יחסים בגיל ההתבגרות: עצות והתמודדות

תאריך פנייה: 22.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סמדר
שאלה
22.12.2009 • 22:41

יש לי חבר חמישה חודשים ובהתחלה הכל היה טוב.לפני חודש קרה איזה מקרה ומאז ההורים שלי לא מוכנים לקבל אותו ולהכניס אותו לביתנו ומאוד רוצים שניפרד. אני כרגע לא מוכנה להיפרד ממנו ונשארתי איתו לכן כל הזמן שאנחנו ביחד אני נמצאת אצלו. מאז גם היחסים עם ההורים שלי די נפגעו כי הם כועסים עלי.ערבי שישי זה היום היחיד שאנחנו כל המשפחה ביחד אוכלים ביחד. בדרכ אני אוכלת עם המשפחה ואז הולכת לחבר שלי. בשישי הקרוב אני רוצה לאכול איתו ולא עם המשפחה שלי. יש לו יומולדת וגם הוא מרגיש שאני לא רוצה מספיק את הקשר הזה ולא אכפת לי מספיק אם אני מעדיפה לאכול כל שישי עם המשפחה ולא איתו. הוא אמר שיהיה לו קשה אם זה. מצד שני אני יודעת שאמא שלי מאוד תכעס אם אני אוכל איתו ולא עם כל המשפחהאני קרועה באמצע ולא יודעת מה להחליט אני יודעת שאם אוכל בבית אריב איתו ואם אוכל אצלו יש סיכוי גדול שאריב עם אמא שלי....מה לעשות? אני כן רוצה שישי אחד לאכול איתו.חשוב לציין שאני נמצאת איתו רק סופי שבוע וגם את המשפחה שלי אני רואה רק סופי שבוע.

ד"ר אורן חסון
התבגרות
23.12.2009 • 18:05

סמדר יקרה,
אם את בת 16, להורים יש יותר משמעות ויותר משקל, מאשר כאשר את בת 32. אתייחס לכן לשאלה שלך כאילו את בת 16 (או 18), ובעיקר - לא עצמאית ותלויה בהורים. אם את בת 32, אני מניח שיהיה לך קל יותר להסיק את המסקנות לבד, מתוך התשובה.ובכן, סמדר, אמא שלך כועסת כרגע ממילא כאשר את איתו, ואני מבין שאת לא רוצה להכעיס אותה עוד יותר. זה פחות או יותר עוד מריבה, על אותו דבר. את נלחמת על הקשר הזה, אבל גם תלויה באמא שלך, מה שמקשה על היכולת שלך לתמרן. התלות הזו, והקשר איתה הם קשרים חשובים. כשתהיי גדולה יותר ועצמאית, יהיה לך יותר כוח להתעמת ולשים לה גבולות. כרגע, כאשר את בת 16, זה יותר קשה.מצד שני, את נלחמת על הקשר הזה שלך עם החבר שלך בשיניים. חבל שהוא לא בוגר מספיק כדי להודות לך על המלחמה למען הקשר, ולהקל עליך. בדיוק לכן את קרועה: שני הצדדים משתמשים בטיעונים רגשיים, ולכאורה "צודקים", למטרות הפוכות. ואת, את לא רוצה ליצור קרע עמוק יותר עם אמך, ואת לא רוצה לתת לו הצדקה להיפרד או לטעון טענות כנגדך.ואם בכל זאת גדולה יותר ועצמאית, אז אולי הוא שחושב שאת היא זו שלא בוגרת מספיק כדי להתמודד עם הורייך, ליום אחד של יום הולדת עם החבר שלך.אני חושש שתצטרכי לשים את עצמך בין לבין, להיות שלמה עם ההחלטה שלך, כל החלטה שתבחרי, ולהתמודד עם התוצאות שלה. גם זה חלק מתהליך ההתבגרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083