גברים צעירים באתרי הכרויות: העדפות גיל

תאריך פנייה: 26.05.2005 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
הילה
מחזרים צעירים - רציניים ?
26.05.2005 • 03:33

שלום רב,
ראשית אני מאוד שמחה שמצאתי פורום שיכול לעזור לי בשאלה שמטרידה אותי מזה זמן. אני בת 36, ניראית מצויין וצעירה לגילי. רשומה באתר הכרויות + תמונה. פונים אלי הרבה בחורים שצעירים ממני ב-7 שנים ולפעמים יותר. אני לא רוצה לבזבז את זמני היקר במערכת יחסים עם מישהו שלא מחפש קשר רציני שיוביל לחתונה. הבחורים הצעירים טוענים שאני מאוד מוצאת חן בעיניהם, אבל הם לא יודעים לאן הקשר יוביל. האם אני מבזבזת את זמני בהענות לחיזוריו של בחור בן 30-31 או שמא אני פסימית מידי ויש סיכוי שבחור שצעיר ממני ב-5 עד 6 שנים כן ירצה בסופו של דבר להתחתן איתי ?בתודה רבה מראש,הילה

ד"ר אורן חסון
פניות של גברים צעירים באתרי הכרויות
26.05.2005 • 09:36

הילה יקרה,
אם את מחפשת קשר ארוך טווח, מחזרים צעירים באופן משמעותי הם בזבוז זמן. והנימוקים הם להלן:א.סקרים שנערכו בכל העולם מראים באופן עקבי שגברים מעדיפים, לשם קשר ארוך טווח, נשים צעירות מהן. הסיבה הביולוגית היא שנשים צעירות יכולות לתת להם יותר ילדים לאורך זמן. הרצון המודע שלהם לילדים לא משנה דבר כאן, כי מדובר בכך שמשיכה לנשים צעירות (ובעצם, למראה צעיר) "הצליחה" במהלך האבולוציה יותר מאשר משיכה לנשים מבוגרות, כי היא היתה יותר פוריה לאורך זמן, והשאירה, במהלך הדורות, יותר העתקים של עצמה.ב.ערכתי עם סטודנטים שלי סקר העדפות גיל של גברים ונשים באתר הכרויות. מתברר שגברים, ככל שהם מתבגרים, מבקשים להם נשים יותר ויותר צעירות באופן יחסי לגילם. מה שתואם את סעיף א' למעלה, ונתונים שאני מכיר ממחקרים שנעשו על מודעות הכרויות בעיתונות בארה"ב, בסוף שנות ה- 80. כך שעושה רושם שהעדפות אלו הן אוניברסליות.ג.לפי אותן מודעות בארה"ב, גברים צעירים מאד, לפני גיל 20, מעדיפים בנות מבוגרות מהן. כאן, יותר מאשר קשר קבוע, נראה שהם מחפשים נשים בעלות נסיון מיני, כלומר, סיכוי גבוה יותר להגיע לסקס במהירות.ד.ואם נחזור לאתר ההכרויות שבדקנו, גברים בגיל 20 שנרשמו לאתר ההכרויות, מעדיפים, בממוצע, נשים בגילאי 19 (גיל ממוצע מינימלי) עד 30 (גיל ממוצע מקסימלי). בגיל 25 ההעדפות שלהם נשארו דומות (גילאי 20-30), ובגיל 30 הם מעדיפים נשים בנות 22-31. כלומר, השינוי בהעדפות הגיל ביחס לגילם מעיד, ככל הנראה, על שינוי במגמה שלהם, ובמעבר מרצון שלהם בקשר זמני ומיני (חיפוש אחר נשים מבוגרות ומנוסות יותר), לקשר קבוע (נשים בגיל צעיר יותר).ה.ולזה אפשר להוסיף אנקדוטה: פתחתי פעם באותו אתר כרטיס הכרויות עבור לקוחה שלי, בת 50, ותוך כדי פתיחתו פנה אלי גבר בן 28, שלפי תמונתו גם נראה טוב מאד. בכרטיס שלו היה כתוב שהוא מחפש קשר קבוע לנישואים. שאלתי אותו: "מה אתה מחפש באשה מבוגרת כמוני? היית רוצה להתחתן איתי?" והוא ענה: "אני באמת מחפש קשר קבוע, אבל עד שזה יגיע, אפשר ליהנות, לא?".הבנת את הפרנציפ? לכן, אם מה שאת מחפשת זה חתונה, הענות למחזרים צעירים באופן משמעותי היא בזבוז זמן, מכיוון שגברים שחושבים ומרגישים אחרת הם באמת מקרים ספורים בלבד בתוך הכלל הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הילה
המון המון תודה על התשובה המקיפה
26.05.2005 • 20:47

המון המון תודה על התשובה המקיפה, המקצועית והמאלפת.עזרת לי מאוד !עושה טוב על הלב לדעת שיש לאן לפנות בשאלות מעין אלה.

הילה
פניות של גברים צעירים באתרי הכרויות
27.05.2005 • 08:31

אגב, דר' חסון, האם ניתן להגדיר מדעית מה זה צעירים באופן משמעותי ביחס אלי ?להזכירך, אני בת 36 וחצי...

ד"ר אורן חסון
אמצע שנות השלושים
27.05.2005 • 11:08

לא, הילה... זה דבר שתצטרכי לשער לעצמך לבד היכן הגבול. מה שכן אפשר לראות הוא שגברים בגיל 35 מבקשים לעצמם נשים בנות 25 (גיל ממוצע תחתון) עד 34 (גיל ממוצע עליון). אמנם יש לזכור שזה בממוצע, ובאופן אידיאלי (כלומר, זה מה שהם כותבים, ולא בהכרח מה שקורה בפועל), אבל זה יכול לעזור לך להבין את הגבולות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הילה
שוב תודה רבה רבה !
27.05.2005 • 22:33

(הודעה ללא תוכן)