דילמות זוגיות: מום, מחלה או חובות?

תאריך פנייה: 11.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גאיה
דילמה מוסרית
11.11.2005 • 19:53

שלום רב
אני בת 34 ,רווקה ולאחרונה התחלתי טיפול בכדורים נגד דיכאון שמאוד עוזרים ליואני מתפקדת כרגיל. הבעיה היא שאני חוששת שאכיר בן זוג והוא ידע על כך וירתע.שאלתי היא האם זה משהו שאני צריכה לספר עליו לבן הזוג ? או שעדיף לא לחשוף זאת.הדבר מאוד מטריד אותי .תודה מראש.גאיה.

ד"ר אורן חסון
עד כמה זה עניין?
12.11.2005 • 19:09

גאיה יקרה,
הדילמה שלך היא דילמה שקיימת לכל בעל מום או לבעל פגם או מחלה תורשתית שאינם ניכרים לעין. באותה מידה, הדילמה שלך היא אותה דילמה של אדם שיודע שהוא נוטה להתפרצויות, או לבעל חובות בבנק, או לאדם שמשתכר מעט (או מובטל), או לגבר או אשה שמנסים לעזוב את הבית, כשבת או בן זוגם, בהתאמה, מעמיס קשיים על התהליך, והוא נמשך כבר שנים. במקרה האישי שלך, אני לא יודע מה הפרוגנוזה, וכמה זמן את צפויה להיות על כדורים. אבל כפי שאת רואה את הרשימה שהצגתי היא מגוונת, וכוללת עניינים שונים שיכולים להוות בעיה לבני זוג פוטנציאלים (ולא כללתי בה גם גברים ונשים נשואים המחפשים קשר נוסף, מה שיוצר דילמה מוסרית נוספת).השאלה האמיתית היא עד כמהאתחושבת שזו בעיה. אם את יודעת שאת מתפקדת באופן רגיל לחלוטין, תני לו להכיר אותך, ואז, כשהקשר מתחיל להתהדק, ספרי לו על כך בדרך אגב, מבלי לעשות מזה עניין גדול. ככל שאת הופכת את זה לדרמטי יותר, כך זה יהיה יותר דרמטי בעיניו. אם צריך, ואם הוא ישאל (או אם תחשבי שהוא היה רוצה לדעת מעט יותר), ובשלב זה אתם אמורים להיות פתוחים וכנים מספיק, תוכלי לספק לו גם מידע רפואי מדוייק יותר על הבעיה, תוך כדי לקיחת התרופות ובמקרה שלא תקחי. תני לו גם, באופן ישיר, מדוייק וטכני, פרוגנוזה של הטיפול. וכמו שאמרתי, אם לא תעשי מזה עניין גדול, ותעברי הלאה לנושאים אחרים, הוא יבין שאת לא רואה בזה סיפור גדול, אלא רוצה ליידע אותו כדי להיות כנה איתו. אם תעשי מזה עניין בשלב הזה, הוא ישאל אותך מדוע לא סיפרת לו קודם, אם זה חשוב כל כך. אם לא תעשי מזה עניין, הוא יבין יותר בקלות שמדובר בעניין טכני, הנמצא בשליטה, ושלא משפיע עלייך, ולכן לא היה צורך לספר את זה קודם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083