האקסית שלו עדיין רלוונטית? איך להתמודד
לורן
האם הוא בוגד
⌄
שלום
שמי לורן והשאלה שלי היא כזאת
אני בזוגיות עם בחור כבר כמעט חצי שנה
הקשר התחיל בכך שניסיתי לעזור לו בקשר עם בחורה ולאט לאט הקשר שלהם התנתק ושלנו התחזק
עד לא מזמן הוא לא הפסיק לדבר עליה והפסיק רק כשממש התעצבנתי
טען גם שהוא עדיין אוהב אותה ורוצה אותה
והיום אני עדיין חושדת שהוא בקשר איתה
כל פעם שאנחנו יושבים בבר או איפה שהוא והוא רואה אותה אפילו לשניה, הוא מחמיץ פנים ופתאום האווירה משתנה
ואני גם מרגישה שהוא לא ממש אוהב אותי
אני תמיד מרגישה כאילו היא באמצע ותמיד תהיה ואני כבר לא יודעת מה לעשות
לא משנה מה יהיה, אני תמיד ארגיש סוג של איום ממנה ותחושה שהוא לא לגמרי שלי
ואני כבר אובדת עצות.
היה לילה שהוא התכתב עם מישהו במחשב ועד היום הוא לא מגלה לי מי זה היה ואני בטוחה ביותר ממאה אחוז שראיתי את השם שלה על המסך.
אני לא יודעת אם אני סתם פרנואידית או שזה באמת נכון
אשמח לתשובה / ייעוץ או כל דבר אחר שיעזור לי בנושא
תודה רבה!!
לורן.
ד"ר אורן חסון
להיות האור בקצה המנהרה שלו
⌄
לורן יקרה,
אני מבין, מהמעט שכתבת, שהקשר שלו עם האקסית שלו התנתק בגללה ולא בגלל שהוא רצה בזה, או לחילופין שהקשר הזה היה בלתי אפשרי בעיניו, למרות האהבה שהיתה לו. לגבי הקשר שלכם, כפי שאני מבין את רוצה אותו הרבה יותר מכפי שהוא רוצה אותו, או לפחות כך היה המצב עד לא מזמן. כך שאם הוא אומר לך שהוא עדיין אוהב אותה ורוצה אותה, אז את לא פרנואידית, זה משהו ממשי. אם הפסיק לומר זאת, יתכן שהתחיל להשלים עם האבדן, אבל אולי עוד לא סיים את התהליך הזה. האם את האור שבקצה המנהרה שלו? – אני לא יודע. אני חושב שהכי נכון בשבילך הוא לא להילחם בה, כי היא ממילא לא רצתה אותו וזה לא משהו שיכול לקרות, אלא להביא אותו לרצות בך. אם היא עדיין נקודה כואבת אצלו, כשאת נלחמת בה את מזכירה לו את הכאב. במישור הזה לא תצליחי לנצח. בפרידה ובמוות אי אפשר להילחם. הם יישארו שם. אבל את יכולה לנצח בחיים – כי את היא החיים. תראי לו את הטוב במה שאיתך, והפסיקי לדבר על הרע שכבר איננו.
לורן
להיות האור בקצה המנהרה שלו
⌄
אני מנסה אבל זה בלתי אפשריאו שהוא לא מפסיק לדבר עליה ועל כמה שהוא שונא אותהאו שהוא לא מדבר עליה אבל מתכתב איתהוכשהוא שותה הדיבורים רק נהיים יותר גרועיםמה אני יכולה לעשות כדי שיתמקד יותר בי ופחות בה?אני חושבת שזה קשור לאיך שהתחיל הקשר שלנוהיינו ידידים ובזמן שהם רבו אני ניסיתי לעזור להם להשליםומשם זה התגלגל לזה שאני והוא התקרבנו והיא והוא התרחקוואני לא יודעת אם הקשר שלנו התחיל בתור ריבאונד בשבילו... יכול להיות שכןיום אחד התעצבנתי עליו שהוא לא מפסיק לדבר איתה והוא הסביר לי ממש בשניה שארזתי דברים כדי להיפרד ממנו שהוא מדבר איתי כי תמיד הייתי שם בשבילו ורק איתי הוא מרגיש חופשי לדבר על הדברים האלהעל כל דבראבל כרגע במצב שאנחנו חברים הוא לא מבין שזה דיי לא תקין וגם לא נעים לי?
ד"ר אורן חסון
חום בצד הדרך?
⌄
לורן יקרה,
יתכן הרי שהוא לא רואה בך בת זוג, אלא כמישהי לנחמה. לפי תאורך, זו בהחלט אפשרות שנראית די סבירה. אולי לכן הוא מרשה לעצמו לדבר עליה, מה שכנראה לא היה מוכן לעשות לו היה מעוניין בך כבת זוג. וכשאת מרגישה זאת, באיזה שהוא מקום את כנראה מבינה שזה המצב, ולכן את מתחרפנת. אני מעלה זאת כאפשרות. הדרך שבה תוכלי בכל זאת למקד אותו בך היא זו שתארתי. זה לא יבטיח לך דבר, אבל זה יכול לשפר את הסיכויים שלך. העניין הוא שכאשר את מתחרפנת ממנו, את לא מצליחה, כי את פגועה. אני מבין את הקושי, אבל לזוגיות צריכים שניים לרצות אותה. כל עוד הוא לא יראה בך אור בקצה המנהרה, אלא רק תנור שיספק לו חום בצד הדרך, הוא לא יפסיק לספר לך על המצוקות שלו – והיא חלק מזה. אולי הוא גם לא רואה או לא מוכן לראות עד כמה את נפגעת, וחושב שגם את רואה בו ידיד, באופן זמני. ואם הוא כן מבין ויודע מה את רוצה ועושה זאת למרות שאת נפגעת, אז אולי הצורך והפגיעות שלך לא מספיק חשובים לו, ביחס לצורך שלו. אולי לכן הוא "לא רוצה" להבין. במקרה הזה, תצטרכי לחשוב אם זה בן הזוג שאת רוצה שיהיה לך, למרות מעלותיו האחרות.