דאגות בזוגיות: על מה אנחנו מדברים?

תאריך פנייה: 12.08.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אורלי
ייעוץ זוגי
12.08.2005 • 16:56

לפני חודש בעלי עזב את הבית שבועיים אחרי הוא חזר אחרי שדיברנו והייתה בינינו הסכמה על הדברים בעלי אמר לי גם שיש מישהו שהוא מתייעץ איתו ועוזר לו לחשוב על הדברים לא התאמצתי לשאול מי אותו אדם שהוא מדבר איתו לפני שבוע כהרגלינו נכנסתי לאתר פלאפון ושם אפשר לראות פירוט שיחות בעלי ראה שאני נכנסת לאתר והוא ביקש שאני לא אכנס ושינה את הקוד פה זה העלה אצלי קצת חשדות וביקשתי לדעת מה קורה?בעלי אמר שהוא לא רוצה שאני אראה עם מי הוא דיבר כי אותו אחד ביקש לא ליהיות מעורב מאותו יום כבר לא יכולתי להרדם בלילות כל הזמן אני חושבת וחשוב לי לציין שהיו לי הזדמנויות לדעת לבד מי זה אבל לא רציתי לשקר את בעלי ורציתי שהוא יגיד לי לבדכעבור שבוע שבעלי ראה שאני לא ישנה והמצב רוח שלי ירוד הוא נאלץ לספר לי שזו אחת מהעבודה שלו אני לקחתי את זה קשה אבל איפה שהוא האמנתי שהוא לא בוגד בי למרות שהוא פחד להגיד לי את שמה כי הוא חשב שאני אלך אליה .בסופו של דבר היא עזרה לו לחשוב על הדברים שאני אמרתי והוא טוען לרוב "בזכותה" הוא חזר הביתהאחרי שיחה ארוכה הוא אמר לי את שמה ועוד כמה דברים ששאלתי עליה הוא אפילו הראה לי את המס' נייד שלה אני לא אשקר שאני קצת מודאגת מזה אני רוצה לציין שבמשך השיחה בעלי אמר לי שעדיין רע לו (אין לנו ילדים המצב הכספי שלנו קשה אני לא עובדתואנחנו כל היום בבית סביב עצמנו)דברתי עם בעלי אמרתי לו שאי אפשר לשפר את היחסים במצב רוח רע וחוץ מזה שכדי שנצא קצת מהבית נהיה בחברה של אנשים חברים משפחה צריך לשנות קצת אוירה אני מאוד מודאגת מהמצב ואני מנסה לעשות הכל שבעלי ירגיש טוב ושיהיה לו טוב אני מבקשת ייעוץ איך אני יוצאת מההרגשה שיש לי למרות שמאז השיחה אני לו מראה לו כלום הוא יודע שאני מאמינה בו ואני רק ביקשתי ממנו לפסיק את הקשר הייעוצי עם אותה בחורה.

ד"ר אורן חסון
קצה חוט
13.08.2005 • 15:13

אורלי יקרה,
האמת היא שלא נתת לי בכלל קצה חוט. אמרת שאת מודאגת מהמצב, ושאת מנסה שלא להראות לו את זה. אמרת שאת רוצה לצאת מתחושת הדאגה הזו. על מה את מדברת? כי הרי יש לך כמה וכמה סיבות לדאגה, שרובן נראות מאד מוצדקות. האם את שואלת איך להפסיק לדאוג למצב הכלכלי הקשה שלכם? האם להפסיק לדאוג בשל הסיבה שבגללה הוא עזב את הבית לשבועיים, ולא אמרתי לי כלום עליה? האם את שואלת איך להפסיק לדאוג מזה שיש לו ידידה קרובה שמסייעת לו בעצות? בהחלט יכול להיות שזו הסיבה האחרונה שצריכה להיות לך לדאגה, כי האחרות יכולות להיות חמורות לא פחות, אם לא הרבה יותר, וכל אחת מהן יכולה להוביל למצב שבו אם זו לא תהיה זו, זו תהיה אחרת, ולמריבות ולפרידה בלי שום קשר למישהי אחרת. לא נתת לי קצה חוט, אורלי. על מה אנחנו מדברים?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
eden
האם יש טעם להמשיך?
17.08.2005 • 09:21

אורן בוקר טוב,אנחנו ביחד כבר שנתיים , בהתחלה הכל היה אידאלי לפני כשמונה חודשים הייתה ירידה גדולה (באה מצידו) ומאז המון עליות וירידות אפילו די קיצוניות. קצת מסובך לתת את כל התמונה בהודעה קצרה - אני אתחיל מהסימפטומים - הוא כל הזמן זורק לי הערות על לבוש, איפור, שאני אעשה דיאטה, אני מרגישה כאילו הוא לא מרוצה משום דבר בי, ובנוסף ההערות באות הרבה בזמנים ממש לא מתאימים למשל ערב אחד נכנסים למיטה 5 דק' אחרי שהתפשטתי הוא אומר אז מחר תתחילי דיאטה...ואין שום פירגון...בתקופה האחרונה בקשתי ממנו מספר פעמים שיפסיק לקטול אותי שזה פוגע גם בי וגם בזוגיות שלנו אבל זה המשיך, לאחרונה (גם כתבתי לך על זה כבר) הוא גלש באתרי פורנו כשלא הייתי בבית, עם כל המצב ביננו הרגשתי כאילו זה עוד סימן לאת לא מושכת אותי ואני לא מרגישה יותר בנח לידו מתבישת בעצמי למרות שאני יודעת שאין ממש סיבה. אתמול דברנו ומאוד קיויתי שהוא יגיד לי שזה לא ככה שהוא אוהב איך שאני נראית ושאני מגזימה, אמרתי לו שאני לא יכולה להמשיך את הקשר ככה ושהוא הורס אותי. אבל הוא לא ענה על הדברים האלה הוא אמר שהוא רוצה שיהיה לי בטחון עצמי ושאני אתגבר, הוא טען שאני לא מתלבשת יפה רב הזמן, ושאם נפרד הוא יודע שזה בעיקר בגללו ושהוא לא רוצה שנהיה יחד אם הוא פוגע בי...לא ניסה אפילו לשנות את דעתי, שאלתי אותו אם זו דרכו להפרד ממני בצורה עקיפה, הוא ענה שלא. עוד קצת מידע- כשאנחנו מדברים על עתיד ביחד הוא אומר לי שלא לחיות באשליות ושהוא לא מבטיח שום דבר, שהוא לא יצא עם מספיק בחורות כדי להתחיב לאחת (הוא בן 30) אני גרה אצלו עכשיו זמנית ואנחנו גם לפני החלטה אם אני אמשיך לגור כאן. (או אם להפרד בכלל)אני בת 23, לא רוצה להבין עוד שנתיים שטעיתי (לשני הכיוונים) האם יש טעם לנסות? האם זה בסדר להתפשר על מישהו שככה מרגיש אלי (ולמרות זאת הוא כן אוהב)? האם טיפול זוגי יכול לעזור? ואם כן והוא לא ירצה זה סימן שאין טעם להמשיך?המון תודה .