מה הוא מרויח, ואיך לעצור את זה?

תאריך פנייה: 02.01.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ורד
הטרדות
02.01.2006 • 12:33

שלום,
לפני כשמונה חודשים נפרדתי מבן זוגי איתו חייתי במשך שנתיים וחצי. מיום הפרידה ועד היום חברי לשעבר מטריד אותי. בתחילה היו טלפונים וניתוקים לאחר מכן נוספו הודעות SMS בעלות תוכן של שנאה ובהמשך קיבלתי למעוני החדש (שאת כתובתו הוא גילה בעצמו) "הפתעות" שהוא הניח לי בתיבת הדואר. לפני מספר ימים חיכתה לי בתיבה מעטפה עם מכתב אחולים "לבביים" ועוד תוספת שלא אפרט. מבחינתי היתה זו החמרה בדרגת ההטרדה ופניתי בעצת ידידיי ומשפחתי למשטרה. ככל הנראה פניה זו לא השיגה את מטרתה והוא ממשיך להתקשר ואף פנה לאבי ונהל איתו ויכוח סוער.אינני יודעת מה לעשות? אני רוצה לשים את הפרשה מאחורי אך לא ידוע לי באילו אמצעים עליי לנקוט. אשמח לעצה.בתודה מראש

ד"ר אורן חסון
03.01.2006 • 13:58

ורד יקרה,
מדהים, לפעמים, עד כמה אנחנו מסתכלים, בדיעבד, על בחירות שעשינו, בן זוג או בת זוג, ולא מבינים איך לא ראינו את מה שאנחנו רואים היום. נכון?השאלה שאת שואלת, לא פשוטה לפתרון. יכול להיות שהאיום המשטרתי לא היה חזק מספיק, כדי להרתיע. ואולי, מצבו הנפשי כזה ששום הרתעה לא תספיק (אם כי אני לא בטוח בזה – איום משמעותי, כמו כמה ימי מעצר, כן יכול לזעזע כמעט כל אחד).שאלה נוספת היא מה הוא מרויח מזה. ריגוש – ללא ספק. מעצם עשיית מעשים שהגבול בין המותר לאסור אינו ברור בהם. מה עוד? – כנראה נסיון לשקם את הכבוד האבוד שלו. אלא שזה לא עובד. והוא לא השתכנע עדיין שזה לא עובד. כל עוד יש תגובות בצד שלך, ובודאי אם הן אמביוולנטיות ולא חד משמעיות (אולי כי את לא רוצה לפגוע בו), ומשהו קורה, הוא מרגיש שיש סיכוי. רק אתמול שמעתי ממישהי שבעלה לשעבר, 17 שנים לאחר הגרושים, ושנים לאחר שהתחתן מחדש, עדיין דורש לדעת של מי הרכב בחנייה שלה. החבר לשעבר שלך זקוק לשיקום נפשי, אלא שאת לא יכולה לדאוג לזה. שני הדברים היחידים שאת יכולה לעשות זה לדאוג שהרשויות תטפלנה בו (ושלך לא יהיה קשר ישיר אליו), כלומר, לדאוג להרתעה דרך מקור נייטרלי, ולדאוג לכך שלא את ולא אף אחד מבני משפחתך יגיב אליו. לא לטוב ולא לרע. לא להכנס איתו לשיחות, ואפילו לא שלום, אלא פשוט לסגור את הטלפון. העדר תגובה, עם הזמן, יוריד את רמת הריגוש, ויש סיכוי שזה יקטין את המינון בהדרגה, עד שימצא לו משהו מעניין יותר לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ורד
03.01.2006 • 14:22

אורן שלום,תודה על תשובתך. היום הודיעו לי מהמשטרה שהוא נמצא במעצר בית ושהוא הסכים לקבל עזרה נפשית. אני מקווה שזה יעזור...באשר אליי, אין לי כל קשר אליו וכבר חודשים אני לא מגיבה לפעולותיו, עד למקרה האחרון שלא השאיר בידיי ברירה. אני מקווה שזו הפעם הראשונה והאחרונה שאמצא את עצמי בסיטואציה כזו, אשתדל ללמוד מהניסיון ולא להבליג לגילויי רכושנות ותלות בעתיד.שוב תודה וכל טוב.