גבר שתלטן וחשדן - מה עושים?
אורית
קנאה
⌄
שלום,
אנו זוג נשוי כ-9 שנים +2 בנים מקסימים. את בעלי הכרתי דרך אחותו עימה נהגתי לעבוד בעבר.הוא כבר היה גרוש כ-4 חודשים ללא ילדים(גרושין שנבעו מבגידה מצד האישה ),אני הכרתי אותו לאחר פרידה ממערכת יחסים ארוכה עם אדם שנחשב לתאום נפשי ואשר היתה לי איתו כימיה מדהימה, אך הפרידה ממנו נבעה מחוסר בשלותו למיסוד היחסים. לאחר כשנת הכירות נישאנו. זאת היתה שנה של מתחים , חיכוכים, ועלבונות מצדו כי הוא הרגיש באיזה מקום תמיד מעליי, השנים הראשונות לנישואין היו קשות לא היה ביננו נושא שיחה לא כימיה ולא שום דבר משותף. וכאשר ראיתי שזה כבר פוגע ביחסו לילד ביצעתי עימו שיחה רצינית בה הודעתי לו שאני כך לא חיה יותר ואני רוצה להפרד תוך כדי שהבהרתי לו שהכתובה לא תחזיק אותי עם אדם אשר לא מסב לי אושר. מאותו יום הפך את עורו , מתחשב דואג , מפנק, דואג לילדים ,משקיע בהם וכו', כך שמבחינתי הכל תקין כרגע למדתי לאהוב אותו ולהעריך אותו אך הבעיה היא שהוא מאוד תובעני מבחינה מינית מאוד קנאי ולא מפרגן בקטע של חברות(הוא יצר מסביבי חומה ורואה אותי כבלעדית שלו ) אין יום שאינו דורש סקס הוא מחטט לי בארנק, ובנייד אם אני הולכת לאסיפת הורים וכדומה כל 5 דקות טלפון, שוחחתי איתו על הנושא שזה מאוד מפריע לי וחונק אותי וגורם לי להתרחק ממנו אך ללא שיפור .מעבר לבעיה זאת הוא מאוד משתדל והיחסים ביננו עלו 10 מדרגות וני מאושרת מזה אך איך להפטר מהענן הזה של הקנאה שמרחף מעל ראשי?תודה אורית
ד"ר אורן חסון
שתלטנות
⌄
אורית יקרה,
את מתארת גבר שתלטן וחשדן. יכול להיות שהסיבה היא אכזבה בעבר, ואולי היא אחרת. המיניות היומית, יכול להיות שגם היא ביטוי לשתלטנות. לא כתבת כמה זמן חלף מאז הוא הפך את עורו. זה היה יכול להועיל. ברור לי שהקנאה שלו מטרידה אותך. אבל כמו שאני שואל נשים קנאיות על מה שבן הזוג שלהם מרוויח מכך, למרות הלחץ הבלתי פוסק, ומנסה לבחון אם יש דברים שבהם הוא מלבה את הקנאה (כדי להיות בטוח יותר בכך שבת הזוג שלו רוצה אותו, ובשליטה שלו עליה), כך אציע לך גם לבחון את עצמך, אם יש מקום למחשבה שלפעמים נוח לך עם הקינאה הזו, שכן את יודעת אז, בודאות רבה יותר, שהוא אוהב אותך, וזה יכול להרגיע אותך. האם את מסייעת לפעמים לקינאה הזו, בנסיונות מכוונים לשים מסך עשן סביב הפעולות שלך בהעדרו?אם התשובה שלך שלילית לחלוטין, ואם הלחץ הבלתי פוסק הזה באמת מפריע לך, יכול להיות שתצטרכו ללכת לייעוץ כדי להבין מדוע הוא פוחד לאבד אותך, ואולי מדוע הוא צריך את השליטה עלייך, להקטין את החרדות שלו.