין שם, זמין,לכאורה. רגשית, הפסדת גם שם – ואולי יותר את מה שאתה מרגיש כלפי אשתך מאשר את מה שאשתך מרגישה כלפיך. אתה אולי מבכה פחות את ההפסד הזה, אולי כי הוא התרחש בהדרגה, ואולי כי לא הרגשת שם דחייה ופגיעה באגו, כפי שהרגשת מאותה אישה נשואה. אתה צריך היום להחליט אם אתה חי בזוגיות שלך, ואז מחליט לשקם אותה, או מחפש זוגיות חדשה, שתאהב יותר. אם תחליט לשקם את הזוגיות שלך, ואת חיי המשפחה שלך, הפנה לשם את המשאבים הרגשיים שלך. מגיע להם, ומגיע לך. ובמקרה הצורך – אולי גם ללכת ליעוץ זוגי, כדי לבנות מחדש תקשורת ופתיחות וקירבה טובים יותר.
ארז
זוגיות אבודה? אולי לא.
⌄
תודה לך דר' אורןאני מבין שזה תלוי בי, וזהו שבדיוק אני לא מצליח לנתק את המחשבות בלילות הדופק משתולל בלי קצב נורמאלי פעימות מוקדמות, ניראה לי שזאת מחלת אהבה, איך אני מצליח לנתק מחשבה, בלא לקחת כדורי שינה? שיכלית אני רוצה בכך אבל לא הולך
ד"ר אורן חסון
להתחיל לעשות
⌄
ארז יקר,
כי אתה צריך לעשות, וכרגע אתה שוקע במקום לעשות. אתה צריך לחשוב לכיוונים אחרים, ובעיקר אתה צריך לחשוב על אחרים היקרים לך, ואתה כנראה זקוק לעזרה. אני מציע שתלך ליעוץ זוגי לבדך בתחילת הדרך, וכשיהיה לך אומץ ונכונות, וכשתהיה יותר בטוח איך אתה רוצה לעשות זאת, צרף את אשתך לתהליך.