דינמיקה בזוגיות: איך להתמודד עם מריבות
מבולבלת
חוסר תקשורת
⌄
אני נמצאת בקשר מזה 8 חודשים עם בחור מקסים שבאמת לא מחסיר ממני כלום, אך ישנם מספר ארועים שמעיבים על הקשר: תקשורת לקויה שמובילה לתסכול של שנינו (הוא הולנדי לא דובר עברית ולכן שנינו דוברי אנגלית) ומכך נובע שאנחנו רבים על שטויות מי"שמנצח" זה הוא כי אני לא אוהבת לריב, מתקשה להסביר את עצמי, וגרוע מכל מרגישה שהוא לא מקשיב ואז מגיעה התקשורת הלוקה בחסר, בנוסף אני מרגישה שהוא נתפס על הפרטים הקטנים,
אוסיף ואומר שיש לי תסביך מאד קשה של אבא שאף פעם לא האמין לדבריי, ואז מה שקורה שאני מרגישה צורך להצדיק את עצמי, אבל הוא פשוט נשאר בשלו!
איך להתמודד הן עם הקשר והן עם עצמי???
ד"ר אורן חסון
חיזוקים חיוביים?
⌄
מבולבלת יקרה,
אני מבין שמצד אחד הוא די עקשן ותחרותי, ואת מתקשה להישאר בלתי מובנת ובלתי מוערכת, וביחד זה יוצר דינמיקה של מריבות גם על דברים קטנים. העובדה שאת לא אוהבת לריב, ומרגישה רע בעקבות מריבות, רק מעצימה את התחושה הלא טובה שלך.בעיקרון, זה סוג של דיאלוג שאפשר לטפל בו בעזרת ייעוץ מקצועי, עם דגש על הבנה, הערכה ותקשורת. אחד הדברים שצריך ללמוד, בכל אופן, הוא ההבנה שלא הכל צריך להיפתר בזה הרגע, ומבחינתך, לא תמיד את צריכה להיות "מובנת עכשיו", ובעיקר אם בן הזוג שלך נוהג להתחפר בעמדה שלו בויכוח. במקרה שכזה, תמיד תפסידי. לפעמים ההערכה יכולה להגיע רק עם הזמן, ולא תמיד באופן מפורש כמחמאות, אבל צריך לשנות משהו כדי להגיע לזה. ראי בבקשה שלוש שיחות שניהלתי פעם באינטרנט, כדי לנסות דרך אחרת של דיאלוג זוגי. לכי אלדף העזרה הראשונה באינטרנט, אצלי באתר (הקישי עלהקישור), ובצד ימין קראי את שלוש השיחות תחת הכותרת חיזוקים חיוביים.