גבר לא כן: מה לעשות?
מבולבלת
לא מבינה מה קרה
⌄
בוקר טוב ד"ר חסון, רציתי לדעת מה דעתך בעניין כי אני מבולבלת מדי ואני לא בטוחה שאני יכולה לסמוך על החברים שלי מבלי שיתנו את דעתם הסובייקטיבית.אני וחבר שלי בגיל העשרים. היינו החברים הכי טובים מעל לשנתיים, לאט לאט החברות שלה התפתחה לזוגיות הכי חזקה שיש. דיברנו על הכל והיינו מאוד פתוחים אחד עם השני והיה מאוד כיף.אבל פתאום הרגשתי שהוא מרחיק אותי ממנו, אז שאלתי אותו מה קרה? והוא אמר לי שהוא פשוט לא יודע מה עובר עליו והוא צריך קצת זמן לבד. כיבדתי את הרצון שלו ולא ניסיתי להציק לו. הוא יצר איתי קשר אחרי שבוע וחצי ורצה להיפגש.בפגישה שלנו, הוא רץ אליי וחיבק אותי ואמר לי שהוא מאוד מאוד התגעגע אליי והוא אוהב אותי יותר מאת עצמו וכל השבוע וחצי הזה היה לו קשה לישון בלילות ואני החברה הכי מושלמת בעולם, אני החצי השני שלו.אבל, ויש פה "אבל" גדול, הוא אמר שמרגיש לו לא נכון אם נחזור כרגע. יש לו מלא קונפליקטים עם עצמו והוא חושב שאם נחזור הוא עדיין ירגיש ככה, שהוא פשוט לא חושב שהוא יכול להרשות לעצמו חברה כרגע והוא צריך לעבור דברים לבד. הוא אמר לי במפורש שהוא לא מחפש לצאת עם בחורות אחרות ושאני הבחורה היחידה אצלו בראש ובלב ואם הוא באמת ירצה חברה אז הוא ירצה רק אותי. הוא גם לא ביקש ממני לחכות לו, למרות שזה די נראה ככה... הוא חושב שאם הקשר שלנו באמת נועד להמשיך, אז הוא ימשיך, אבל אי אפשר לדעת מה יקרה לנו מחר, עוד שבוע או עוד שנה אפילו.אמרנו שבכל זאת נשמור על קשר וזו לא תהיה הפעם האחרונה שניפגש,ואני מכירה אותו טוב ויודעת שהוא לא שיקר לי ושהוא לא יודע מה לעשות בעצמו.אני לא מצליחה להמשיך הלאה, אני כלכך אוהבת אותו והוא חסר לי. היינו מאוד מעורבים בחיים שלנו ותמכנו אחד בשני בכל התקופות הרעות... אני לא יודעת מה קורה לנו או מה לעשות עכשיו... אני לא מצליחה לחשוב על זה כסיום הקשר כששנינו כלכך אוהבים אחד את השני ורוצים אחד את השני אבל משהו מפריע.אשמח לדעתך בנושא..
מבולבלת
שכחתי להוסיף
⌄
הוא אמר שהוא באמת חושב שאנחנו לא צריכים לחזור עכשיו כי הוא חושב שהוא לא יוכל להעניק לי מה שמגיע לי, הוא פוחד שאם נחזור אז הקשר בינינו ימות לגמריי והוא לא יכול לאבד אותי ולגרום לי להיפגע ממנו.
אני לא מבינה מה עובר עליו, למה הוא צריך להיות לבד ולמה אפילו אני לא יכולה לעזור לו בזמן שקשה שלו?
ד"ר אורן חסון
אם זו סיבה שתוכלי לקבל - שיסביר.
