דייטים: חרדות ומה לעשות
לימור
זוגיות
⌄
אני ממש אודה לך על המענה.הפעם אני לא כותבת על הכדורגלן אני כותבת על אהבה מציאותית שקוראת לי. הכרתי בחור נחמד מציאותי לא מפורסם או משהו כזה. ובגלל שלא היה לי זוגיות במשך שנים זה נותן לי חרדה מסוימת. הוא התקשר אלי ואמר שהתאהב בי גם אני חושבת שהוא מקסים אבל אני מתלבטת עם להיפגש איתו בבית קפה אני קצת חרדה מזוגיות. אשמח לדעת מה דעתך? והאם להיפגש איתו בבית קפה עם החרדה. פשוט לא היה לי המון המון זמן בן זוג ואני לא רגילה. מצד אחד אני אומרת לעצמי שאני חושבת שהוא גם מקסים אבל לא התאהבתי בו לגמרי. אשמח לדעת את דעתך? ומה אתה מציע לי לעשות? שוב המון שנים לא היה לי בן זוג. לכן אני לא רגילה אשמח למענה מהיר ואני אודה לך על התמיכה והעזרה שבת מקסימה שתהיה לך.
לימור
זוגיות המשך
⌄
הכרתי אותו במועדון חברתי כלשהו ופגשתי אותו רק פעם אחת אני לא כל כך מכירה אותו למרות שהייתה שיחה יפה בינינו. יש לי חרדה שהוא אמר שהתאהב בי כי הרבה שנים לא היה לי בן זוג, יש לי חרדת נטישה ובאמת אשמח לדעת מה דעתך? האם בכל זאת להיפגש איתו בבית קפה עם החרדה? אני עדיין לא התאהבתי בו.תודה רבה
לימור
זוגיות המשך
⌄
הוא בן 30 אשמח למענה תודה רבה
לימור
התאהבות
⌄
שבת שלום.רציתי לעדכן שדיברתי איתו היום בטלפון והתחלתי להרגיש אליו משהו אבל עדיין יש לי חרדה מזוגיות אשמח לדעת מה דעתך בנושא והאם בגלל החרדה להפסיק להיפגש איתו או עם החרדה להיפגש איתו? דיברתי איתו היום יום שבת.
לימור
אשמח למענה
⌄
תודה
ד"ר אורן חסון
כשהוא מנסה לחזר אחרייך
⌄
לימור יקרה,
חרדות לפני דייטים, או בתחילת קשר הן דבר טבעי, בעיקר כאשר התחושה היא שזה לא הולך כל כך בקלות. בעיקר גם כאשר בן הזוג או בת הזוג נראים מוצלחים במיוחד, ואז הפרפרים... הפרפרים... החשש שמא זה לא יצליח, נכון?העניין הוא שאם לא תיפגשי איתו, אז גם לא ייווצר קשר, נכון? אם תחכי עד שהחרדה תעבור, וזה ייקח כמה חודשים, ואולי היא לא תעבור, אז... את מבינה, נכון?אין סיבה שבשלב כל כך מוקדם "תתאהבי בו לגמרי". זה לוקח זמן. העובדה שהוא אמר לך שהוא התאהב בך, היא בעיקר הצהרה של כוונות. שמצאת חן בעיניו, ושהוא רוצה להתאהב בך. כי זה באמת מוקדם מדי. לא תמיד אנשים יודעים להגדיר במדוייק את ההבדל בין מציאת חן או הידלקות, לבין התאהבות, שהיא עמוקה יותר, ולוקח זמן להגיע אליה.אם את מחפשת קשר אמיתי, אין ברירה אלא לקחת סיכונים. ואני חושב שאם וכאשר תיפגשו, לאחר כמה דקות תרגישי הרבה יותר בנוח, כי אתם שניים, וכי הוא מנסה לחזר אחרייך, וגם זה ייתן לך ביטחון. וקחי בחשבון שאולי גם הוא לא לגמרי בטוח בעצמו.