רגישות ועדינות בזוגיות
ענבל
אשה רגישה ובעל פחות....
⌄
אני נשואה לבעל מקסים. בני 35,38 עם שני ילדים.בעלי טוב לב, עוזר המון ואנחנו מסתדרים מצוין. הבעיה היא שאני מאד רגישה למגע חזק, לצעקות,להשתוללת והוא לא.הוא יכול לבוא בבוקר בעודי ישנה ולהניח את התינוק עלי כדי שאתעורר..או להתיישב עלי עם מלוא 110 ק"ג משקלו ו- 1.95 גובהו. גם לבת שלנו הוא יכול לבוא ולתפוס אותה בכוח כאשר עושה משהו לא טוב ולהניף אותה תוך שהיא צורחת (מעניין שגם היא ניגשת כך לאחיה- תופסת אותו בכוח ואינה יכולה סתם לשבת לידו ולשחק..)האם יש דרך לפתור את השוני כי אני משתגעת!! ממה נובע השוני- מויסות תחושתי אולי? מילדותיות?
ד"ר אורן חסון
עדינות, ותקשורת
⌄
ענבל יקרה,
יתכן שהסיבות שנתת נכונות. כך או כך, חסרים בו הרגישות והעדינות שאת זקוקה להם.אני בטוח שניסית לומר לו את זה במשך השנים, וזה לא עבד. אולי הוא לא לקח ברצינות רבה מדי את דברייך, ולא הבין עד כמה זה חשוב לך. לפחות, לא מספיק כדי להיות יותר מודע, ולכן זהיר יותר.יש שתי אפשרויות, האחת היא לנסות בכל זאת לבד, אבל אולי אחרת. אולי לקחת אותו לשיחה רצינית, להסביר לו, לבקש ממנו שיקשיב היטב, לכעוס עליו כשהוא מבטל את דברייך אם הוא עושה זאת, ולהביא אותו להקשיב שוב. חשובה ההקשבה, לא ההסכמה. לא להתווכח על דברים אחרים, אלא להתמקד בעניין הזה, ולהביא אותו להבין עד כמה זה חשוב לך, ומה זה עושה לך. קחי בחשבון ששיחה אחת לא תספיק. כאשר המודעות תתרופף (כי קל מאד לחזור למצב הראשוני), דברי איתו שוב. הסבירי לו שאת מבינה שזה אחרת ממה שהוא רגיל, ושלכן זה קשה לו, אבל שבכל זאת זה מאד חשוב לך. – זה תהליך, עם עליות ומורדות.והאפשרות השניה היא להיעזר במישהו, כלומר, ביעוץ זוגי. גם כאן זה יהיה תהליך, אבל אולי תרגישי יותר בטוחה לומר את מה שאת רוצה מבלי החשש לפוצץ הכל או להתפוצץ בעצמך, או שהוא יהיה מוכן יותר להקשיב לך.