דחיית סיפוקים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 24.01.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
קרן
מה עושים?
24.01.2012 • 16:16

שלום רב.
אני בת 22 בקרוב , לאחרונה התחלתי קשר עם גבר בן 29 .אני בחורה מאוד רצינית שתמיד שמרה על עצמה וחלמה למצוא סוף סוף גבר יציב רגשית , ולדעת שאני נכנסת למשהו טוב עם מישהו טוב.אני בקשר איתו בדיוק חודש , שבועיים דיברנו בטלפון ובשבועיים השניים יצאנו (4 דייטים) . הוא כל יום מתקשר ונותן תחושה שהוא רוצה קשר רציני לא פחות ממני , זאת נקודה שמאוד משמחת אותי , כיוון שהוא תמיד היה גבר של הרפתקאות וריגושים .. כנראה שגילו הבוגר עשה עבודה יפה עבור שניינו והבנאדם התייצב וקיבל סוייץ'. אאאאבבבבלללל........... אני נגד ה''חוקים'' שגבר חייב לשלם על בחורה בדייטים ראשונים ואני לא אראה לגבר שאני זקוקה לו וצריכה אותי כספית אני חושבת שהכל צריך להיות הדדי וביחד. מה שכן אני צריכה להזהר אם אין לי עסק עם קמצן שזה כבר סיפור אחר, למשל שיצאנו בדייט הראשון אני לקחתי תחשבון והסתכלתי הוא בא להוציא תארנק אמרתי לו ''עזוב'' ואני שילמתי על שניינו (עשיתי את באהבה כיוון שהבנאדם בא אליי נסיעה של שעה בגשם אז הרגשתי צורך לשלם להרגיש שאני נותנת מעצמי) וזה לא מפריע לי בכלל אין לי בעיה תמיד לשלם , אבל מציקה לי העובדה שהוא בתור גבר פשוט הקשיב לי והכניס תארנק שלו במקום להגיד לי משהו , אתה מבין אותי? ציפיתי לראות כוונה / התעקשות.. הוא פשוט הקשיב לי והכניס תארנק!!!! לא שפטתי עפ"י זה אמרתי נבדוק הלאה בדייט הבא. כעבר שבוע אני נסעתי לאיזור שלו ישבנו בבית קפה כשהרגשתי שמיצינו שם ביקשתי חשבון, איך שהביאו לנו תחשבון אני לקחתי אותו להסתכל והוא ישב בשקט. יצא חשבון של 30 הוצאתי 20 ושמתי , מיד באותו רגע הוא הוציא שטר של 200 והניח בלי לדעת כמה יצא החשבון , הוא אפילו לא הביט בו. הסתכלתי עליו ואמרתי לו מה אתה עושה? תכניס שים 10.. (הרגשתי ממש מפודחת) והוא פשוט עשה מה שאמרתי לי הכניס ת200 ושם 10. האם זה אומר שיש לי עסק עם קמצן? זה מאוד מפריע לו כיוון שהקשר מושלם וקמצנות זאת תכונה נאחסיתתתתתתתת , גם להעיר על זה אי אפשר , או להתפוצץ או לוותר על הקשר. האם אני צריכה לתת עוד נסיונות , יכולהיות שאני טועה במחשבות שלי וזה מוקדם לשפוט אותו? אני מתה לצאת איתו למסעדה אבל פוחדת מהרגע שיגיע חשבון ואני אהייה מפודחת, אחרי הכל גבר צריך לתת הרגשת בטחון. אני לא יודעת איך להתמודד / להעיר לו (אם בכלל אפשר) .עזור לי בבקשה....... תודה מראש.!

ד"ר אורן חסון
דחיית סיפוקים לומר, אבל אחר-כך
26.01.2012 • 20:39

קרן יקרה,
את לא מכירה אותו, הוא לא מכיר אותך, וקל מאד מאד להיכנס ל"תדמיות". אני מנסה, לרגע, לראות את הארועים מנקודת מבטו, כאילו הוא כותב: אורן, תראה, הייתי בשני דייטים עם מישהי מדהימה. אבל בשני המקרים, כשנפגשנו בבית קפה, כאשר הגישו את החשבון – לא הספקתי לזוז, והיא כבר לקחה את החשבון והסתכלה עליו ושמה כסף. מה זה? האם זה אומר שהיא שתלטנית מדי, ולא תתן לי לקחת אחריות על שום דבר? הצילו! אני באמת רוצה שזה יצליח. בפעם השניה, ניסיתי אפילו להראות שעניין הכסף בכלל לא חשוב, ולא הסתכלתי על החשבון (כמה זה יכול להיות? זה קפה!), ושמתי שטר, והיא מייד התחילה לבסבס אותי (מלשון בוס), ואמרה לי מה אתה עושה? תשים מטבע של עשרה שקלים! עשיתי את זה כי לא רציתי לפדח אותה.קרן, אתם בתחילת הדרך. תני לו ספייס. את אומרת לו מה את רוצה במעשים. תני לו מספיק זמן ומקום להראות מה הוא רוצה. היית נדיבה בפעם הראשונה? – זה יופי. תני לו להיות נדיב בפעם השניה. עזבי את החשבון. את פשוט לא נותנת לו צ'אנס. אז מה אם יש לך אמירה ברורה שאת לא רוצה שישלמו עבורך? יהיה לך מספיק זמן לומר זאת. את לא יכולה להתלונן על קמצנות שלו, כשהוא אולי רק לא רוצה ללחוץ עליך, ומנסה להבין מה את רוצה, ולא רוצה להכנס איתך לעמות ולהתנגד ל. אל "תעירי". את בתחילת הדרך ועוד לא מכירה אותו. תלמדי אותו במקום, ותרוויחי הרבה יותר. אם הוא חמוד ומוצלח, יהיה לך מספיק זמן לומר את האמירות שלך בחמישים השנים הבאות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
קרן
ד"ר ..
26.01.2012 • 23:20

תודה רבה לך על המענה ... ויש צדק בדבריך - אך..אני לא הראתי שתלטנות ... אני פשוט הראתי נכונות שאני באה לשלם (שלא יחשוב לעצמו שבאתי ללא ארנק) וציפתי שבתור גבר יגיד לי ''עזבי אני משלם..'' או כל דבר בסגנון.לא רק זה , הוא אפילו ''שמח'' שאני ככה לארג'ית .. ויש לי תחושה שגם אם בכל מפגש אני אשלם על שניינו הוא אפילו לא יעצור אותי...אתה מבין? איך בעצם אני בוחנת אם מדובר בקמצנות?אתה אומר שאם הוא בא אליי ואנחנו יוצאים לאכול ומגיע חשבון אני אתן לו לשלם לבד הכל? אולי כשהוא מוציא את הכסף הוא ''משחק אותה'' לארג' מתוך אילוץ? כי עובדה שכשאני מוציאה כסף הוא לא עוצר אותי לא אומר כלום ואפילו אוהב שהדברים ככה......

ד"ר אורן חסון
תחילת הזוגיות: גשר צר מאד
28.01.2012 • 21:29

קרן יקרה,
אני מחזיר אותך לשתי השורות האחרונות שלי בתשובתי הקודמת.ובעצם, אחרי שתקראי שוב את תשובתי הקודמת, אני מציע לך לקרוא גם מאמר שכתבתי לא מזמן:לשרוד את תחילת הזוגיות – גשר צר מאד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083