גבר גרוש טרי: מה באמת עובר עליו?

תאריך פנייה: 07.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
שיקום הלב אחרי בגידה
07.01.2011 • 12:01

בן הזוג שלי (כרגע בהפסקה) הינו גבר שהתגרש אחרי בגידה. שבועיים אחרי הגירושים נהיינו יחד. אחרי הרבה שיחות והבנות (הייתה לנו מערכת יחסים מאוד פתוחה) הבנתי שהלב שלו נפגע מאוד שהוא מפוחד וקשה לו לתת אמון והכי חשוב לא מצליח להתאהב למרות שבעיני שיננו המערכת יחסים שלנו מושלמת (7 חודשים יחד וגם גרים יחד והיה ברור לשנינו שזה מוביל לכיוון רציני) . עכשיו אנחנו בהפסקה כדי שהוא יבדוק מה הוא מרגיש כלפי. חשוב לציין שעל פי כל הקריטריונים שלנו המערכת יחסים שלנו מושלמת. רק שהלב שלו לא שם וקשה לו להיות מאושר והוא לא מצליח להתאהב (למרות האהבה). הייתי רוצה להבין יותר טוב מה עובר גבר שעובר משבר אמון כל כך קשה האם ניתן לתקן את זה ? ואיפה אני יכולה לקרוא עוד חומר. וגם מה אוכל אני לעשות כדי לעזור לו לרפא את הלב.

ד"ר אורן חסון
מה עובר בראשו של גבר גרוש טרי?
08.01.2011 • 20:37

שני יקרה,
את לא ממש יכולה לדעת מה עובר בראשו. אין ספק שאת מוצאת חן בעיניו, אבל כנראה לא מספיק. כלומר, לא מספיק כדי לרוץ על זה בכל הכוח, מבלי להסס בדרך בשל חוסר ביטחון, ואולי לא מספיק כדי להתגבר על המחשבה שהוא רק יצא מנישואים, ואת הראשונה שלו (או כמעט), ושהוא לא התנסה מספיק, וש"מגיע לו" לבלות יותר לפני שהוא שוב נכנס לקשר עם אשה אחת. או כדי לבלות קצת בין לבין, כדי "לפצות" על הסבל והפגיעה, ואולי כדי לבדוק אם הוא יכול למצוא מישהי טובה עוד יותר (וסליחה, לא התכוונתי לפגוע, התכוונתי בעיקר לומר שזה לא אישי – ואת יכולה להיות נפלאה בשבילו, והוא יכול לדעת את זה בראש, אבל עדיין להרגיש כך, בשל חוסר ודאות מסויים).כך שאני לא בטוח שזה רק "לרפא את הלב". נסי לדבר איתו, ולגלות פתיחות לצרכים שונים שלו, ואני די בטוח שתראי שהוא הרבה יותר מורכב היום מכפי שאת חושבת, גם אם יהיה נורא זהיר כדי שלא לפגוע בך, כי עדיין יכול להיות שהוא אומר לעצמו שאם דברים אחרים לא ילכו, הוא ירצה אותך מאוחר יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083