דיבור והבנה בזוגיות
ליאור
זקוק לעצה
⌄
שלום רב
לאשתי יש יום הולדת ביום שישי הזה.יש לנו ילד בן 5 ותינוקת בת 3 חודשים כל יום הולדת היא נוסעת לבית מלון וחשוב לה מאוד גם השנה לנסוע,היא לא רוצה להיות בבית ביום הולדתה.בנוסף לקושי הכלכלי שבו אנו נמצאים ,הקושי אצלי חוסר האנרגיה והתשישות שבאה בטיפול התינוקת אני זה שקם כל לילה להאכיל אותה בגלל עייפות גדולה של בית זוגתי.כל יום אני הולך לעבודה ועושה גם את עבודות הבית רחיצת כלים בישולים ועוד ,כל אלה גורמים לי לתשישיות רבה והחום הכבד בחוץ ורכב קטן הופך את זה לבלתי נסבל יותר,בהתחלה היא רצתה שניסע ברכב לאילת הסברתי לה את המקום שלי אז היא אמרה טבריה,אמרתי שאפשר לנסוע בספטמבר שיהיה יותר נעים אך המשמעות של תאריך היום הולדת חזק אצלה יותר מכל דבר.אשמח לקבל עצה
ד"ר אורן חסון
פתרונות יצירתיים תוך הקשבה הדדית
⌄
ליאור יקר,
תצטרך לשקול את הצורך שלה, ואת הנכונות והיכולת שלך להיות גמור ובכל זאת נחמד אליה. את הדרך נסו לעשות בשעות קרירות יותר, ושם להיות במיזוג אויר או במים. אלה הם פתרונות טכניים כמו שאתה מבין, ואני לא מומחה גדול בהם. כשרוצים, אפשר להיות יצירתי.ובעניינים שאני כן מומחה – תצטרכו לדבר. שזה לא אומר שבהכרח היא תקבל את דעתך, אלא אולי שאתה תבין את הצורך שלה, ותהיה מוכן להקריב עוד משהו. ואולי להיפך. זה מה שנקרא לדבר. להבין טוב יותר, מבלי להתחייב לפתרון כזה או אחר, ולהבין מה חשוב יותר, וגם למה. ולקבל את הצרכים של הצד השני, גם כשהם רגשיים, ולהתמודד עם זה בדיאלוג טוב ונכון.