יחסים: מדוע את חושבת שמגיע לך?
לירון
בעיה בזוגיות
⌄
שלום
אני בת 23 יש לי חבר כבר 4 וחצי שנים בן גילי,אני עושה הכל בשבילו מפנקת אותו במתנות והוא לא עושה בשבילי כלום הוא כל הזמן מדבר אליי בצורה גסה ומזלזלת.הוא ממש קמצן ותלותי בהורים שלו.בעבר הוא דיבר איתי על חתונה אך לאחר שאימה שלו אמרה לו שזה לא הזמן להתחתן אז הוא אומר לי שהוא יכול להיות שייתחתן איתי בעוד כשנתיים בטענה שהוא עדיין קטן ושאין לנו כסף בשביל לקנות בית ואם אני לא יביא סכום כסף כמו שהוא יביא אז הוא יעשה איתי הסכם ממון,יש לציין שאין בנינו יחסי מין.הלב שלי וגם המשפחה והסביבה הקרובה אומרת לי לעזוב אותי כי אי אפשר להסתדר עם בן אדם קמצן.הייתי רוצה להכיר מישהו יותר בוגר אבל אני מפחדת.יש לציין שניסיתי להסביר לו שהקמצנות שאת התכונה הכי גרועה (הוא הולך בדרכם של הוריו)השאלה היא האם זה ניתן לתקנה?מה אתה ממליץ?אני מאוד מודה לךלירון
ד"ר אורן חסון
מה שמגיע לך, ומי שלא מגיע לך
⌄
לירון יקרה,
אני שואל את עצמי מדוע את חושבת שמגיע לך, לכל החיים, בן זוג שהוא לא עושה בשבילך כלום, וכל הזמן מדבר אלייך בצורה גסה ומזלזלת? מדוע את לא חושבת שמגיע לך יותר? גם לא ברור לי מדוע, מכל הדברים הללו, את נאחזת בעניין הקמצנות, כשזה ברור שזה רק חלק קטן מהתמונה. האם בגלל שזה הדבר היחיד שלכאורה אפשר להסתכל עליו גם באון אובייקטיבי ולומר שהצדק איתך?ועוד דבר שלא ברור לי הוא איך אתם ארבע וחצי שנים ביחד, ללא יחסי מין. אם זה בגלל שאתם בחברה מסורתית, אז מדוע אינכם נשואים כבר מזמן? כי הוריו לא רוצים? ואם אתם לא, אז יש משהו חריג ביחסים ביניכם.יכול להיות שלו הייתי יודע דברים אחרים, הייתי אומר אחרת. אבל בהנחה שמה שכתבת נכון, ושאתם לא בחברה שמרנית מאד, אני לא חושב שאת צריכה לתקן אותו, לירון. אני חושב שאת צריכה לבחון עם עצמך את השאלה מדוע אינך חושבת שמגיע לך יותר, ולעבוד על זה. כדי שלא לפחד, כדי שתאמיני שאת יכולה, וכדי להאמין שמגיע לך טוב.