רגשות לאחר פרידה: איך להתגבר?
זקוקה לעצה...
איך להרפות מהקשר הקודם?
⌄
ד"ר חסון שלום
רב! ראשית הרשה לי לברך על הפורום הנהדר הזה- קראתי קצת וראיתי באיזו אכפתיות אתה מייעץ.הבעיה שלי היא כזו: אני בת 23 והיה לי קשר רציני אחד שהסתיים לפני קצת יותר משנה. הייתה שם- ולדעתי עדיין יש- אהבה גדולה אבל לא הסתדרנו בלשון המעטה. אני זו שנפרדתי ממנו בגלל רגשות מעורבים והנחתי שלמרות הקושי ההתחלתי, זה יעבור ויהיה בסדר, ככה גם כולם אומרים. הבעיה היא שעבר המון זמן ואני עדיין תקועה בקשר ההוא. הכוונה היא שאני לא מרפה ממנו- כל הזמן יוצרת קשר שוב ושוב. בין לבין ניסיתי להכיר גברים אחרים אבל בסוף כל פגישה מצאתי את עצמי מסבירה לבחור שזה לא יילך, ואז אני שוב חוזרת אל הזכרונות של הקשר ההוא. (הגבר האחרון שהכרתי- היה נראה שיש לזה פוטנציאל אבל כרגיל, אני זו שהרסתי). אני פשוט לא מסוגלת לראות את עצמי עם גבר אחר, פוסלת כל גבר על הסף- מקסים ככל שיהא, למרות שההגיון אומר לי שמגיע לי מה שאני חולמת עליו. יש לי אומנם בעיות עם הבטחון העצמי, אבל אני כן יודעת שאני נראית טוב, חכמה ויש לי מה לתת.איך יוצאים מהמעגל השוטה הזה??תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
לגרות את הרגש מחדש
⌄
זקוקה יקרה,
כרגע את במקום שבו הרגש והראש מתנגשים. הראש, אותו מקום במוח ששולט בהגיון, יודע שכבר עברת הלאה, אלא שהרגש, אותו מקום במוח שלמד את מצבך הרגשי הקודם, זוכר שהיה לו שם משהו טוב וחזק, לא נכווה רגשית מספיק מאותה פעם כדי ללמוד שזה לא מתאים לו, ואינו מנוסה דיו כדי לדעת שניתן להגיע למצב רגשי כזה מחדש עם גבר אחר, חלק זה עוצר בעדך. הרגש שלך עוד לא עבר לשלב הבא.תרגילים מנטליים, של סימולציות וחיזוק, ושל תכנון עתידי, ושל חלומות בהקיץ יכולים לעזור. את צריכה לנסות ולבנות אותם, ולא לזלזל בהם, כי הם יכולים להזין את הרגש שלך בגרויים חדשים, גם אם לא במלוא העוצמה. וכאשר את מוצאת מישהו שנראה לראש שלך מתאים, נסי להתמסר לקשר החדש, ולקחת סיכונים (שזה לא זה) ולהתמסר בכל זאת. גם זה יכול לעזור, כי גם בזה את מספקת לרגש שלך את ההבנה שהוא לא יישאר לבד גם בלעדי אותו בחור. וגם, וחשוב מאד, לנתק מגע באופן מוחלט מהבחור, כי אחרת, במקום לתת לרגש שלך תובנות חדשות, את מזינה אותו בתקווה עם אותה אהבה שהיתה. כמו שאת יכולה להבין בעצמך, זה לא יעזור לך לשכוח ולעבור הלאה. ואם את מרגישה שאת זקוקה לעזרה מקצועית, עשי זאת.