בן זוג לא מסעיר: מה עושים?

תאריך פנייה: 28.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
לא יודעת אם אני אוהבת...
29.09.2011 • 00:56

שלום,
אני בת 30, נשואה 3 שנים +ילד בן שנתיים ושלושה חודשים.הבעיה שלי היא שלאחרונה בעיקר אני מסתובבת עם ההרגשה שאולי אני נמצאת בזוגיות שלא מתוך אהבה...לכאורה באמת שיש לי את "הכל"- מצב כלכלי די טוב, בעל שהוא אדם ישר, יפה חיצונית ופנימית, נאמן, חרוץ, בעל לב טוב, אבא למופת, ביתי.... למדתי לתואר מזמן, מסיימת לימודי תעודה בקרוב ועוסקת בעבודה שאני מאוד אוהבת.אני יכולה לומר שרוב הימים אני קמה בבוקר מאושרת אבל אני גם יכולה להגיד שהרבה פעמים או אפילו לרוב אני "מזינה" את עצמי בדברים שעושים לי טוב.בעלי שונה ממני מרחק שנות אור. לא זקוק לבילויים, לא זקוק להפגנת חום, לרומנטיקה, למתנות, להפתעות וגם לא יותר מדי לצחוק ולהשתטות.לפעמים אני אומרת לעצמי שאולי רציתי להתחתן בגלל שהיה לי נוח איתו וזהו ולא מתוך אהבה עצומה. (4 חודשים לפני שהכרתי את בעלי נפרדתי מבן זוג שהייתי איתו 6 שנים ואז הייתי עם מישהו לזמן קצר ונורא נפגעתי ממנו ופתאום הכרתי את בעלי שהוא אדם טוב וזה מילא אותי ונתן לי ביטחון....).אני פשוט לפעמים מסתכלת על זוגות אחרים ורואה שהאהבה זועקת מהם החוצה ואילו אני כל הזמן צריכה לרמוז ולבקש ולהתחנן ליותר תשומת לב.... אני רוצה לציין שאני בחורה נאה מאוד (פידבקים מהסביבה...) בכל מקום שאני הולכת מתחילים איתי ומחמיאים לי וזה לפעמים הורג אותי שאולי עשיתי טעות כי בבית אין לי את החום והפרגון הזה (לא שאין בכלל אבל אין ברמה שאני זקוקה לה).לאחרונה התחלנו לדבר על להתחיל לנסות להיכנס שוב להריון ואני רועדת מפחד... מצד אחד המשפחה המושלמת שלי כביכול רק תתרחב ואני באמת נהנית מהאמהות ואוהבת את ילדי ברמות שלא ניתן לתאר... מצד שני, אני לפעמים מרגישה שאולי אני פשוט אביא איתו עוד ילד, אחכה שיגדלו ואקווה לפרק ב' מספק, מלהיב, מלא באהבה ובנושאים משותפים וכו' (נשמע הזוי נכון?? אבל אני פשוט לא מסוגלת לפרק את החבילה עכשיו ולחרב את עולמו של הבן שלנו....).שוב, אני לא יכולה לשים את האצבע על חסרונות של בעלי כאדם. אני יכולה לשים את האצבע על איפה אני והוא זה לא מה שחלמתי עליו.... אני רוצה בן זוג שיצחיק אותי ושאצחיק אותו (הרבה יותר ממה שיש לנו כיום), אני רוצה בן זוג אנרגטי (והוא כל הזמן עייף), אני רוצה בן זוג שיאהב להפתיע ולקבל הפתעות (ולא אדם שציני כלפי כל הדברים האלה ולא מבין מה זה נותן).... בקיצור, אני ממש מתוסכלת ועצובה.אני כ"כ מצטערת על האורך פשוט ניסיתי לתת מקסימום מידע במינימום מקום....ד"ר חסון האם אתה יכול להאיר לי את הדרך באיזשהו אופן???המון תודה מראש

ד"ר אורן חסון
בן זוג שאינו "מסעיר"
02.10.2011 • 01:22

דנה יקרה,
ברוך בואך לאחת הדילמות הקשות של זוגיות: בן זוג טוב, נאמן, דואג, אבל "לא מסעיר". כזה שסיפק בדרך כלל את הצרכים הראשוניים של ביטחון ודאגה, ולא פעם גם אהבה. ה"לא מסעיר" הזה יכול להיות להתבטא ברמות שונות, החל מהעדר "תחושת האהבה", כי הוא לא יודע להביע אותה מספיק, להתמסר ולהניע זוגיות, ועד למקום שבו הוא לא מושך מספיק, בין אם במראהו ובין אם בדינמיות שלו, בהצלחה, בחיזור, באופטימיות או באנרגיה שלו.קשה לדעת לאן דברים כאלה הולכים. הרבה פעמים זה תלוי בך, בסבלנות שלך, בפחדים שלך (להתחיל מחדש), ובאופטימיות שלך – כי לפעמים זו תקופה שעוברים, ואחר-כך מתארגנים מחדש. כי לפעמים גם החלומות שלנו "מתארגנים מחדש". כך שאין לי תשובה חד משמעית. לפעמים שווה לנסות יעוץ זוגי: כדי לחבר אתכם מחדש, אחרת, וקצת יותר טוב. זה אולי לא יפתור את הכל, אבל זה ייתן לכם יותר, ולפעמים הרבה יותר אם תגיעו ליעוץ זוגי לא מתוך האשמות ורצון לפגוע, אלא מתוך רצון להגיע להבנות טובות יותר, לנכונות לפתיחות ולהגברת היכולת להיות פגיעים ולתת ולקבל אמון.אם את מתלבטת באשר לייעוץ זוגי, אנא פני אלי ליעוץ חד פעמי (ראי באתר שלי).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083