הגדרת זהות: מה זה אומר עליך?

תאריך פנייה: 17.01.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דניאל
מה זה אומר?
17.01.2011 • 20:38

בזמן האחרון אני מתחילה לשים לב שאני מחפשת מלא ריגושים אצל בנות במיוחד. סתם אתה יודע תמיד זה ככה אצל בנות, בשונה לבנים שהם יותר קרובות, לא בעייה להתחבק ולהיות כל הזמן ביחד וזה עדיין לא יגיד שום דבר לגביי הנטיות שלהן. בכל מקרה, יש לי כמה פנטזיות על בנות, ואפילו על חברות קרובות שלי שנראות טוב וסתם לפעמים אני חושבת שאם נתנשק או סתם נהיה תמיד אחת עם השנייה זה יהיה ממש כיף ואני אשמח ואני מדמיינת כל מיני דברים ונמשכת. שאלתי אם זה מעיד על הנטיות שלי כי בסהכ אני כן נדלקת על בנים מידי פעם ואומרת על בנים שאני רואה שהם חתיכים ומלהבת וכו. מה זה אומר?

ד"ר אורן חסון
אדם מורכב, שלא מתאים לבגד בצבע אחד
18.01.2011 • 23:51

דניאל יקרה,
זה אומר על הנטיות שלך שאת נדלקת על בנים, וגם את אוהבת להתחבק ולפנטז על בנות. למה את צריכה להגדיר יותר מזה? אין שום סיבה לתת כותרת למשהו שיכול להיות מורכב מכמה יסודות שונים. עם הזמן תלמדי טוב יותר מה טוב לך ומה לא טוב לך, וכמה מכל דבר, וזו תהיה ההגדרה הפרטית והאישית שלך. אני חושב שאם תראי זאת כך, יהיה לך קל יותר מאשר אם תנסי להתאים את עצמך למגרות שאינן בהכרח מתאימות לך במדוייק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דניאל
אדם מורכב, שלא מתאים לבגד בצבע אחד
20.01.2011 • 17:18

כן אבל השאלה שלי היא בעצם האם אני לסבית? זה אומר משו לגביי ההגדרה הזו? לגביי מה שיהיה בעתיד?

ד"ר אורן חסון
דרכך שלך היא דרכך שלך. בחרי לאיטך.
22.01.2011 • 10:17

דניאל יקרה,
את עדיין מנסה להכניס את עצמך לתוך מגירה כזו או אחרת, וניסיתי לומר לך שאין בהכרח דבר כזה. אני מבין מדוע את רוצה לדעת זאת. את רוצה לדעת אם צפויים לך חיים לסביים, עם בת זוג שאיתה תחיי, ויציאה מהארון על כל מה שמשתמע מזה, או אולי חיים "נורמליים" עם בן זוג, או חיים "לא נורמליים" עם בן זוג כשאת כמהה לקשר עם אשה. וזו בדיוק הסיבה שאני מסרב להכניס אותך למגירה כלשהי. את לומדת מה את. ויכול להיות שעם הזמן תגלי שאת אולי לסבית (נמשכת מינית לנשים) אבל לא רק לסבית, כי את נמשכת גם לגברים, כפי שאת עכשיו. כך שאולי את שילוב של עשרה אחוז לסבית ותשעים אחוז הטרוסקסואלית, או להפך, או שלושים אחוז לסבית ושבעים הטרוסקסואלית, או בדיוק שווה בשווה. כלומר, כמה שווה או לא שווה המשיכה שלך לכאן או לכאן, זה משהו שתצטרכי לגלות עם הזמן.האם תהיינה לזה השלכות על דרך חייך? – לא יודע. כלומר, נגיד שאת נמשכת גם לגברים וגם לנשים, ואפילו נניח לרגע שזה כך במידה שווה. עדיין תוכלי להתאהב בגבר (או באשה, לפי הכיוון שתבחרי, או שייקרה על דרכך), ולהיות מונוגמית לגמרי גם אם את נמשכת גם לנשים. כי הרי אשה מצליחה להיות מונוגמית עם בעלה, ולהיות נאמנה לו, גם כאשר היא נמשכת לגברים, כלומר, יכולה להתפתות, פוטנציאלית, לגבר אחר. ההחלטה להיות נאמן במערכת הזוגית אינה קשורה להעדפה המינית, כי תמיד יהיו פיתויים, ולא משנה מאיזה צד של המתרס הם נמצאים.אני מציע שתבדקי בלי לחץ מה את באמת רוצה, ואל תכניסי עצמך למסגרות. החיים שלך צריכים להיות בחירה שלך לפי מה שאת, ולפי מה שאת בוחרת, ולא לפי מסגרות נוקשות שהחברה והמוסכמות מכתיבים. וכן, אם יש לך אפשרות בחירה, כן כדאי להתחשב גם במוסכמות החברה (לא בהגדרות הנוקשות שלה), כי את חיה בתוכה, ומקבלת ממנה משוב, שלפיו את מעריכה את עצמך. ככל שתהיי עצמאית יותר, תהיי זקוקה לזה פחות, אבל ככלל, זה פחות או יותר המצב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083