האם להישאר בזוגיות לא מתאימה?

תאריך פנייה: 19.12.2023 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
גוגי
התחלת זוגיות
19.12.2023 • 23:49

שלום,
אני רוצה להתייעץ לגבי בחור שאני יוצאת איתו ארבעה חודשים.אני מרגישה שאני לא מצליחה להתחבר אליו, ויצאתי לדייטים עם המון גברים, הייתה לי זוגיות של שבע שנים ועוד שתי מערכות יחסים של שנתיים, ובקיצור לא חסר לי נסיון, אבל אותו אני מרגישה שאני פשוט לא מצליחה להבין, מהבחינה של מה הוא רוצה מה הוא אוהב ובכלל דברים על האישיות שלו... יש כמה דברים שמאוד בולטים ואת זה אני מבינה עליו-הוא ממוצא רוסי כמובן לא מעוניינת שזה ישתמע לפגיעה באנשים ממוצא רוסי חלילה פשוט זה מקרה ספציפי שלי, אבל שמתי לב שיש לרוסים מנטליות מסוימת שהוא ממש פועל לפיה כמו לדוגמא בפוליטקה, גייז, ונושא גברים/נשים שזה הנושא שעולה בכ-ל מפגש שלנו, הוא נורא מדגיש את זה מאוד, ומסווג אנשים ואני ממש לא מתחברת לדברים האלה.אין לו יותר מדי ניסיון במערכות יחסים, אני די הראשונה שלו שזה הולך למשהו רציני באמתהוא מאוד מתוכנן ומחושב, מתכנן כל פרט, שזה לפעמים מרתיע אותי קצת, הוא שם לב לכל מילה שאני אומרת וזוכר, לדוג' הוא מאוד רוצה סקס, ממש הרבה שזה גם מרגיש יותר מדי, אז כשתכננו למתי לקבוע להיפגש הוא זרק כזה בשיחת טלפון "אבל את תהיי במחזור אז" הוא אמר את זה אחרי המחזור הראשון שלי שהיינו ביחד, וזה היה די בהתחלה, וקצת הלחיץ אותי שהוא ממש זכר את התאריך ואשכרה ספר את הימים שאני בעצמי לא עושה את זה.באופן כללי הוא מאוד קר ושקט ומרגיש שהוא עושה דברים מתוך מחשבה בלבד, גם כל חצי מילה שאני אומרת הוא מנסה "להגשים" לדוג' אמרתי שיכול להיות כיף ללכת לצימר במקום שטיילנו בו, תיאורתית, ממש לא בתקופה הזאת, אז הוא אחרי כמה ימים שולח לי הודעה ד"א קבעתי לנו צימר ללילה, הוא נורא מנסה להשתלט ולעשות דברים בעצמו הוא מראה שהוא רוצה, הלכנו להורים שלו והוא פגש חברות שלי והוא כן לגמרי רציני, אפילו ברמה שהוא מדבר וקובע מה אנחנו נעשה בעתיד ובאיזה בית נגור וכמה ילדים יהיו.. ובכללי הוא שם לב לכל פרט ומנסה לשחק אותה ה "גבר" ולנהל את הענייניםעוד דבר שמטריד אותי, כשאנחנו מדברים בשיחת טלפון בנושאים שקשורים לענייני יום יום ואנשים וחברה הרבה פעמים הוא לא מוסיף לשיחה אלא חוזר על דברים שאני אומרתאני מאוד מתלבטת מה לעשות ואיך לדבר איתו, מצד אחד אני לא רוצה להוריד אותו, בסך הכל הוא מאוד רוצה שנהיה ביחד, מצד שני אני לא מצליחה להתחבר אליו, לתפיסות שלו, מרגיש לי שהוא מנסה לשחק איזה דמות לידי וגם משהו מרגיש לי מוזר שהוא לא מבטא את מה שהוא מרגיש וכשהוא כן זה תמיד איכשהו קשור לתפיסות עולם מיושנות

