ייעוץ זוגי: איך להתמודד עם פרידה

תאריך פנייה: 26.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סקפטית
משבר
26.07.2011 • 16:49

ד"ר אורן שלוםאני נשואה מזה 6 שנים ויש לי 2 ילדים מקסימים. את בעלי הכרתי לפני 10 שנים ובהתחלה לא היינו זוג, חיזרתי אחריו מאוד והוא לא היה מעוניין ולא התייאשתי. כעבור זמן שהחלטתי לשחרר הוא התחרט ואמר שאותי הוא באמת רצה אך פחד להתחייב, הפכנו לזוג ועברנו לגור יחד, התחתנו והבאנו ילדים לעולם.בתחילת היחסים שלנו בעלי היה לעתים רחוקות מראה סימני קנאה למרות שלא היתה לא שום סיבה, מעולם לא בגדתי בו. עם השנים הקנאה גברה וגרמה לריבים רבים שביניהם היתה גם אלימות אמנם לא במגע ישיר כלפי אבל בשבירת וזריקת חפצים מסביב, מה שגרם לי לטראומה קשה.בכל הפעמים גישרנו והשלמנו ואפילו פנינו לטיפול, כל אחד בנפרדבעלי מערב בהכל גם את המשפחה שלו שתומכת בו בלי סוףלמרות שהוא טוען שהוא אוהב אותי הוא תמיד מתלונן ואף פעם לא מאמין לי ולא סומך עליי או על מה שאני אומרתהוא מציג אותי באור שלילי כלפי משפחתו שדווקא מראים כלפי כבוד.היום אני במקום של פחד , מקום שלא רציתי להגיע אליו, אני שוקלת כל מילה וכל מעשה מחשש לתגובה זועמת וכשאני אומרת "בוא נפרק" הוא אומר לא אני טוב לי.אני נותנת את כולי כדי שזה יצליח אבל כל מאמציי אף פעם לא מוערכים ותמיד אני מוצגת באור של חוסר אמון.לאחרונה כל שיחה שלנו מגיעה למריבה ונורא קשה להיות יחדאני רוצה לעשות צעד לקראת פרידה אבל חוששת .....מה עליי לעשות??

ד"ר אורן חסון
או יעוץ זוגי, או להפסיק לפחד
28.07.2011 • 23:01

סקפטית יקרה,
הלכתם לטיפול, אבל חבל שזה לא היה זוגי. כנראה שזה מה שהייתם צריכים. ללא ביטחון שזה יעבוד, אבל עם סיכוי סביר יותר, כי אתם זקוקים לתקשורת טובה ולאמון הדדי.ואם את שואלת איך נפרדים למרות החשש, אז התשובה היא: מתחילים לברר היטב ומדוייק איך עושים את זה ומה זה אומר. ידע הוא כוח. כשתדעי איך עושים את זה, ומהם זכויותייך, תפחדי פחות. עדיין יתכן שיהיה "בלגן" לא קטן, אבל תוכלי לדעת מהן האפשרויות, ומה את או הוא יכולים לעשות במקרה הרע. בין היתר, בשביל זה יש גם עורכי דין, ואת יכולה לברר את ההבטים השונים גם מבלי לפעול, אלא כדי לדעת. ואז, גם אם תגיעי ליעוץ זוגי איתו ביחד, הידע הזה יוכל לתת לך כוח להתמודד, ואולי גם לבנות מחדש, ולו רק מעצם העובדה שתדעי בדיוק מהן האלטרנטיבות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083