האם היא הכי טובה בעולם?
תמר
שאלה
⌄
חבר שלי מזה שנה אמר לי שיש לו רגשות כלפיי אך הוא לא מאוהב בי. שאלתי היא אם כדאי לי להשאר איתו בכלל וממה זה יכול לנבוע....זאת אומרת מה גורם למשהו להתאהב במשהי האם זה קשור להתנהגות שלה ,לזה שהיא קשה להשגה לאופי שלה או אולי למראה החיצוני.......? אני מרגישה שבקשר שלנו הוא הצד בעל היותר בטחון ,ה"שולט" האם זה קשור לזה?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
הכי טובה בעולם? הכי טובה לו?
⌄
תמר יקרה,
זה יכול להיות קשור להכל ביחד. כלומר, כאשר אנחנו עם בני זוג, לעתים באמת נדירות אנחנו חושבים שזה הכי טוב שיש בעולם. לעיתים קרובות יותר אנחנו חושבים שזה הכי טוב לנו, באופן אישי, ולפעמים, הכי טוב שאנחנו יכולים להשיג ברגע מסויים. אם הוא היה חושב שאת האשה הכי מוצלחת בעולם, הוא היה עושה כל מאמץ כדי להבטיח שיהיה לך הכי טוב שאפשר לך איתו. כי המאמץ העיקרי הוא לשמור עליך. אם הוא חושב שאת הכי טובה לו, באופן אישי, אבל שהאופציות שלך מצומצמות יותר (כי את לא זו שהכי מבוקשת בעולם), אז הוא יכול להשקיע בך קצת פחות, כי אין צורך. אפשר להשקיע, במקום זה, בהנאות אחרות. כי בסופו של דבר, כל השקעה היא על חשבון השקעה אחרת. ואם הוא חושב שאת טובה לו באופן זמני, מן הסתם הוא ישקיע עוד פחות. ובכלל זה גם פחות חרדות שמא תעזבי. ומסתבר שיש כנראה קשר בין עצמת החרדות מפני עזיבה של בן/בת הזוג, לבין עוצמת הרגשות (כי הם מניעים אותנו להשקיע).נתתי לך איזה שהוא ניתוח כללי של העניין. לגבי המקרה הפרטי שלך, אני לא יכול, כמובן, לדעת מה מוצא חן בעיניו בך יותר, ומה פחות. אני גם לא יכול לדעת עד כמה הוא, באופן פרטי, מעריך אותך כבת הזוג הטובה ביותר עבורו. אולי אי שם באמצע בין זה לבין הכי טובה עכשיו. ואולי לא. כי יש עוד גורמים שמשפיעים על התנהגות של בן/בת זוג, ואלו היכולות שלו להפגין, כלפי חוץ, טוטליות של הקשר: אם כן, אז כן עד הסוף, ואם לא, אז לא עד הסוף (תכונות שמקטינות יציבות של קשר). זה עניין של אופי שמתעצב במשך הרבה שנים. גם היכולת להיות נדיב, ולומר ולפרגן כאשר מרגישים טוב בקשר היא תכונת אופי כזו. לא ברור לי עד כמה יש לו או אין לו את זה. בתוך כל הסיפור שסיפרתי לך בפיסקה הראשונה, את צריכה להכניס גם את תכונות האופי האישי שלו והיכולות שלו, כדי לנסות ולהעריך את מקומך בחייו. הסיכון של פתיחת הדברים עם מי שאינו נדיב ביכולות הפירגון שלו, וכנראה גם ביכולות הרגשיות שלו, הוא שהוא כן עד הסוף, ואומר לך מה הוא מרגיש או לא מרגיש באותו רגע. כך שהסיכון של פגיעה בך במקרה זה הוא גדול, גם אם באמת את כן מתאימה לו, אלא שקשה לו יותר להרגיש בזה.