בן זוג שובניסט - מה עושים?
ויוי
לד"ר אורן חסון - קצר בחיי הנישואים
⌄
שלום רב ,
לאחר שראיתי הרבה תשובות שלך בנושא כולל אחת ארוכה במיוחד למישהי שלא הבינה למה היא צריכה לדרבן במילים יפות את בעלה על מנת שיעשה משהו שהוא אמור להיות מובן מאליו . החלטתי בכל זאת לפנות אליך .בין בעלי ולי מפרידות 11 שנים כאשר הוא כבר בן 44 . נשואים 8 שנים . 2 ילדים בן 6 ובת 3.5 . מאז ומתמיד מתחילת הנישואים היה קצר תקשורתי תמידי לאור כל דיעותיו הגזעניות ולאור העובדה שכל שנות חייו העביר רק עם אימו (אביו עזב אותם כשהיה בן שנתיים ) וידע רק אמא שעושה הכל מהכל לבד הן הטיפול בבית והן הטיפול בילדים (הוא ואחיו) . חוץ מזה , כל חבריו כבר עברו ממזמן את הגילאים הללו של הילדים שלנו ושלהם כבר ממזמן גדולים ואינם זקוקים לעזרה או כל דבר אחר . הם מטיילים להם מסתובבים וכמובן שגם הוא , בלי שום קשר תמיד ימצא מה לעשות אם זה מחוץ לבית (אנו גרים בבית פרטי ותמיד יש עבודה מחוצה לה) או לצאת לא משנה לאן . בשבילו להיות עם הילדים זה להיות איתם אם יוצא פעם שאני קצת מתעכבת ומגיעה יותר מאוחר ( לעיתים נדירות ) וגם לא עושה איתם כלום רואה טלויזיה והם משחקים עם עצמם . בכל הקשור למה שרשמתי עד עתה הרבה מריבות וויכוחים סביב הנושאים הללו .כל הזמן טוען שאני תלויה בו מאוד אם אני מבקשת שיקלח את הילדים ויעזור בטיפול הבית . יש לציין שאנו גרים במושבה ואני זו שעקרתי עיר מגוריי לטובת הנישואים ועזבתי את חבריי והורי וכל מכריי ובמקום המגורים הנוכחי אין לי אף אחד . הגענו למצב שכל הזמן אנחנו רק רבים ומתווכחים ורוב הפעמים לצערי נעשה מול הילדים - בלתי נמנע .סקס אין בינינו כבר קרוב ל- 4 שנים מה שנראה לי שעוד יותר מחריב את הזוגיות בינינו .אשמח לקבל ממך חוות דעת .
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי
⌄
ויוי יקרה,
יש לך בן זוג שובניסט, ופחות זוגי ממה שאת צריכה. אלא שמה שלא יהיו הסיבות, אתם לא מתפקדים כזוג כבר כמה שנים טובות.לכו ליעוץ זוגי כבר עכשיו, כי בכוחות עצמך לא תצליחי. בהתחלה רציתי לשלוח אותך לקרוא שיחה שהיתה לי באינטרנט לפני כמה שנים (נסי בכל זאת,שיחה ראשונה, ושבוע וחצי אחר-כךשיחה שניה), אבל אני חושב שאתם בשלב שבו זה כבר לא מספיק.