הצלחה זוגית: גורמים אקראיים ומכשולים
דלית
רווקות מתקדמת
⌄
אני בחורה רווקה, בגיל 35, לא מצליחה למצוא זוגיות, וככל שהזמן עובר, אני מרגישה יאוש הולך וגובר, ואובדן תקוה.יש לציין שאני בחורה יפה וחתיכה, קריריסטית (לא במובן שאין לי זמן לנהל חיי משפחה), בחורה מוצלחת, וחברותית, אוהבת לצחוק ובעלת שמחת חיים (היום כבר פחות)עברתי מערכות יחסים בחיי (גם ארוכות) והאחרונה היתה רצינית ביותר, גרנו יחד, אהבנו מאוד,והיינו בטוחים שזה זה, ולאחר מספר חודשים זה התפוצץ על רקע בגידה מצידו.מאז הפרידה, כבר ארבע שנים, אני לבד, בנסיונות נואשים למצוא אהבה, רשומה בכל אתרי ההיכרויות, יצאתי לדייטים אינספור, ומפעם לפעם נראה כי אפילו להכיר באינטרנט זה בלתי אפשרי, גברים פוסלים עוד הרבה לפני שמגיעים לדייט. ולא ברור לי למה. אני נעימה, חכמה מדברת לעניין, שנונה (זה לא שחצנות, אלא כדי להבהיר את הנקודה)עברתי בחיי סדנאות שונות וקורסים שונים, בהם פיתחתי מודעות עצמית גבוהה, ואינטיליגנציה רגשית, גם טיפול פסיכולוגי קצר לאחר הפרידה הכואבת...אנשים סביבי תמהים ומרימים גבה למשמע העובדה שאני רווקה, ואני מרגישהחסרת מזל...כאשר מזל זה דבר שלא היה בלקסיקון שלי עד לא מזמן, כי לא האמנתי בזה, היום אני מרגישה שלא משנה כמה אני מתאמצת, או לא מתאמצת, אני נתקלת בדחיות בזו אחר זו, אם בדייטים, או אם באתרים לפני שמגיעים לדייט.איך אני יכולה לעצור את כדור השלג הזה של הרשגות הכבדים?ואיך אוכל להיות אופטימית כשכל פעם אני נדחית עוד לפני שמכירים אותי?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
מכשולים בדרך לזוגיות קבועה
⌄
דלית יקרה,
לפני זמן לא רב עניתי באריכות לשתי שאלות מאד דומות לשלך. אז נתחיל מזה שכדאי שתקראי את התשובות הללו, המתייחסות באריכות מה לגורם האקראי בהצלחה זוגית (ובעצם בכל הצלחה שהיא), ולהלן הקישורים:1.http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=7760342.http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=792346לגבי ארבע השנים האחרונות שלך, קשה לי לדעת מבלי להכיר אותך. כאמור, חלק מהגורמים יכול להיות אקראי לגמרי.מעבר לכך: יכול להיות שהכרטיס שהשארת באינטרנט אינו אטרקטיבי מספיק, ואולי דווקא, מתוך חשש להחמיץ מישהו, כתבת כרטיס שימשוך את כולם, והוא אינו יוצר סינון מוקדם טוב מספיק למי שאינו ראוי. במקרה הזה, יכול להיות שאת פוגשת גברים רבים שמראש אינם מתאימים, ומבזבזת זמן לריק. בסופו של דבר, אם תפגשי שני גברים בשלושה חודשים, ואחד מהם מתאים לך ואת לו, זה יהיה עדיף מאשר לפגוש חמישה עשר גברים באותם שלושה חודשים, כאשר שום דבר לא יוצא מזה. אבל תוך כדי התהליך, עד שזה קורה, במקרה הראשון את תהיי מתוסכלת, ובשני תרגישי שאת עושה משהו.גברים רבים שמגיעים לאתרי ההכרויות, מגיעים לשם כי קל שם להשיג נשים לקשרים מזדמנים. אחרים מחפשים קשר קבוע, אבל בדרך מנצלים את קלות ההכרות לקשרים מזדמנים. מצד שני, בשל קלות ההכרות ברשת, יש נטיה לגברים ולנשים כאחד, לוותר על בן או בת זוג ברגע שמשהו לא מתאים להם, מתוך המחשבה שגבר או אשת החלומות שלהם אולי מחכים להם כבר בהודעה הבאה.לכן, מבלי להכיר אותך יותר לעומק, ולהבין מה את חשה, כותבת, ומשדרת לצד השני תוך כדי ההכרות (בכתב, בטלפון או בפגישות), קשה לי לסייע לך מעבר לנקודות לתשומת לב, שציינתי כאן.