בת כועסת: התמודדות עם קשר קודם

תאריך פנייה: 11.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אמא
אהבה שחלפה לה..
11.03.2006 • 10:43

לביתי היה קשר ראשון של כמעט 3 שנים , היו בו תקופות טובות תקופות פחות טובות , לבסוף נפרדו..שמרו על קשר עד לטיוך משותף שעשו שבעקבות היה ועדיין יש נתק מוחלט וכעס..בחודשיים האחרונים ביתי החלה קשר חדש..ואני רואה איך קשיים מסויימים שהיו לה אז חוזרים גם עם הקשר הנוכחי, אלא שהפעם הרבה יותר מהר...להערכתי זה נגרם בגלל ה"דברים הבלתי פתורים" שנותרו מהקשר הקודם ואני כל הזמן אומרת לה שהיא צריכה לסלוח בלב..ולא להפוך את הקשר ההוא למשהו רע..במילים אחרות היום היא מתבוננת על הקשר הראשון רק בהתבוננות שלילית....למרות שהיו דברים טובים מאד בקשר ההוא וזה משליך על הקשר הנוכחי...ובכלל..לפעמים אני תוהה האם להמשיך ולדבר איתה על זה או להניח ...מאד קשה לי לראות אותה מעוותת את המציאות של הקשר הראשון..לדוגמא ..כשהיא היתה בקשר היא אמרה שהיא אוהבת אותו בטירוף וכיום היא אומרת בעצם אף פעם לא אהבתי??!!! ועכשיו היא לא רוצה להתייחס לרגשות שלה בקשר החדש כי..."עשיתי טעות בקשר הראשון שאמרתי שאני אוהבת עכשיו אני לא אגיד..וכיוצא בזה..לא יודעת איך להתייחס...מה דעתכם??

ד"ר אורן חסון
עוד לא החלמת מאבדן הקשר שלה
12.03.2006 • 00:16

אמא יקרה,
בתך כועסת עדיין, ויכול להיות שעדיין לא החלימה לחלוטין מאותו קשר, ואולי אפילו עדיין לא בשלה לקשר חדש. אני חושב שגם את עוד לא החלמת מאותו קשר ראשון שלה.אבל אני יותר חושש ליכולת שלך ושלה לדבר באובייקטיביות. לפי המעט שכתבת בעניין, עושה רושם שהיא מקבלת ממך ביקורת, ולא רק אוזן שומעת. נדמה לי שהקשר הראשון שהיה לה די מצא חן בעינייך, ושהיית רוצה להחזיר את הגלגל לאחור. אבל היא זו שצריכה לעשות את ההחלטות, לא את. ואני לא מתפלא שכאשר את והיא מתווכחות, היא טוענת טיעונים שנוגדים דברים שהיא אמרה קודם, כי כשאת מתווכחת אתה, היא קודם כל מרגישה שהיא צריכה להיות צודקת. ואז היא מתחזקת דווקא בדברים הפוכים מהכיוון שלך. זה גם מקשה עליה לדבר איתך.כדי שהיא תגיע למעשים ומסקנות שהם טובים לה (ולא כולם יהיו בהכרח על פי דעתך, ואת צריכה להשלים עם זה), היא בהחלט יכולה להעזר בך, אבל כנראה לא באופן שבו את מדברת איתה היום. הקשיבי לה בעיקר. שאלי אותה שאלות כדי להבין אותה, ולא כדי להתווכח איתה. ותני לה את התחושה שאת נותנת לה להחליט מבלי לבקר אותה. כך יהיה לה הרבה יותר קל לדבר איתך, וגם להיוועץ בך. זה אולי ייקח קצת זמן, אבל אם תנהגי כך, היא תמצא בך חברה אמיתית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083