דילמות זוגיות והתבגרות

תאריך פנייה: 10.11.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דן
מערכת יחסים ממושכת
10.11.2014 • 21:53

שלום,
אני בן 21 ובת זוגתי בת 20
אנחנו יוצאים קרוב לשנתיים ובמשך זמן רב מטרידה אותי המחשבה לאן הקשר הולך , האהבה שלי אליה גדולה מאוד היא מכבדת אוהבת תומכת ואני מחובר אליה מאוד אך כל הזמן אני מרגיש שאני מחפש פיתויים אחרים אני נמצא בגיל שאני רוצה עוד לראות , לטעום ולחוות כל מיני דברים שאותם לא אחווה בגיל יותר מאוחר ( אני מדבר גם מבחינה מינית וגם רגשית)
מצד שני קשה לי לוותר על מה שיש לי , היא חשובה לי ..
כל המצב הזה גורם לי לא לתת את עצמי במאה אחוז לקשר הזה, אני תמיד נעצר ולא פותח את הלב כמו שזה אמור להיות בעקבות החוסר וודאות בה אני נמצא ..
מה עליי לעשות ?

ד"ר אורן חסון
החלטות כבדות והתבגרות
11.11.2014 • 11:18

דן יקר,
זו דילמה לא פשוטה. אתה לא רוצה להפסיד פיתויים אחרים והתנסויות, מצד אחד, ומאוהב מצד שני, ומבין שאי אפשר "לאכול את העוגה ובה בעת לשמור אותה בלי חורים". יכול להיות שאתה עדיין לא בשל לקשר אחד לכל החיים. או אולי זו פאזה שאם תתן לה לחלוף, תוכל להתמסר לקשר שלך ולהניח לכל הדברים האחרים. כך או כך, זו תקופה לא קלה. כך או כך, תרגיש שאתה מפסיד. אבל אתה מבין שכך זה בכל תהליך של קבלת החלטה, כי כל החלטה על משהו אחד, גורמת לך להפסיד משהו אחר. העניין הוא שהפעם זו החלטה כבדה, והתהליך של התמסרות לקשר אחד הוא סוג של התבגרות שאנשים עוברים, שיש בו מחוייבות רבה, והם לפעמים עוברים אותו בהצלחה ולפעמים לא כל כך. אולי אתה עדיין לא מוכן לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דן
החלטות כבדות והתבגרות
11.11.2014 • 16:09

האם אתה חושב שאני צריך לשתף את בת זוגתי בתחושות שלי ? זה יכול להועיל ?

ד"ר אורן חסון
איך היא תרגיש?
12.11.2014 • 16:32

דן יקר,
שאלת שאלה חשובה, ואחזיר לך שאלה: איך אתה חושב היא תרגיש אם תספר לך על הפיתויים שאתה חושב עליהם? איך היא תרגיש איתם? האם הפתיחות הזו תחזק את הקשר ביניכם או תפגע בו?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083