דינמיקה זוגית: מה עושים?
יעלי
חוזר פירגון וביקורתיות מוגזמת
⌄
היי, אני בת 30 ונמצאת בזוגיות של שנה עם בחור שאני מאוד אוהבת.אנחנו גרים יחד כבר כמה חודשים והקשר ידע ירידות ועליות, ריבים וויכוחים וגם רגעים טובים.אפשר לומר שהקשר התחיל מעולה, המון התלהבות, חיזור, היתה התאמה וחיבור ממש כייפים וחזקים, אחרי זה באה תקופה של מריבות תכופות שאת כולן צלחנו ומכל אחת התחזקנו והתקרבנו.עכשיו אנחנו בתקופה יחסית רגועה, כלומר- אין פיצוצים תודה לאל, אבל מצד שני אין סערה והתלהבות, לפחות לא מצידו כלפיי. ניתן לומר שנכנסנו למעין 'שגרה'. אני שמחה שהעניינים נרגעו ואפשר לומר שבאמת הכל טוב, אבל יש משהו שמאוד מאוד חסר ומציק לי בקשר הזה, הבחור ביקורתי ברמות שלא היכרתי. אני בחורה שנראית מעולה, תמיד היה לי ביטחון עצמי גבוה בקשר למראה שלי ותמיד הרגשתי מאוד מושכת, תמיד הוחמאתי וכל בני הזוג הקודמים שלי פירגנו בלי סוף. איכשהו במערכת היחסים הנוכחית אני לא מרגישה כך, הביטחון שלי ירד, אני מרגישה נחותה ליד כל בחורה יפה שעוברת ברחוב, הוא לא מחמיא לי ולא מפרגן, גם כשאני דופקת הופעות לפני יציאה הוא לא אומר שום מילה טובה, ואפילו בדר"כ מעיר ומבקר "האיפור לא מתאים לך" "הצמידים ששמת זה טו מאצ'" וכיו"ב- דברים שגורמים לי לתחושה נוראית וממש מבאסים לי את מצב הרוח. הערתי לו מספר פעמים והוא אומר שהוא מעיר כביקורת בונה ואין ממה להיפגע. לא נראה לי שיש משהו שהוא לא העיר לי עליו, אתמול הסתכלנו על תמונות שלנו- אין תמונה אחת שהוא אוהב- בכולן לא יצאתי טוב- אפילו בתמונות שלטעמי יצאו מדהים. על עצמו כמובן הוא פחות ביקורתי- הוא אמנם מודע בתוך תוכו לפאקים שלו אך תמיד טורח לציין שהוא מושלם- חצי בצחוק חצי ברצינות. ואגב לטענתו הוא גם מאוד ביקורתי כלפי עצמו.בלי קשר למחמאות ופרגונים לגבי מראה חיצוני- הוא גם לא מחמיא או מפרגן לדברים אחרים שאני עושה- מבשלת, מנקה, דואגת להכל, עוזרת לו בהמון דברים, מכינה, מזכירה, מייעצת, מקשיבה ועוד הרבה דברים אחרים שהוא לטענתו מעריך אך רק אומר כך כשאני שואלת.חשוב לציין, שלמשל כשאני מכינה לו אוכל הוא תמיד טורח להגיד תודה ושיצא טעים, בט"ו באב האחרון הוא קנה לי מתנה.. ויש עוד כל מיני דוגמאות קטנות פה ושם. כלומר- יש לו יציאות טובות מידיי פעם. זה לא היה כך מהתחלה שכן בהתחלה הוא כן אמר מילים יפות וגם שיבח אותי לבד וגם בפני אחרים. לא יודעת לשים את האצבע מתי זה השתנה ולמה אבל נכון לעכשיו זה מאוד מתסכל וממרמר אותי וקשה לי לחשוב מה יהיה בהמשך- אם וכאשר נתחתן - הוא ירשה לעצמו יותר וזה רק יחמיר, ומה יקרה כשבאמת אראה פחות טוב? אני אהיה בדיכאון מעצמי והוא יחזק את זה ובמקום לחזק אותי?! זה מפחיד אותי מאוד, חשוב לי שהוא יהיה תומך שיעריך ויפרגן ואני לא יודעת איך זה קורה.אשמח לעצתכם.תודה :)
ד"ר אורן חסון
ליצור דינמיקה זוגית אחרת, ותקשורת
⌄
יעלי יקרה,
את צודקת בכך שזה מפחיד, ושכדאי להבין מה קורה וללמוד ליצור דינמיקה זוגית אחרת. יתכן שמדובר בחוסר ביטחון שלו, ושהוא מרגיש יותר בטוח בקשר שלכם כשאת פחות בטוחה בעצמך, אבל אולי הסיבות אחרות.אפשר ולפעמים כדאי ללכת ליעוץ זוגי גם לפני חתונה. זה יכול להיות חשוב כדי לבנות תשתית של תקשורת טובה, והבנה טובה, ולדעת היכן להיזהר ולמה. לא כל אחד נולד להיות מושלם בקשר הזוגי ובתקשורת זוגית, אבל זה משהו שבדרך כלל אפשר ללמוד. בעיקר אם באמת רוצים בזה.