האם בשלה לקשר?
אור
התלבטויות
⌄
ד"ר אורן חסון שלום,אני בת 22 יוצאת עם גבר בן 29 כ8 חודשים.הקשר הזה מאוד רציני.הוא הגבר שתמיד רציתי שיהיה לי. וזה מה שאני מחפשת בבעל שיהיה לי.היו לי לפניו די הרבה התנסויות עם גברים שונים אבל.. אני מרגישה שאני רוצה להתנסות עם עוד גברים שאני מכירה אך לא היה בינינו כלום כי יש לי כבר חבר.הבעיה היא- שבגידה לא באה בחשבון. אני גם לא רוצה לשתף אותו בזה ו"לבקש" מהחבר שלי להתנסות ואז לחזור אליו כי בטח היחסים בינינו ישתנו ולא יהיו כמו עכשיו.אני מרגישה מצויין ושמחה ומאושרת שהכרתי אותו- יש בו הכל - כל מה שאני צריכה.אבל שוב, אני חושבת שפגשתי אותו אולי בגיל צעיר מדי (22).פעמים רבות עולה בי המחשבה: "חבל שלא יכולתי לנצל יותר את הזמן להתנסויות לפני שפגשתי אותו".מה אתה ממליץ לי לעשות?אני מפחדת שיקרה מצב שיום יגיע ואני אמעד ואבגוד בו. איך לשחרר את עצמי מהרצונות הללו?תודה רבה,אור
ד"ר אורן חסון
האם הגיע הזמן?
⌄
אור יקרה,
אני מפנה אותך לתשובתי בשאלה שקדמה לך, של מיכל. בסך הכל, הדילמה דומה, התשובה היא בדיוק אותה התשובה, פרט לכך שאת צעירה יותר ולא נשואה, ויכולה להחליט אם את בשלה לקשר. יתכן שהגיע הגבר הכי נכון, אבל את עדיין לא בשלה. אבל גם יתכן שיגיע מאוחר יותר גבר נכון לא פחות. בינתיים עושה רושם שאת לא מחפשת גבר נכון, אלא ריגושים והתנסויות. אז לפחות זה מנחם לדעת שיש גבר "נכון", לא? כי אם יש אחד, יש סיכוי שיהיו עוד. תצטרכי לחפש את התשובות בעצמך.הדרך האחרת היא ללכת לטיפול, אבל אני לא בטוח בכלל שאת צריכה. זה אולי לא יזיק להמשך הדרך, אבל לא בהכרח יפתור לך את המקרה הנוכחי. זה רק יזקק לך את המחשבות שלך, את המחשבות והדעות שלך על עצמך, ואת ההשלמה עם קשר שתרצי בהמשך.