האם זו זוגיות? ניתוח מצב רומנטי
נימי
חוסר מחוייבות
⌄
אני במין זוגיות לא ברורה ולא מוגדרת עם גבר רווק בן 28 וחצי..אני והבחור נפגשנו רק פעם אחת וזאת הייתה פגישה חלומית, באמת התאהבתי בו לגמרי והוא בי..ואמרנו שבחיים לא הרגשנו ככה,הוא אמר שהוא נהנה בצורה מטורפת וכו' וכו'.. הבעיה היא שהוא לא רציני..ממש לא,אפילו לא קצת. אנחנו שומרים על קשר טלפוני ובפייסבוק וקבענו גם להפגש..אבל הוא מתייחס לקשר בצורה כיפית של "איזה יופי אני מאוהב בה אבל הכל יכול לקרות מפה" ..זה מתבטא בכך שהוא בקשר עם עוד 10 בנות לפחות.. (לא ידידותי)..לא מדבר מילה על התחייבות..יכול לא להתקשר יום שלם..ממש לא יציב..וזה חלק מהאופי שלו ומי שהוא והוא אמר לי את זה גם..אני מחפשת יציבות ומצד שני אני גם מאוד רוצה אותו,זאת הפעם הראשונה שבאמת הרגשתי שהתאהבתי כל כך חזק. אני לא רוצה לאבד אותו..אבל אני יודעת שאם אלחץ זה מה שיקרה..מה לעשות..?
ד"ר אורן חסון
להתחיל בשאלה מציאותית
⌄
נימי יקרה,
לא כתבת מתי נפגשתם (יומיים לפני הפנייה שלך אלי, חודש לפניה?), וגם לא את גילך (אם הוא 18, הסיכוי שייקח אותך ברצינות קטן עוד יותר, לצערי). אני מניח שעברו לפחות כמה ימים. מכאן, שאני עדיין לא רואה "זוגיות" במה שתיארת. נפגשת עם בחור, היתהלךפגישה חלומית (זה מה שאת יודעת בודאות), הואאמרשהיתה לו פגישה חלומית (זה מה שאת יודעת בודאות), ואתם שומרים על קשר. איפה הזוגיות? לפי מכתבך, בהחלט יכול להיות שהוא נמצא באותו סוג של זוגיות עם עוד 10 בנות לפחות, שאולי גם להן היתה פגישה חלומית איתו. אני חושב שאת בזוגיות, והוא לא. וגם את, לא בזוגיות ממשית, אלא באשליה של זוגיות. ולכן כשאת חושבת שתאבדי אותו אם תלחצי, לא ברור לי מה בדיוק יש לך עכשיו, שאת פוחדת לאבד.השאלה שלך צריכה קודם כל להיות מציאותית. את צריכה להיות מציאותית. היתה לך פגישה עם גבר פלרטטן, שמצא חן בעינייך ונדלקת עליו מאד. ואת שואלת: מה עושים כדי שהוא יהיה רק שלך? זו השאלה שלך. והתשובה: אולי זה אפשרי, אבל גם אולי לא, ואת הרי יודעת את זה. הראש שלך במקום הנכון, אבל הרגש והתקווה לקחו אותך עוד עשרה צעדים קדימה, לפני הראש. אם הוא לא חושש לאבד אותך (וכנראה שלא, כי יש לו 10 בחורות אחרות במקום, והוא רק בקושי מכיר אותך עדיין), זה אכן לא הזמן להציב אולטימטומים. את יכולה לנסות להדק את הקשר איתו, בתקווה שיש סיכוי שיתאהב בך, ושלאט לאט יוותר על אחרות, למענך, עד לשלב שבו אולטימטום שלך באמת יועיל כי הדבר האחרון שירצה זה לאבד אותך, ולכן, שהוא גם לא ירצה קשרים אחרים. כאמור – הסיכוי להגיע לזה הוא לא משהו, והשאלה היא אם את בנויה לאורך רוח והרבה סבלנות, בתנאים של חוסר ביטחון.