האם להישאר בזוגיות לא מתאימה?

תאריך פנייה: 13.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
התלבטות
13.07.2012 • 10:55

שלום רב ,
אני בקשר עם בחור שהכרתי מהלימודים כשנה וחצי. הוא קטן ממני בשנתיים. אני בת 27 והוא בן 25. הוא כרגע עובד קשה אפשר לומר ומעוניין לחסוך הרבה כסף. הן כדי לקנות רכב, הן להמשך לימודים לתואר שני, ועוד. אני כרגע בסיום התואר ועוד לא עובדת. מתכננת להמשיך כמוהו ללמוד עוד שנה ולעבוד בנתיים. העניין הוא כזה- הראייה שלי לעתיד היא לימודים עבודה וחתונה לפחות עד גיל 30. אני לא מעלה את הנושא אבל הבחור אמר לי באיזו שיחה שהוא עדיין ילד, לא בנוי כרגע לחתונה, צריך כסף וכו. אמרתי לו שגם אני כרגע לא לחוצה על זה... אבל האמת היא שאני כן רוצה להתחתן עד גיל 30 בערך כמו שציינתי לפנייך. אני מפחדת להיפגע וסתם למשוך קשר שלא יוביל לשום מקום. או שיוביל אבל בגיל מאוחר מידי בשבילי. השיחה הזאת איתו מצד אחד הורידה לי את החשק להמשיך להיות איתו בקשר ומצד שני גם קשה לי לעזוב מאהבה כמובן. אני באמת רוצה לעשות את הדבר הנכון... מה עושים במצב כזה? אם אפשר לעשות משהו? ואם כדאי בכלל....? תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
להיכן שאת רוצה ללכת
13.07.2012 • 12:05

עדי יקרה,
את יודעת מה את רוצה. את יודעת גם מה הוא רוצה וגם את מה שהוא לא רוצה, וזה לא מתאים לך. האם מאהבה תשני את דעתך? ואולי את מצפה שמאהבה הוא ישנה את דעתו? אני מניח שהתקווה הזו משאירה אותך איתו. האם יש לה על מה להתבסס? - בכלל לא בטוח. יתכן גם שהוא לא רוצה להתחייב לך כי עדיין ירצה להתנסות עם נשים אחרות, ולא רואה אותך כ"אחת" שלו. קשה לי לדעת מה חולף במוחו. לכן גם קשה לדעת מהו "הדבר הנכון". אבל אם את יודעת בודאות מה את רוצה, ואם תדעי בודאות שזה לא מה שהוא רוצה, אני מניח גם שתדעי שלא תישארי שם, נכון? - אם זה באמת המצב, אז אולי כדאי להעמיד את דעתו ורצונותיו במבחן - כלומר, להיות גלויה באשר לצרכים שלך, לדבר את זה ולדבר על זה הרבה, ולא בהאשמות, אלא בפתיחות, בכאב ובאהבה, אבל גם להיות גלויה, תוך כדי השיחה (אבל ממש לא במשפט הראשון, כדי שלא לסגור אותו, אלא כאשר זה יגיע, וכאשר תצטרכי להדגיש עד כמה זה חשוב לך), בכך שזה תנאי עבורך. ושאם הוא לא יהיה מעוניין לממש את התנאי הזה איתך, תצטרכי להסיק מסקנות. הוא יצטרך להחליט עד כמה את חשובה לו לעומת תכניותיו בחיים, ולפחות לא תגררי לאורך זמן זוגיות שלא תיקח אותך להיכן שאת רוצה ללכת.זה לא קל, לא תהיה בזה ודאות, לא יהיה קל לחתוך אם תגיעי למסקנה הזו, אף פעם לא תדעי בדיעבד מה היה קורה אילו, אבל כשצריך לקבל החלטות, יותר מידע יכול להועיל מאד לדייק יותר בבחירות, גם אם לעולם לא תהיי מדוייקת לחלוטין.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083