⌄
מבולבלת יקרה,
לא פלא שאת מבולבלת, כי הוא לא לגמרי כן איתך. הוא אומר לך שהוא רוצה אותך, אבל לא עכשיו. זה אומר שהוא רוצה לשמור אותך לאחר-כך, אבל מבלי להתחייב שזה באמת יקרה. או כי הוא מוטרד בעניינים קיומיים אחרים, שגדולים עליו, או שהוא רוצה לבחון אפשרויות אחרות, וקשרים אחרים, והרפתקאות אחרות, מבלי לאבד אותך בינתיים, למקרה שירצה לחזור אלייך אחר-כך. כך או כך, הוא לא כן איתך, והוא לא גלוי איתך.במילים אחרות, מסיבות כלשהן, שהוא לא חושף בפנייך, אולי כדי שלא לפגוע בתדמית שלו, ואולי כדי שלא לפגוע בביטחון שלך בו - עד כמה שהוא יכול, לפחות, גם אם אין לביטחון הזה הצדקה - הוא רוצה לשמור מרחק. מבחינתך, יש כאן גבר שאפשרות הקשר שלו איתך היא נטולת יציבות. גם משום שהוא לא גלוי איתך. זה לא תחילת קשר, שבה צריך זמן להיחשף. זו ידידות שהתפתחה למשהו אחר. כמה זמן אתם כבר זוג? - את זה לא כתבת. האם הוא התחרט מהר על התהליך שעברתם? האם משהו אחר קורה?הוא התרחק, ואיבדת אותו. כחבר, ולא רק כבן זוג. הוא כבר לא משתף אותך במחשבות הכי כמוסות שלו, מה עוד שאלו משפיעות עליך. האם את רוצה להמתין לו ללא גבולות? שבוע?חודש? שנה? חמש שנים? - זו החלטה שלך. אני מבין את תחושת ההחמצה שלך, אבל את צריכה גם לשמור על עצמך. אם הוא רוצה לשמור עליך ויש לו סיבה שתוכלי לקבל, שיסביר. ואם זו סיבה שלא תוכלי לקבל, אין סיבה שתחכי לו.
מבולבלת
הוא לא יודע
⌄
דיברתי איתו שוב, והוא הבטיח לי שהוא באמת לא מחפש חוויות חדשות, אפשרויות חדשות או קשרים חדשים. הוא פשוט מרגיש שהוא לא יכול להיות כרגע במערכת יחסים, שזה לא פייר מצידו והוא לא ירגיש בנוח להיות איתי כשהוא לא בטוח בהחלטה הזו ב100%. הוא צריך לעבוד על דברים עם עצמו שגם הוא בעצמו לא יודע מה הם. אני מניחה שדברים קצת יותר עמוקים. הוא אמר לי שהוא פתוח איתי לגמריי והוא ירגיש חופשי לדבר איתי על מה שקורה לו ברגע שהוא יבין בעצמו... והוא יודע שזה מצב לא קל בשביל שנינו. מהמילים שלו "אני לא מצפה שתחכי לי... אני אוהב אותך מאוד ואכפת לי ממך וחשוב לי רק שתיהי מאושרת. ואני לא חושב שתוכלי לקבל את האהבה שמגיעה לך אם נחזור.. אני לא חושב שאני יכול להתמודד עם זה כרגע."
ולשאלתך, הוא לא מתחרט בכלל על התהליך שעברנו, מידידות לקשר והוא אמר שלימדתי אותו המון דברים וגם להיפך, אנחנו זוג כבר שנה אך חברים טובים מעל לשנתיים.
גם לא נראה שהוא מנסה לשמור על מרחק ממני יותר מדי, הוא אמר לי שכל פעם שאני ארגיש עצובה או מבולבלת או סתם צריכה לפרוק- שאני ארגיש חופשי לדבר איתו בכל יום ובכל שעה.
ד"ר אורן חסון
כשקשה לקבל את המסקנה
⌄
מבולבלת יקרה,
לפי דברייך, הוא ממשיך שלא להיות גלוי איתך. אני מבין שקשה לך לקבל זאת, כי את לא רוצה להפסיד אותו, ואולי את הכי פוחדת כרגע להפסיד את הסיכוי שאולי יהיה משהו. ובכל זאת, אני מחזיר אותך לפיסקה האחרונה שבתשובתי הקודמת. אם המסקנה העצובה שיש בה מקשה עלייך לקבל, קראי את כל התשובה שלי, ובעיקר את הפיסקה האחרונה כמה פעמים.