האם לסבית יכולה להתאהב בגבר?

תאריך פנייה: 07.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סלסטה
חבר נפש או בן זוג?
07.09.2011 • 11:45

אורן שלום,אני רוצה להתייעץ איתך אודות נושא שמעסיק אותי כבר זמן רב. יש לי ידיד מאוד טוב ועם הזמן בנינו מערכת יחסים חברית מאוד קרובה. הוא ראה אותי בכול המצבים, היה שם ברגעים הכי קשים והמשמחים שלי, הוא תמיד הראשון שאני מתקשרת אליו, אוהבת לשמוע את השם שלו וחשוב לי מאוד שהוא יצליח במקומות שחשובים לו. לסיכום, אני אעשה הכול בשבילו כי הוא מאוד חשוב לי ואני יודעת מנגד שגם אני במשבצת אצלו כחברה שאיתה יש לו קשר נפשי עמוק.מכיוון שזה הקשר החברי ההדוק הראשון שלי עם גבר סטרייט, אני לא יודעת האם אלו סימנים שאני רוצה אותו כבן זוג או שפשוט אני מאוד אוהבת אותו כחבר נפש שלי ובגלל זה אני כול כך קשורה אליו.אולי זה יעזור לך- אין לו חברה כרגע אבל שהוא מספר לי על בנות זוג אני לא מקנאה אלא להיפך, רוצה לשמוע עוד ואפילו לעזור לו למרות שאני יודעת שזה ייפגע במקום שלי כחברה הכי טובה. אני גם לא מדמיינת אותנו במצבים אינטמיים של בני זוג ואין משיכה פיזית. (אני רק יודעת שמבחינת האופי הוא בחור זהב ואנחנו מאוד דומים, זה מה שמושך אותי בקשר איתו). אך מנגד, כאשר הוא מגדיר אותי לפעמים כחלק מכול הידידות שלו אני מאוד נפגעת ויש לי צורך לומר שאני מעליהם ברמת החשיבות שלי.דבר אחרון, הייתה לי זוגיות של שנה וזה הניסיון היחידי שלי. אני לא חזקה בתחום ולא יודעת לזהות מתי זה מגיע או מתי זה לא. בכול התחומים של הזוגיות אני לא חזקה ולכן אני צריכה את עצתך.אשמח לעזרה. מודה מראש.סלסטה

ד"ר אורן חסון
שאלה לא ברורה, ואולי גם התשובה לא
09.09.2011 • 18:32

סלסטה יקרה,
אני מבין ממך, גם אם לא אמרת זאת במפורש, שאת לסבית, בדרך כלל, או דו מינית, כי הקשר הזוגי הקודם שלך לא היה עם גבר סטרייט (ומכאן אני מסיק שהיה עם אשה). האם את שואלת אם יכול להיות שאת רוצה הפעם בגבר הזה כבן זוג? – זה יתכן. אלא שמה שאת מרגישה כלפיו הוא תערובת של רגשות, ואולי של הגנות והסרת הגנות גם יחד. ואולי את רק מקנאה כאשר את רק "אחת מכמה" ידידות, כשאת רואה אותו כקשר מיוחד.זה שאת "לא מדמיינת אתכם במצבים אינטימיים" יכול לנבוע מכך שאת לא רגילה לחשוב כך כלפי גברים. יכול להיות שאם תנסו, זה כן ימצא חן בעינייך. אני לא יודע. אבל אם לא תנסי, לא תדעי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083