ד"ר אורן חסון
לחיות בקוביות?
20.12.2023 • 09:40

גוגי יקרה,
את כותבת לי מאד במפורש: "הוא לא מתאים לי, האם להישאר איתו?"וכמובן, באופן טבעי, השאלה ההפוכה שלי היא: למה בעצם? – הרי נתת לי הרבה מאד סיבות למה לא, אבל לא נתת לי סיבה אחת למה כן. אז למה כן?אני יכול לראות אחת, והיא העובדה שהוא כבר מתכנן איתך את החיים המשותפים, ועצם העובדה הזו היא עובדה מפתה. הנה מישהו שרוצה באמת, או ככה זה מרגיש לך.לא כתבת לי גם את גילך, אלא קצת מהנסיונות הזוגיים שלך בעבר, מה שקצת ממקם את גילך לפחות בתחילת גיל השלושים, אם לא קצת יותר. עד כמה גם זה פקטור?הוא מאד מקובע, שזה בסדר, לו גם את היית כזו. את לא. השקפות העולם שלכם שונות. הוא מאד מוקפד ו"יודע הכל", כלומר, דואג לדעת הכל ולתכנן הכל, ולהחליט הכל, שגם בזה יכול להיות משהו מנחם, שאולי יש מישהו שאפשר לסמוך עליו, להישען עליו, ופשוט לזרום. אבל בתחושה שלי הוא מתוכנן ומקובע יותר מדי. בודאי לטעמך. רציונלי מדי, בודאי לטעמך, ובזה אני אומר פחות רגשי, לא יותר מדוייק בדעות או בהגיון שלו. זה הופך אותו לפחות בטוח ולא ליותר בטוח, כי קיימת האפשרות שאם משהו לא מסתדר לו, או שהוא יילחם עליו בכוח, גם אם זה יהיה נגדך, או שהוא יתהפך ויחליט שלא מתאים לו, אם הרגש, זה שיכול לעזור לנו להתגבר על תקופות לא טובות, לא מספיק מודע וחזק אצלו כדי לעזור לו לעבור תקופות של אי הסכמה.אני כותב את הדברים בתגובה למה שכתבת, מבחינת העובדות ומבחינת האינוטואיציה שלך. אשמח גם אם תשיבי, כדי שאוכל לדייק את התשובות שלי עוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גוגי
לחיות בקוביות?
21.12.2023 • 14:41

אני מאוד מתחברת לדברים שכתבת אני בת 29 וזה בהחלט מפתה הרצון החזק שלו ליחסים רציניים והחיזורים המאוד אינטנסיביים והחדורי מטרה לפעמים זה הרגיש שאנחנו כבר ביחד הרבה זמן עוד מההתחלה, זאת אומרת שהייתה לי תחושה שאין שום ספק שאני והוא נהיה ביחד עוד בדייט שני שלישי כשהוא עוד לא מכיר אותי בכלל. מצד אחד אני חושבת - יופי הוא ממש רוצה, וגם אני רוצה קשר רציני בגילי, וזה מחמיא שמאוד מהר הוא סגור עליי בלי שום ספק, ושום היסוס יש לי מחשבות שאולי אני מגזימה, אבל מצד שני ההתנהגות שלו נראית לי מוזרה, רובוטית כזאת מאוד מתוכננת כדי שחס וחלילה הוא לא יטעה ומשהו ישתבש, ונכון זה באמת משדר ביטחון כשיש מישהו כזה שמשתלט ומנסה "לתפוס פיקוד" אז מתכנן ומארגן ועושה הכל עד הפרט הכי קטן אבל זה פשוט מרגיש כיף מלאכותי כשאנחנו ביחד, הכל פיקס הכל נוח ובול כמו שצריך אבל משהו חסר וזה שוב מחזיר אותי לזה שקשה לי מאוד עם הדעות שלו לפעמים השיחות איתו גורמות לי להרגיש שאני ממלאת את "דמות האישה" בקורות חיים שלומה שגרם לי עד עכשיו להישאר זה זה שהוא לא "מקשה" הוא מאוד חדור מטרה ומתאים את עצמו ללוז שלי שזה משהו שלא היה לי עם גברים אחרים זה ממש נוח אז פשוט זרמתי, וזה שבסך הכל יש לו ערכים שהם לא רעים ומשהו שהוא מאמין בו בשונה מהרבה גברים שיצאתי איתם .. הבעיה שלי שזה מרגיש לי מוזר מדי שכאילו הוא לא מגיב לדברים אחרים זאת אומרת שאין לו דעה מעבר לתפיסת עולם והמנטליות המקובעת , ואני ממש מתלבטת איך להעלות את זה מולו ועל מה כן יש מה לדבר שאולי יש סיכוי שהוא יוכל קצת להתאים אליי בהתנהגות שלו ואם בכלל יש טעם