דילמות בזוגיות: מה לעשות?
דינה
הבת מאוהבת
⌄
אני בדילמה לא יודעת למי לפנות-אני אמא לבחורה בת 21 שלומדת בחיפה(אנחנו מכפר ערבי בצפון) וגרה במעונות לבד-אנחנו נוצרים- הילדה מספרת שהיא התאהבה בבחור מוסלמי שלומד איתה-אבא ושני אחיה אם ידעו זה יהיה סוף העולם והסוף שלה ובמיוחד שזה בחור מוסלמי- היא אינה מסוגלת ללמוד וכל היום בוכה לי שהיא לא מדברת איתו אבל לא יכולה לשכוח אותו כי היא רואה אותו באוניברסיטה כל יוםהסברתי לה את חומרת המעשה ושזה קו אדום ךגבינו ואין שום סכוי בעולם שהם יהיו ביחדמה עלי לעשות במיוחד שאני יודעת לבדי ואני לא יכולה לספר לאבא שלה ולשני אחיהמסקשת יעוץ ועזרה
ד"ר אורן חסון
אהבה בעולם שקשה לו לסלוח
⌄
דינה יקרה,
אני מבין את הדילמה, וזו דילמה קשה ונפוצה יחסית בעולם שבו אנשים נמצאים בקשרים עם אנשים שאינם בעולם הפנימי, החברתי והאמוני שלהם מחד, ועם נוקשות ואי קבלה של המורכבות הזו, ושל אמונות של אחרים, מאידך. לא קל לחיות בעולם כזה, כי יש בו סיכונים וסכנות. אני בודאי מבין, לכן, גם את הדאגה.אני חושב שזה יפה מצידה של בתך לשתף אותך בקשיים שלה, ובכך שהיא נותנת בך אמון מלא. זה לא דבר קל כל כך. ומצד שני, את בדילמה, שכן היא נותנת בך אמון, אבל את מרגישה אולי בוגדת באמון של בעלך ושל בני משפחתך כשאת יודעת ולא מספרת. האם את פוחדת מה יקרה כאשר הם יגלו שידעת ולא אמרת כלום?יתכן מאד שאכן הדבר הנכון ביותר עבורה הוא לנתק את הקשר הזה, למרות שהיא תכאב את זה כמה חודשים ואולי כמה שנים. האם הקשר הבא שלה, עם נוצרי כמוה, יהיה אפשרי? האם היא יכולה לנתק את הקשר הנוכחי? - אני לא יודע. יכול להיות שהיא תמיד תשווה אותו אל הגבר שבו התאהבה בגיל 21. האם תהיה מאושרת בקשר עם גבר מוסלמי? או עם כל גבר אחר, שיהיה מה שיהיה? - קשה לדעת. אם תנתקי אותה מהקשר הזה, היא תסחב את הפגיעה הזו בהמשך, ואת האהבה הזו. וגם בדרכה יש המון מכשולים, הן בצד של המשפחה שלך, ואולי גם יהיו בצד של המשפחה שלו.אני חושש שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא לדבר איתה, ועוד לדבר איתה, ועוד לדבר איתה, לא כדי לומר לה מה לעשות, כי מתישהו היא תתעייף ממך ותרגיש את ההתנגדות, ותתנגד בחזרה, אלא כדי לבחון מחדש, בעדינות ובאופן בהיר, את העובדות ואת הקשיים, ולא להרתע מלשאול על דרך, ועד כמה הדרך שלה והתוכניות שלה מעשיות, ומה מפחיד אותה, ואיך יגיבו כולם, ואיך תתמודד עם זה. היא צריכה לראות את כל התמונה, ולהחליט אז, ולא בהתנגדות להקשבה, ואת היחידה שיכולה לעזור לה לראות את התמונה ולבנות תוכנית אמינה, בין אם בדרך הנוכחית שלה ובין אם לאו.