למה הורסת זוגיות? גורמים אפשריים
בחורה
לא מצליחה בזוגיות
⌄
שלום
ד"ר,אני בת 30 ויש לי דפוסי התנהגות הרסניים שהם בעיקר קנאה, חשדנות וחוסר אמון בבני הזוג.אני הורסת מערכת יחסים כבר בהתחלה, למרות שאני מאד רוצה אותה, וכשאני מבקשת צ'אנס אחרון לתקן, זה כבר מאוחר מדי. הם התייאשו.אז למה קשה לי לתת בבן זוג אמון? למה אני חרדה שיבגדו בי לבסוף?למה אני קנאית ודורשת אובר תשומת לב ומצפה שהצד השני יקבל אותי עם כל הבעייתיות, כי באהבה אין מושלם?איך אפשר לצאת מהמעגל הזה שחוזר על עצמו ולבסס מערכת יחסים בריאה שבן הזוג הבא שלי , לא ינטוש אותי?תודה על תשובתך
ד"ר אורן חסון
לא נותנת אמון. איך יוצאים מזה?
⌄
בחורה יקרה,
השאלה היא מהן התשובות שלך לשאלה למה את הורסת את היחסים מתחילתם. האם יש לך תשובות?הן יכולות להגיע מכיוונים שונים, בין אם בשל יחסים עם ההורים, או בין ההורים, או עם חברים וחברות מהילדות, או מיחסים קודמים שהיו לך. יתכן שאת בעיקר בוחנת את בני זוגך, כדי לראות אם הם "באמת רוצים", ואם זה מוקדם מדי, הם כנראה פחות "באמת רוצים", כי הם עוד לא מכירים אותך מספיק.אם כל אלה לא יצליחו לכוון אותך לחשיבה לבד על האופן שבו תצליחי להתגבר על החרדות והחששות שלך, ועל האופן שבו את מתנהלת בזוגיות שלך, כדאי לעשות זאת בעזרת יעוץ פרטני, כך שתוכלי תוך כדי קשרים גם ללמוד מה לעשות ומה לא לעשות, ואיך להתמודד (כלומר, לא לבד, וגם לא באופן "תאורטי", אלא תוך כדי עשייה).