דכאון זוגי: ייעוץ ופתרונות

תאריך פנייה: 19.05.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אבי
עצה למשבר חזק
19.05.2005 • 16:54

שלום רב
אני נשוי הרבה שנים ויש לנו ילדים.כיום אשתי עובדת ואני לא.(מזה הרבה שנים אני מתחיל עבודה ומסיימה מכל מיני סיבות ובעיקר לא שלי).אנחנו כזוג נימצאים בשלב של כמה שנים של חוסר תקשורת בינינו ואי רצון לקיים יחסים מינים(יש לציין שאני היוזם תמיד).בעבר שוחחנו ארוכות בינינו ולטעמי אנו לא מגיעים לפתרונות והקשר משתפר לתקופה קצרה ומדרדר שוב.אני רוצה להדגיש שהבעיה היא לא רק מין אלא גם תקשורת מסביב, אי הסכמות וכו..מזה מעל חצי שנה אין שום קשר בינינו ,אנו לא יוצאים יחד עם חברים משותפים ,או לבדינו לשום מקום ,למעט פגישות מישפחתיות שאף הן מועטות.אנחנו ישנים יחד אך אין שום קשר בינינו,אין סקס ,אין דבורים,כאילו יש קיר מפריד בינינו.ברור לי שהמצב לא יכול להימשך הרבה זמן וצריך לחתוך לכאן ולכאן.ברור לי שהילדים עדיין לא במאה אחוזים רואים זאת ,אך יודעים שיש מתיחות רבה בין ההורים.היום אני בשלב של חיפוש אשה ,מאהבת ,שלה אוכל לתת ולהעניק את החבוי בתוכי.אין לי רצון שוב להיכנס עם אישתי לדיאלוג, אני כבר לא אוהב אותה ולא חושב שיש פתרון לקשר מחודש.העלינו את נושא קבלת יעוץ זוגי חיצוני ,אך אני בעיקר פסלתי זאת.ממול כל זאת עלתה אפשרות של גרושין ,אך לא שוחחנו על כך במפורשות.יש לציין שקימים חששות רבות ממצב של כניסה לתהליך זה ולאחריו.(ילדים, חלוקה ,חברים ,מישפחה....) .השתדלתי לפרט כמה שיותר- היה הרקע המשפחתי ותאור המהלכים כיום.אשמח לקבל יעוץ ואם אפשר למיילבצורה אישית.אבי

ד"ר אורן חסון
דכאון זוגי
20.05.2005 • 22:18

אבי היקר,
דרך האינטרנט אני מייעץ או בפורום, או באופן אישי (מייל, עם או ללא שיחות טלפון), אשר מוגדר מראש, על-ידי שני הצדדים, כולל אמצעי תשלום. דרך זו, שהיא מקובלת פחות ואולי גם רצויה פחות, נהוגה כאשר, מסיבה כלשהי, אדם אינו יכול להגיע ליעוץ אצלי, או אינו מוכן בשום אופן להחשף.וביחס לעניינך: אם בת זוגך רוצה להגיע ליעוץ זוגי, משמע שמבחינתה הנושא אינו סגור, והיא לא ויתרה על שיפור החיים שלכם, שכן עכשיו שניכם בפאזה שאפשר אולי לקרוא לה "דכאון זוגי" (מונח שהמצאתי בזה הרגע). יש בו כל הסימפטומים של דכאון אישי, פרט לכך שהוא עוסק בדיכוי שמחת החיים של היחסים, ולא בדיכוי שמחת החיים האישית.כרגע, אתם נמצאים בשלב של הכחשה חלקית, שכן אתם יודעים שהזוגיות שלכם מדוכאת, אלא שאתם לא עושים דבר כדי לשפר אותה, ומטאטאים את המסקנות מתחת לשטיח. ומה שקורה הוא שלמרות שאתם לא עושים דבר כדי לשפר אותה, אתם גם לא עושים דבר כדי לפרק אותה. הפחדים החברתיים שלכם חזקים יותר. חשוב כמה היית נותן כדי שתהיה לך זוגיות טובה, או לחילופין, כמה היית נותן כדי להיות מסוגל להשתחרר, להוריד מעצמך את הלחץ הזה, ולהתחיל שוב. האם הפחדים שלכם מצדיקים את ההשתהות הזו? לולא ההדחקה שלכם את מה שקורה, הייתם מבינים מהר יותר שאם אינכם משפרים את הזוגיות שלכם, היא תתפרק ממילא. כרגע, שניכם מפסידים חודשים, אם לא שנים של שמחת חיים.אני לא יכול לומר לך מה לעשות, אבל נתתי לך כמה נקודות למחשבה. יעוץ זוגי משותף, או יעוץ אישי הנוגע לקשרים הזוגיים שלך, יכול להועיל לך עוד במתן תשובות הן למה שאפשר בתוך הזוגיות, והן לדרכים נאותות להפרד ממנה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083