קבלת החלטות ושינוי אישי
דקלה
שוב עצה...
⌄
שלום
דוקטור, כבר פניתי אלייך בעבר וסיפרתי לך על המצוקה שלי עם 2 בני זוג, ושאני לא יודעת לבחור..אזא) תודה על תגובתך, היא עזרה לי מאוד לךגבש החלטה.נפרדתי מאחד מהחברים ירדה לי אבן מהלב, וסוף סוף אולי אתחיל לנהל חיי אהבה נורמליים עם הבחור השני.הבעיה היא שכרגע הוא חסר לי מכיוון שאני כל כך רגילה למצוא את החצי הטוב בכול אחד מהם ולחבר את זה לשלם עם שניהם, כלומר אני כרגע מרגישה שאני עם חצי בן אדם, זה קשה, יש לך עצה שתעזור לי להתמודד עם זה? איך אני חוזרת לחיים תקניים לאחר חצי שנה של מערכת יחסים הרסנית עם 2 בחורים במקביל?
ד"ר אורן חסון
מחצית או שלם
⌄
דקלה יקרה,
אני מאד שמח שהצלחת להגיע להחלטה. כתבת שיש לך קושי בקבלת החלטות, ועצם הידיעה שאת יכולה לקבל ההחלטה ולבצע היא התקדמות ממשית, שיכולה לעזור לך בתחומים רבים בחייך.אולי יקל עלייך במצב הנוכחי אם תחשבי על האבן שירדה לך מהלב בעקבות השינוי שעשית. נדמה לי שאת לא רוצה להחזיר אותה, על כל הלחץ והעול שהיו לך איתה, והעובדה שהיא ירדה, צריכה לסייע לך בהמשך.תקני אותי אם אני טועה, אבל נדמה לי שזו קצת יהירות להגיד על אדם אחר שהוא חצי בן אדם. שלא יהיה לך ספק בזה: הוא אדם שלם. עם שניים, היית רגילה אולי לגיוון רחב יותר, אם גם שטחי. כל אחד מהם הוא אדם שלם והיה אדם שלם כל העת, אלא שבזמן שיכולת להקדיש לו, במסגרת האילוצים שלך, היית יכולה לראות רק את המחצית. עכשיו את צריכה למצוא בעצמך את היכולת להשלים את המחצית השניה של החבר שלך, ללמוד אותו יותר לעומק, ולדעת ליהנות מעומק שלם במקום במחצית שטחית יותר.