רגישות יתר וקושי בתקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 30.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ספיר
פחד מדחייה
30.12.2011 • 01:13

אורן שלום,הסיפור שלי מתחיל לפני שנה וחצי כאשר נפרדתי מחבר שלי לאחר שגיליתי שהוא בגד בי, יצאתי מרוסקת מהקשר כיוון שאהבתי אותו מאוד והביטחון העצמי שלי נרמס בלשון המעטה. מאז משהו בהתקשרות שלי עם גברים נפגע. קשה לי לתת אמון בגברים ולא מאמינה שאני באמת ראוייה למישהו ולכן אני גם נמנעת להראות רגשות והתעניינות בצד השני גם כשברור שהצד השני כן מעוניין בי מהחשש שזה יגרום לו לרצות אותי פחות או מהמחשבה שבחורים רוצים ממני רק דבר אחד. כך יוצא שגם עם גברים שכן מוצאים חן בעיניי אני לא "זורמת", קרירה, לא מתקשרת...הכרתי לפני כמה חודשים באקראי גבר במסיבה של חבר משותף, דיברנו והיה ממש כיף ונראה היה ששנינו בעניין אחד של השני אך כאשר אותו בחור ביקש את הטלפון שלי מאותו חבר משותף עניתי שאני לא מעוניינת. למרות זאת נהיינו חברים באתר אינטרנט והתחלנו להתכתב לעיתים קרובות.נורא כיף לי לדבר איתו ואני מרגישה שהרבה יותר קל לי לתקשר כשאני מאחורי מסך. אך כל פעם שהוא הציע שניפגש דחיתי אותו בנימוס כשכל פעם יש לי תירוץ אחר. מצד אחד אני מראה לו שאני מעוניינת ומצד שני אני מראה לו שמשהו עוצר מבעדי כדי לממש את זה.הוא מאוד מוצא חן בעיניי ואני כועסת על עצמי שאני מפקששת את זה כל פעם מחדש ומצד שני אני פוחדת לתת לזה צ'אנס אמיתי כדי לא להתאהב ואז לגלות שהצד השני לא מרגיש אותו דבר כמו שקרה בקשר הקודם, חשוב לציין שאני בן אדם מאוד עדין ורגיש ולוקחת ללב יותר קשה מאנשים אחריםאני מודעת לכך שיש לי בעיה רצינית של חוסר בתקשורת ומקווה שתצליח לתת לי עצה שבאמת אוכל ליישם ושתעזור לי ובבקשה אל תפנה אותי לטיפול פסיכולוגי כזה או אחר כי כבר ניסיתי אחד כזה וזה לא עבד.......... תודה...

ד"ר אורן חסון
לצאת מהצד השני של הבריכה ביחד.
01.01.2012 • 11:51

ספיר יקרה,
מצד אחד את אומרת שיש לך בעיה – רגישות יתר, קושי בתקשורת (שסביר מאד שהוא פשוט תוצאה של הפגיעוּת שלך והחרדות שלך מלהיפגע, ומאיבוד הביטחון), ומצד שני את אומרת שאת לא רוצה "טיפול" בזה. העובדה שזה לא צלח בעבר, לא אומר שאת לא זקוקה לזה. אני יכול להציע לך לפחד פחות, לצלול למים הקרים ולהתחיל לשחות, גם מתוך ידיעה שאם תמצאי את עצמך יוצאת מהצד השני של הבריכה לבד, יהיה לך קר יותר. אני יכול גם להציע לך להחליט לדבר עם הבחור ולקחת סיכונים, כי זו הדרך היחידה שבה תוכלי להשיג משהו. אבל... הרי ברור לשנינו שזה משהו שאת כבר יודעת, ובכל זאת את לא מצליחה לעשות זאת. וכל עוד את לא מצליחה לעשות זאת, את צריכה יד תומכת ומכוונת, שתוכלי לקבל ביעוץ פרטני מקצועי. זה תהליך שדורש זמן וסבלנות, ויהיה לך את זה בתנאי שתתחברי אל המטפל/ת שלך ותתני בו או בה אמון (וגם זה דורש קצת זמן).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083