האם להישאר בזוגיות לא מספקת?

תאריך פנייה: 20.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איילת
רוצה להשאר בבית
20.04.2010 • 14:12

שלום,
אני שמי איילת, אני בת 26 ויש לי חבר כ- 7 שנים.בתחילת הקשר (בשנתיים הראשונות) אני ובן זוגי היינו מבלים די הרבה, בין אם זה טיולים או בילויים.בשנים האחרונות בכל פעם שאני מעלה איזה שהוא רעיון לבילוי משותף או לטיול בן זוגי טוען שהואמעדיף להשאר בבית. הוא לא אוהב מקומות צפופים והומי אדם, בנוסף אינו מרגיש כ"כ נוח עם עצמו.העלתי בפני בן זוגי מספר פעמים את הבעיה והסברתי לו שזה מאוד מפריע לי ושאני מרגישה לבד, אך הוא טוען שזה הוא ושהוא לא רוצה לעשות דברים שלא בא לו אם אני רוצה שאני יצא עם חברות.הדבר מאוד מאוד מפריע לי, במיוחד לאור העובדה שאנחנו מדברים על חתונה ומשפחה. אני מרגישה שיש לי בן זוג רק בבית.כך קורה גם כשאני מבקשת ממנו שיבוא איתי לאירועים משפחתיים (שלי), ששם אני מאוד רוצה שיהיה נוכח, וחוסר נוכחותו גורם לי שוב להרגיש לבד וגורר הרבה שאלות מהמשפחה למה הוא שוב לא בא ובכל פעם אני צריכה להמציא תירוץ אחר.מפריע לי שהוא לא מנסה לעשות קצת מאמצים בשביל שגם לי יהיה טוב בנוגע לעניין הזה ואני זאת שכל הזמן צריכה להתפשר.אני מפחדת מאוד שכך יראו חיי, כל הזמן להיות סגורים בבית, גם ככה אני מרגישה "זקנה" מהבחינה הזאת למרות שאני רק בת 26.חברי מודע לכל זה, אך הוא עדיין בשלו.יש לציין הוא דואג ואוהב אותי ועושה בשבילי הרבה.העניין מאוד מציק לי, אשמח לתגובתכם.תודה,איילת.

ד"ר אורן חסון
האם גם את מחוייבת להישאר איתו?
21.04.2010 • 18:35

איילת יקרה,
קחי בחשבון שזה הוא, וכך הוא, והוא לא ישתנה. אני מניח שיש בו דברים טובים אחרים ולכן את איתו, למרות שהוא איש של בית, ואוהב להיות בתוך הקונכיה המשותפת.יש לך שתיים וחצי אפשרויות:האחת: להחליט שאם כך, זה לא מתאים לך, ולהיפרד.השניה: להפנים שזה המצב, ולהבין שהחיים שלך יכולים, אולי, להיות לא רעים, אבל לא בזוגיות שחלמת עליה. כלומר, שלא יהיה לך בן זוג לכל מצב, אלא שתצטרכי להשלים חלק מהצרכים שלך לבדך, כלומר, בעזרת חברות, משפחה ועוד, או לפעמים לגמרי לבד. זה לא בהכרח רע, כמו שזה שונה מהחלום שלך של זוגיות. צריך להתרגל לזה.החצי: ללכת ליעוץ זוגי, ולנסות לטפל בזה. זה אפשרי, אבל זו עבודה קשה. וככל שתגיעי פחות כועסת (כלומר, מוכנה לאפשרות השניה), כך יהיה לשניכם קל יותר לשנות משהו, ולבן זוגך להרגיש יותר בנוח גם בחוץ, כך שתוכלי להשלים חלק מהצרכים שלך איתו. וקחי בחשבון שכדי לעשות שינוי שיהיה משמעותי באמת, זה תהליך ארוך וממושך. אני לא בטוח שאת רוצה לבנות על זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083