גיל וזוגיות: נקודת מבט חד צדדית

תאריך פנייה: 17.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ח
קשר חדש שזה הרגע החל
17.01.2011 • 15:33

לפני שבוע וחצי, מבלי שנתכנן או באמת נרצה, התחלתי להיות בקשר עם מישהי שהיא קרובת-משפחה רחוקה (שנינו אחיינים לדוד ודודה שאני מצד הדוד והיא מצד הדודה), אני בן 26 אוטוטו והיא בת 31 עוד יותר אוטוטו, וזה אחרי הרבה זמן שלא היה לי קשר רציני (3 שנים) מגיע הקשר הזה (מצטער אם הכתיבה שכונתית, בדרך-כלל אני לא כזה אך אני בא להמחיש את העיקר).יש בינינו תשוקה, אנחנו אוהבים להתנשק, אנחנו מדברים כל יום בטלפון כמה דקות, ובינתיים הכל סבבה.לי מפריעים 2 דברים : א. שבזה שהיא מבוגרת ממני, אני לא מרוויח פנים צעירות לעוד הרבה שנים, והגוף יעשה את שלו! שאלה נוספת היא, מתי היא תהיה אמא, להיות אמא בגיל מבוגר זה לא דבר קל - הכוחת מתכלים עליה לגדל ילדים כשהיא נעשית יותר ויותר מבוגרת, לעומת גיל 30.עוד לא יצאתי מהבית אני גר עדיין עם ההורים, גם היא גרה עם אמא שלה.מעבר לעניין הגיל שהוא מפריע לכשעצמו, עקב הקירבה המשפחתית אני נרתע מלספר לאימי על קיומו וכינונו של הקשר הזה שכן היא עירקית ביקורתית ודי שמרנית שתרים גבה ביום שאני אספר לה על הקשר ואני מאמין גדול שהיא גם תדבר בגנותו (על מנת להפסיק אותו).את השאלה שלי אני מחלק ל-2 :1) איך אני נותן להפרש הגילאים ולעובדה שהיא חצתה את גיל ה-30 ויותר קרובה לזיקנה (על כל התחלואות שבכך) לא להטריד אותי,עד כדי נסיון להטביע אותו לחלוטין במכלול ההכרה והוויה ?2) איך אני חי בשלום עם אמא שלי, אחרי שייצא לי לספר לה, ומשכנע אותה שזהו דרך החיים, ושתקבל את זה בהבנה ובשמחה, ושתזרום איתנו ולא תהווה לנו מכשול.

ד"ר אורן חסון
כשהגיל שלה מפריע
18.01.2011 • 01:34

ח יקר,
אתה משתמש במינוח קיצוני, שללא ספק מקומם את כל בני השלושים שכבר מיקמת קרוב ל"זיקנה". מה שאומר שהמחשבה שלך מאד מאד מקובעת בעניין הזה. יש לך הרבה הרבה מה לעבוד על עצמך, לפני שתהייה מוכן לקשר כזה. בודאי לפני שתדבר עם אמך בטון שיהיה משכנע, כי אתה הרי מאד לא משוכנע בעצמך.אם אתה יוצא איתה עכשיו, אני מעריך שפניה "הזקנים" וגופה "המבוגר" לא ממש מפריעים לך עכשיו. אל תשכח שבעוד חמש שנים, כשהיא כבר תהיה "זקנה בלה" גם אתה תהיה "די זקן", בן 31, ו"הרבה מעבר לכושר הנפלא הנוכחי שלך" כבן 26, שאולי לא ראית ככושר נפלא כל כך, כשהיית בן 21. אנשים משתנים, ומתבגרים. אתה רואה את העולם בנושא זה באופן מאד חד צדדי. אם לא תהיה מוכן להסתכל על העולם אחרת, ולקבל אותה, את גילה ואת גופה כפי שהם, אז חבל על זמנכם. אם אתה רוצה אותה, למד את עצמך לאהוב אותה. כפי שהיא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083