אבא סנוב - מה עושים?
רום
הורים שמפריעים לזוגיות
⌄
בהמשך למה שרשמתי אני יכול לומר שאני מפנק אוהב את בת זוגתי קונה לה מתנות ובאמת מכל הלב גורם לה להיות מאושרת אני מתייחס בכבוד ובנימוס לכל בני משפחתה כולל אבא שלה קונה מתנות בחגים בימי הולדת לאחים הקטנים ..ואני עדיין לא מצליח להיות רצוי בפני אבא שלה שזורק כל הזמן הערות על המשפחה שלי שבסך הכל מעניקה לבת זוגתי חום אהבה יחס ובת בית שהיא מגיעה אליי הבייתה במשך כל השנים שאנחנו ביחד. היא באה איתנו למסעדות בימי הולדת וארוחות שישי שאנחנו עושים לעתים רחוקות . ואבא של חברה שלי מעיר כל הזמן הערות על המשפחה שלי בפני בת זוגתי . יש לציין שאמא של חברה שלי אוהבת אותי מאוד אבל היא לא רוצה להיכנס לעימותים עם בעלה מחשש שזה יפגע בזוגיות שלהםאני מרגיש עצוב ומיואש ,אשמח ד"ר אם תעזור לי
ד"ר אורן חסון
אבא סנוב
⌄
רום יקר,
אז אבא שלה סנוב. יש אנשים כאלה. השאלה היא עד כמה החברה שלך מושפעת ממנו. אתה עושה את מה שאתה צריך. אבא שלה דואג לה, ורואה את טובתה מנקודת מבטו החומרנית, כי כזה הוא. אתה והחברה שלך רואים זאת גם מנקודת המבט האישית, שיודעת עד כמה חברות ויחסים ואהבה חשובים. זה נכון וזה נכון. אתה רק בן 24, ובתחילת הדרך המקצועית. יתכן שתצליח מאד כלכלית. כך או כך, אני מקווה שתצליח מאד ביחסים ביניכם, ולרכוש את אמונו. זה לא קל אם הוא טיפוס שפחות מתחבר רגשית, ופחות מעריך עניינים חשובים שאינם חומריים. כאמור, יש אנשים כאלה. האם החברה שלך תצליח להתמודד עם מקור התמיכה החשוב, ששמו אבא? - אולי זה תלוי עד כמה היא מאמינה בך, ואולי גם עד כמה היא מאמינה בכושר השיפוט שלה עצמה.ועם כל אלה, אני מתרשם שאתה נגרר לתחרות על הבסיס החומרני. על הבסיס הזה, כנראה שבשנה או שנתיים או חמש שנים הקרובות, תפסיד, כי ייקח לך זמן. בת הזוג שלך צריכה להעריך אותך על היכולת שלך להקשיב לה, להבין אותה, ואתה צריך להעריך אותה על היכולת שלה לתמוך בך, ולהקשיב לך, ועל היכולת של שניכם לשתף פעולה. אם שניכם יודעים להעריך נכון את המגרש הזה, אז אולי יהיה לא פשוט להתמודד עם אביה, אבל יש לכם סיכוי.