האם להישאר בקשר? שאלות מהותיות
לנא
לעזוב או להישאר
⌄
היינכנסתי לקשר לפני כמה חודשים עם בחור בן 35 ואני בת 22.. בתחילת הקשר ממש התלהבתי ממנו והיה לי כיף לשבת איתו.. היום אני מתקשה ומעדיפה לעשות כל דבר אך לא להיות איתו, לא מצליחה להיפתח איתו או לדבר איתו על החיים שלי, שואל אותי מה קורה בעבודה בלימודים לא מצליחה לדבר איתו לעמוק ואין לי את ההתלהבות בכלל האם זה סימן שכדי להתרחק ולא מתאימים למרות שהוא ממש אוהב אותי ומפנק אך היום אינני מצליחה להתחבר אליו וגם הרגשות שהיו פעמים נעלמו!!!
ד"ר אורן חסון
מה שאת רוצה
⌄
לנא יקרה,
האם את רואה את עצמך נשארת לכל החיים בקשר כזה עם גבר שכך את מרגישה כלפיו?לכאורה, התשובה פשוטה, ובכל זאת את לא נותנת אותה לעצמך, מה שאומר שאולי אין לך ביטחון ביכולת שלך למצוא מישהו שגם ימצא חן בעינייך יותר לאורך זמן, וגם יאהב אותך ויפנק אותך. ואולי את כבר לחוצה בזמן, ולכן חוששת לוותר, כי זה ידחה את "הסוף הטוב", כלומר, נישואים, בעוד כמה שנים. האם זה יהיה באמת סוף טוב? האם הסוף אינו ההמשך, של מה שיקרה אחר-כך? האם החשש שלך עכשיו לעזוב אינו נובע מחוסר ביטחון עצמי יותר מאשר ממשהו אחר?ואולי את לא סומכת על היציבות שלך לאורך זמן. אולי את חוששת שזה יקרה לך גם בקשר הבא, ובכל קשר שלאחר מכן. אולי את חושבת שזה עניין של תנודות פנימיות שלך. ואולי זה נכון. לכן, אולי כדאי שתקציבי לעצמך עוד קצת זמן, עוד חודש חודשיים, ואם תמשיכי להרגיש כך, תסיקי את המסקנות. ואולי... אם את באמת רוצה לחשוב בקול רם וללמוד לבטוח בחשיבה שלך, ביציבות הרגשית שלך ובהבנה שלך את עצמך - לכי ליעוץ פרטני אצל איש מקצוע, שיעזור לך לעשות את כל אלה. לפחות, אם תעזבי א ותו, תהיי בטוחה שאת עושה זאת בשל הסיבות הנכונות, ואם לא, תהיי יותר בטוחה שזה באמת מה שאת רוצה.