פרידה קשה: מה עושים?

תאריך פנייה: 29.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דפנה
קושי מפרידות ואובססיה
29.09.2012 • 10:15

שלום,
זאת שוב אני דפנה מלמטה.. אני חייבת לברר איתך משהו אחר אך גם קשור למצבי כעת.תראה, בעיקרון לפי ההתנהגות שלי.. אני רוצה לומר לך שהיתי מאוד רוצה לדעת האם ניתן לטפל באובססיה שקשורה לאהבה? אני יודעת שאני לפעמים אובססיבית וזה מרחיק את בן זוגי.כבר כמה שנים מאז שאני זוכרת את עצמי עוד מתקופת החטיבה, התיכון והצבא.. וכן הלאה עד היום.. מתאהבת מהר בגבר שאיתי..שיש לי מן קטע כזה כשאני נניח נכנסת למערכת יחסים חדשה.. אז כמה חודשים כשאני כבר "מתאהבת" אני מפתחת מן תלות זאת.. אני מרגישה שאני מאוד תלותית בגבר שאיתי ואולי גם לפעמים מקנאה לו ויכול להיות שזה נובע מחוסר אמון בו? כי הייתה לי פעם מערכת יחסים לפני הבן זוג שדיברתי עליו למטה.. שלא היה לי אמון בו, הוא היה טיפוס בוגדני ועליו בחיים לא סמכתי. אבל היום יצאתי ממנו בכל מקרה וזה באמת עבר.האם יכול להיות שאני פשוט לוקחת איתי את הקשרים שהיו בעבר כמו נניח זה, ולפי זה אני מתנהגת כך? שזה מה שכביכול למדתי מהקשרים שהיו לי? יכול להיות גם שאולי מפני שאני מאוד כמהה לאהבה טובה, יציבה והדדית ולא ממש מקבלת אותה ברוב הקשרים שהיו לי? כל העבר שלי כרוך באינסוף של קשרים לא טובים שלא הסתדרו. היו לי בחיים רק 3 מערכות יחסים רציניות.ובקשר לפרידות.. מאז ומתמיד אני זוכרת את עצמי לוקחת כל פרידה באופן קשה מאוד, בוכה הרבה, מחשבות מרובות וחוסר תפקוד אתה כבר יודע מהסיפור שלי למטה.מחשבות שלא אצא ממערכת היחסים שכשלה, אני לא ממש אופטימית. אני יודעת שפרידה מבן זוג זה דבר נורא קשה אבל אני רואה אנשים שקל להם שאחרי כמה שנים שהיו יחדיו והם נפרדים, הם לוקחים את זה ככ קל.. ממשיכים הלאה..וכאלה שמתגרשים אחרי המון שנים.. אני רק חשובת על זה ואני אומרת לעצמי ואו איך אפשר? אני בטוח הייתי קורסת. אני פשוט מאוד שלילית.. יכול להיות שזה קשור למזל שלי? אני מזל דגים ואני יודעת שזה מזל מאוד רגיש. הייתי מאוד רוצה לשנות את זה. זה סוג של אופי שלא ניתן לשנות??? אני מאוד משתדלת לעבוד על עצמי אך לשווא.ובדיוק עכשיו שכבר שבוע שלם אני עוברת את הפרידה מבן הזוג.. אני יכולה לומר לך שיש ימים שאני בוכה את נשמתי ויש ימיםשאני יותר מתונה.. אני מנסה להאמין שרק הזמן יעזור לי ויותר אוחר זה יעבור.. אבל קשה לי.תודה שאתה מקשיב לי דר ותודה על הזמן שלך.

ד"ר אורן חסון
לעבד את זה ולעבוד על זה
29.09.2012 • 22:57

דפנה יקרה,
בודאי שפרידה היא קשה. ולא, זה לא קשור למזל דגים. זה כן קשור למרכיבים באישיות, ואם את חוששת מכך שאת לוקחת דברים קשה מדי, או מקנאה מדי, אולי את צריכה עזרה מקצועית כדי לעבד את זה, להבין מה קורה לך ולמה, ולעבוד על זה כדי שתוכלי להתמודד עם הנטיות שאולי מפריעות לך.ראי בבקשה את ההתכתבות שלי עם א., 10 פניות מתחתייך, כדי לקבל כיוונים לחשיבה בנוסף להתכתבות הקודמת שלנו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083