גירושין, דמי מזונות וייעוץ זוגי

תאריך פנייה: 16.07.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליטל
משבר עמוק
16.07.2014 • 22:19

אורן שלום,

אני שבורה. אני נשואה ארבע שנים, יש לנו פעוטה בת 2.4 ואני בחודש שמיני עם עוד תינוקת. כשנכנסתי להריון בעלי אצה שאפיל אבל היה לי מאוד קשה עם זה והשארתי את ההריון. הזוגיות שלנו ראתה הרבה יותר ירידות מאשר מעלות גם לפני הולדת בתי. אני מרגישה שהחיים בצל בעלי קשים לי מנשוא. הוא תמיד צודק ומצליח להתנתק מהכל כשצריך. לאורך הזמן הוא לא תמיד תיפקד כאבא בחיי היומיום שלנו והשאיר לי את רוב העבודה. עברנו לפני שלושה שבועות לבית אחר כאשר הבית שלנו היה מיועד לשיפוץ, ביקשתי מבעלי שאת הדברים שנשארו בבית יביא לי ובכל פעם הוא התחמק בטענה ששכח. היום הגעתי לבית הישן והכל הרוס. הקבלן שלד כבר שבר את הבית וזרק את כל הדברים שלי. בעלי אמר שאני הייתי צריכה לקחת אחריות על הדברים שלי וזו לא בעיה שלו. אמרתי לו שביקשתי ממנו להביא לי את הדברים ושהארגז של הלימודים היה כבד מדי כך שלא יכולתי להוריד אותו בעצמי. הוא פשוט התנהג בקור רוח התחיל לחייך תוך כדי שאני בוכה וזועמת ואמר שהוא לא יודע אם אני צוחקת ושאני אעזוב אותו עם השטויות שלי ויש לו מספיק דברים על הראש. אמרתי לו שהוא דפוק ושמשהו לא תקיןמאצלו אז הוא אמר שאני לא המדד לומר מי דפוק ומי לא. אני לא יודעת אפילו לבטא את עוצמת הרגשות השליליים שיש לי כלפיו עכשיו. העניין הוא שהוא תמיד לוקח הכל בקור רוח וגם אם נתגרש הוא פשוט ישלים עם זה טיק טק וימשיך לתפקד רגיל. הוא מסודר, יש לו את הדירה שהוא משפץ שההורים נתנו והוא מהנדס חשמל, ידו על העליונה תמיד, אני תקועה... אחרי שנתתי הכל לבת שלי והחיים שלי קפאו אני מוצאת את עצמי חודש וחצי לקראת לידה בלי שום הגנה מפניו. מצד אחד אני יחסית חסרת עמוד שידרה להתגרש ולהתחיל הכל מחדש ועם שתי קטנות אבל החיים בצל המריבות היומיומיות והאנרגיות שהן גוזלות לא מאפשרים להתרכז בשום דבר אחר. אני ממש מיואשת... מאבדת כחיזה בכל רגש אופטימי שהיה לי ומרגישה ככ מפוחדת ולבד. אם אני אתגרש עכשיו אין לי אפילו איפה לגור...אני מרוויחה 4800 לחודש... אני ממש שבורה.. בבקשה תעזור לי.

ד"ר אורן חסון
מעט האפשרויות שיש לך
19.07.2014 • 11:48

ליטל יקרה,
ראשית, אם תתגרשו, סביר להניח שההכנסה הכוללת שלך תהיה גדולה יותר, בשל העובדה שהוא ישלם לך ולילדים דמי מזונות. אבל תהיי לבד עם שתי ילדות, וזה אכן יהיה קשה, גם אם לא בלתי אפשרי.אני לא יודע על מה את כועסת יותר, על זה שהחיים לא הוגנים, ושה"כוח" אצלו, או על כך שאין שיתוף פעולה מצידו. שניהם מכעיסים, ללא ספק. יש ביניכם בעיית תקשורת חזקה, וחשוב מאד שתתחילו בייעוץ זוגי כבר היום. כלומר, באופן מיידי, וכמה שיותר להספיק לפני הלידה. כי במצב שבו אתם נמצאים, במאבקי כוח ובתקשורת לקוייה, לא תקבלי עזרה שאת זקוקה לה החל מרגע לאחר הלידה, כי לא יהיה מי שיהיה אמפתי איתך, ואולי דווקא יהיה מי שיילחם בך. התחילו כבר עכשיו בתהליך של ייעוץ זוגי.ואם לא, קחי בחשבון שהדרך היעילה ביותר להשיג ממנו עזרה ללא ייעוץ, תהיה להפסיק להילחם בו. כך או כך לא תקבלי את כל מה שאת רוצה, אבל אם תשלימי עם זה ותגידי תודה (כן!) על כל עזרה שלו, ועל כל תמיכה שלו, מבלי להתלונן על מה שהוא לא נותן, תקבלי יותר. האם את יכולה להתמודד עם מצב שכזה? - אני לא בטוח. אבל כרגע, אם את לא רוצה מלחמה כוללת, אלו האפשרויות המרכזיות שלך.ולא כללתי כאן אפשרויות נוספות של מעגלי תמיכה נוספים אם יש לך, כמו הורים וחברים, כל אחד בדרכו. לא כתבת דבר עליהם, ולכן לא התייחסתי. אם יש לך כאלה, השתמשי בהם אם את בוחרת בפרידה, והשתמשי בהם אם את בוחרת בדרך השניה שכתבתי עליה, כי תוכלי להעזר אז בכל מי שעוד יוכל לעזור.ובמילים אחרות, בני לעצמך תוכנית שינוי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083