התערבות של אם בוגרת: מתי זה מזיק?

תאריך פנייה: 08.08.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אמא
דחוף דחוף דחוף
08.08.2011 • 23:09

בתי 24 הכירה בחור אחרי חודשיים הציע לה נישואין אחר כך עשינו לה ארוסין והיא כל הזמן פחדה לשאול אותו על מצבו הכספי כעת אחרי שהזמנו אולם צלם ודיגיי ורוב ההכנות מסתבר שהוא מרוויחבסך הכל 5000 שקל ומזה הם צריכים להשכיר דירה ולהתקיים בתי לא יציבה בעבודה וכרג ע לא עובדת ..אני לא יודעת מה לעשות האם לשכנע אותה לבטל את החתונה בגלל המצב הכלכלי כי ממה יחיו ?לי אין אפשרת לממן אותם.תתנו לי כיוון למחשבה אשמח גם לתגובות של אנשים בפוורם.

ד"ר אורן חסון
להשאיר אותה עם המקל?
09.08.2011 • 16:03

אמא יקרה,
האמת? אני מבין את הדאגה, אבל אני לא בטוח בכלל א. אם את צריכה להתערב, וב. אם זה יעזור, כי יכול להיות שזה יזיק דווקא.התערבות שלך אומרת לבת שלך במפורש שאת לא סומכת על שיקול דעתה. אם את חושבת שהיא תקבל זאת בשמחה, ותגיד לך: "טוב, אמא... מעכשיו את תחליטי בשבילי", את יודעת שזה לא יקרה. בדרך כלל מה שקורה במקרים כאלה הוא שהיא תשתף אותך פחות. יש לה משהו שהיא רוצה מאד, ואת רוצה לקחת לה את הסוכריה הכי מתוקה שקיבלה בחיים, ואולי להשאיר אותה עם המקל. זה לא עובד טוב.מעבר לכך. בעצם את אומרת שגם הבת שלך לא כל כך מוצלחת, כי על פי הקרטוריון שאת עצמך היצבת, משכורת, מי ירצה אותה? למה שארוסה ירצה אותה? – כי יש לה תכונות טובות אחרות? ואולי גם לו...והנה, במכתב אחד כתבת שהבת שלא לא אחראית מספיק, ושיקול הדעת שלה לא ראוי, וגם שהיא לא מוצלחת מקצועית וכלכלית. אני די בטוח שאת לא באמת מתכוונת לזה, גם אם המחשבה מדי פעם חולפת בך. כי הרי יש בה גם כל כך הרבה תכונות טובות ויכולות רבות. במילים אחרות, הסיפור הרבה יותר מורכב. התערבות שלך עלולה להרחיק אותה ממך, והיא תישאר לא רק עם קשיים כלכליים של התחלה (ולא כתבת דבר על הפוטנציאל לעתיד, שאולי הוא טוב ואולי הוא לא), אלא גם בלי אמא קרובה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אמא
להשאיר אותה עם המקל?
09.08.2011 • 18:48

תודה על התשובה אבל לא קיבלתי תשובה על מה שבאמת מציק לי והוא איך יסתדרו עם משכורת אחת נמוכה והוא לא יכול לסמוך על בתי כי היא כל הזמן מחליפה עבודות.האם אפשר לחיות ולהשכיר דירה מ5000 שקל ?אני פוחדת שהם יהפכו לנטל עליי כי גם מצבי הכלכלי הוא לא משהו?ולי אין אפשרות לעזור להם .

ד"ר אורן חסון
לדאוג לך
11.08.2011 • 20:14

אמא יקרה,
אני מבין את הפקפוקים שלך ביכולת שלהם להסתדר, ואת החשש שלך שלא תוכלי לעזור להם. ונדמה לי אפילו שהחשש העיקרי שלך הוא שאם הם לא יסתדרו, לא תוכלי לעמוד מולם, ותעזרי להם למרות שאין לך. וזה נכון שזה מפחיד, כי את לא בטוחה שתדעי לשים גבולות ועדיין להיות "אמא טובה וראוייה". אלא שלא תהיה לך ברירה. לפעמים תצטרכי להעמיד את הצרכים שלך קודם, כי אחרת לא יהיה מי שידאג גם לך.אין לי פתרון לבעיה הכלכלית שלהם. זה לא בדיוק תחום העיסוק שלי. אבל אני די בטוח שיש להם תוכניות, גם אם הן אופטימיות מדי. את יכולה לשאול את הבת שלך. לשאול, לא לטעון ולא לבקר, ולא לשפוט. "מה התוכניות שלכם?", "איך אתם חושבים להסתדר?" ולהקשיב. אפילו אם את לא בטוחה שהיא יודעת על מה לדבר – תני לה לדבר. דרך הדיבור שלה היא תחשוב על זה עוד, גם מבלי שתגידי על זה דבר. והקשיבי. שאלי אם משהו לא ברור – ושוב, לא בדרך של ביקורת, ומבלי ללחוץ, והניחי לזה גם אם את לא מסכימה. למה? – קראי את תשובתי הקודמת. כי זה מה שיש, וכי את רוצה בת שפתוחה לדבר איתך. כי אם תגידי לה משהו אחר, ואם תתלונני על כך שהיא לא מתפרנסת, את אומרת לה "את לא מוכנה לזוגיות ולנישואים", וגם אם זה נכון – היא לא תרצה לשמוע, ותפסיק להקשיב לך מכאן והלאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083