האם הוא מחכה שתתפרידי ממנו?

תאריך פנייה: 02.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
בעיית מחויבות
02.08.2011 • 18:44

ד"ר שלום,אני נמצאת מזה כחודשיים במערכת יחסים עם בחור מקסים, שיש בו כמעט כל מה שאני רוצה בבן זוג וגם המגרעות שלו שפעם הפריעו לי מאוד - אצלו הם לא מפריעות בכלל. בחודש הראשון הכל היה קסום ויפה ואז נסעתי לחו"ל לשבועיים ושחזרתי כל ההתלהבות מצידו כלפי דעכה.. לפני שיצאתי לחו"ל הוא הציג אותי כחברה שלו ועכשיו הוא לא מוכן להכיר את החברים שלי והמשפחה שלי ולא נותן לי להכיר את שלו.. הוא אמר לי שיש לו בעיית מחויבות (אני בת 29 והוא בן 31), ושהוא נפגע הרבה בעבר ורק מחכה לרגע שבו אני אפרד ממנו.אנחנו רק בהתחלה ואני לא יודעת מה לעשות, פיתחתי רגשות כלפיו ואני לא יודעת מה איתו.. לפעמים זה נראה שכן ולפעמים הוא אומר שהוא לא רואה אותנו ממשיכים ולא רוצה להשלות אותי, אבל עדיין לא נפרד ממני. לאיזה חלק אני אמורה להקשיב? לחלק שלו שאומר "אני רוצה אותך לידי" או לחלק שלו שאומר "זה לא ילך בינינו"? אולי זה רק התת מודע שלו שפוחד ממחויבות? או פוחד להיפגע שוב?אשמח מאוד אם תוכל לענות לי.

ד"ר אורן חסון
זוגיות ללא מאמץ
04.08.2011 • 01:16

לילי יקרה,
לצערי, את צריכה כנראה להאמין לחלק שאומר לך שהוא רק מחכה לרגע שבו תיפרדי ממנו. זו אמירה קשה מכדי להיות סתמית. כי גם אם הוא "קצת" רוצה אותך בצד האמירה הזו, האמירה הזו והמרדף שלך אחריו מעמיד את הזוגיות שלכם במצב לא טוב. ובעיקר, מעמיד אותך בתוך הזוגיות שלך במצב לא טוב. יהיה לך קשה מאד לבקש ממנו דברים אחר-כך, כשלא יתחשק לו להשקיע. כי ממילא תהיי שם, אז למה שיתאמץ? – לשם זה מוביל, ויתכן שבגלל הנוחיות הזו בדיוק, של זוגיות שבה הוא לא צריך להתאמץ, בשלב זה, הוא עדיין איתך.אני לא יודע מה קרה ביניכם, ויכול להיות שישנם גם דברים שהוא לא מספר לך. יכול גם להיות שהיה ביניכם קודם ויכוח, שלא סיפרת עליו, כשהוא לא רצה שתסעי, ומאז הוא כועס ומעניש אותך, ואולי גם עד כדי כך שתביני שהוא "צודק" כשהוא אומר לך שיהיה לזה מחיר, וה"צודק" הזה חשוב לו יותר מזוגיות טובה (זה סתם ניחוש, אבל מנסיון, זה בהחלט יכול לקרות). ובכל מקרה, הוא מספר לך מספיק כדי שתביני שהזוגיות שתהייה ביניכם, אם בכלל, היא לא זוגיות שאת רוצה בה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083